Огласиле се Европске демократе: Избори у Србији нису слободни, Вучић и СНС одговорни за насиље и застрашивање

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
96.835
1774794093698.png

Oglasile se Evropske demokrate: Izbori u Srbiji nisu slobodni, Vučić i SNS odgovorni za nasilje i zastrašivanje

1774794187297.png

Evropske demokrate oglasile su se povodom izbora u Srbiji, navodeći da su Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić odgovorni za nasilje i zastrašivanje, te da su akreditovani posmatrači i aktivisti napadani ispred biračkih mesta u Bajinoj Bašti.

Sve informacije o lokalnim izborima možete pronaći na našem BLOGU UŽIVO.

U objavi na društvenim mrežama, Evropske demokrate navode da postoje svedočenja o grupama povezanim sa SNS koje su delovale oko biračkih mesta i stvarale atmosferu straha

"Prema izveštajima iz Srbije, akreditovani izborni posmatrači i aktivisti su napadani i zastrašivani ispred biračkih mesta u Bajinoj Bašti. Svedoci opisuju grupe pojedinaca povezanih sa SNS-om Aleksandra Vučića kako deluju oko biračkih mesta, stvarajući strah i suzbivši nadzor“, navodi se u objavi.

Evropske demokrate ocenjuju da ovakvi događaji nisu izolovani slučajevi, već deo šireg obrasca.

"Ovo je demokratija Aleksandra Vučića i ovo nije incident, već sistem. Kada nasilje štiti vlast, izbori više nisu slobodni“, poručuju oni.

U objavi su se obratili i Evropskoj narodnoj partiji, postavljajući pitanje njihove odgovornosti.

"Prijatelji iz Evropske narodne partije, kako možete da opravdate ovo? Da li je ovo zaista standard koji prihvatate od svoje sopstvene političke porodice?“, poručuju Evropske demokrate, podsećajući da je SNS pridružena članica EPP. link

Хвала Европским демократама на указивању на терор који се у време онога шта би требало да буду локални избори одвија у Србији. Чипуљчанин се уплашио губитка власти у пар општина и прибегао је отвореном насиљу. Ни Европска народна партија, чији је СНС придружени члан, неће моћи ово да отћути.

1774794949557.png

Napadnut novinar u Bajinoj Bašti: „Muškarac u crnom me udarao u glavu, prskao me suzavcem“

Nakon više od dva sata, na lice mesta je pristigla i policija koja napadače nije privela već ih je samo legitimisala​

Darko-Gligorijevic-Zoomer-Bajina-Basta-Napad-N1-1024x711.jpeg

29. mar 2026.

U Bajinoj bašti dogodio se još jedan incident. Na istom mestu gde su bili maskirani posmatrači, dogodio se i napad na novinare. Darko Gligorijević, novinar portala Zoomer, napadnut je od strane jednog od muškaraca u crnom koji su se nalazili na parkingu. Nakon više od dva sata, na lice mesta je pristigla i policija koja ih nije privela već samo legitimisala.

Gligorijević navodi da su dobili informaciju da se veliki broj njih nalazi na parkingu, te su došli da vide šta se dešava.

„Bio sam tu na raskrsnici i video sam da neki dečko prilazi ka njima da ih snima. Oni su mu uzeli telefon. Ja sam krenuo da vidim kuda ta lica idu dalje i, kako sam krenuo, tako mi je prišao jedan puniji mladić u crnom da mi otme telefon. Kako sam se opirao, tako je on mene više puta udarao po jednom delu glave. Poprskao me je suzavcem, trebalo mi je par minuta da progledam i dođem sebi“, rekao je on za N1.

Dodao je:

„Ja sam vikao ‘novinar, napad na novinara’, i u nekom trenutku su se smirili. Ljudi su se razišli. Još jednoj studentkinji, koja je fotoreporterka, oduzet je takođe fotoaparat. Jednom muškarcu je razbijena glava, krvario je“, rekao je on.

Pogledajte prilog 1878975

Oglasile se Evropske demokrate: Izbori u Srbiji nisu slobodni, Vučić i SNS odgovorni za nasilje i zastrašivanje

Pogledajte prilog 1878976

Evropske demokrate oglasile su se povodom izbora u Srbiji, navodeći da su Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić odgovorni za nasilje i zastrašivanje, te da su akreditovani posmatrači i aktivisti napadani ispred biračkih mesta u Bajinoj Bašti.

U objavi na društvenim mrežama, Evropske demokrate navode da postoje svedočenja o grupama povezanim sa SNS koje su delovale oko biračkih mesta i stvarale atmosferu straha

"Prema izveštajima iz Srbije, akreditovani izborni posmatrači i aktivisti su napadani i zastrašivani ispred biračkih mesta u Bajinoj Bašti. Svedoci opisuju grupe pojedinaca povezanih sa SNS-om Aleksandra Vučića kako deluju oko biračkih mesta, stvarajući strah i suzbivši nadzor“, navodi se u objavi.

Evropske demokrate ocenjuju da ovakvi događaji nisu izolovani slučajevi, već deo šireg obrasca.

"Ovo je demokratija Aleksandra Vučića i ovo nije incident, već sistem. Kada nasilje štiti vlast, izbori više nisu slobodni“, poručuju oni.

U objavi su se obratili i Evropskoj narodnoj partiji, postavljajući pitanje njihove odgovornosti.

"Prijatelji iz Evropske narodne partije, kako možete da opravdate ovo? Da li je ovo zaista standard koji prihvatate od svoje sopstvene političke porodice?“, poručuju Evropske demokrate, podsećajući da je SNS pridružena članica EPP. link

Хвала Европским демократама на указивању на терор који се у време онога шта би требало да буду локални избори одвија у Србији. Чипуљчанин се уплашио губитка власти у пар општина и прибегао је отвореном насиљу. Ни Европска народна партија, чији је СНС придружени члан, неће моћи ово да отћути.

evropa bi da proglasi svog kandidata za pobednika na izborima u Srbiji.....................onako kako je to sprovela u rumuniji i moldaviji ?
E kod nas srba nece da moze. Srbi su navikli da uvek biraju one koji smetaju NATO-u, evropi, londonu, americi............

1774797487085.png

Tadić: Vučić kao Musolinijevi fašisti, poslao je svoje horde batinaša u mesta gde su izbori

"Svi na izbore danas!"​

Boris-Tadic-foto-N1-1024x576.jpg

Nekadašnji predsednik Srbije, sada lider Socijaldemokratske stranke, Boris Tadić ocenio je da je predsednik države Aleksandar Vučić u deset gradova u Srbiji, gde su danas lokalni izbori, „poslao svoje horde zla – batinaše i okorele kriminalce, svoje najvažnije saveznike“.

„Ovo isto su radili Musolinijevi fašisti. I zato je u osnovi današnjeg naprednjačkog režima, baš kao kod fašista, samo brutalno nasilje kao ideologija, a iz takve ideologije može da proistekne samo zlo i propast Srbije“, ukazao je Tadić na društvenoj mreži iks.

Kako je dodao, „borba protiv naprednjačkog zla uvek i na svakom mestu je obaveza i uzvišenost“ i pozvao: „Svi na izbore danas!“.

Амерички посматрачи долазе из ултра-десничарске организације и њима су ово баш због пребијањa студената, новинара и грађана – идеални избори.

Амерички посматрачи долазе из ултра-десничарске организације и њима су ово баш због пребијањa студената, новинара и грађана – идеални избори.

"SVE ĆEMO VAS NOĆAS POBITI I BACITI U DRINU!" Blokader pretio radoju Jovanoviću iz Bajine Bašte

"SVE ćemo vas noćas pobiti i baciti u Drinu". Ove reči je Radoju Jovanovću (70) iz sela Okletac u Bajinoj Bašti uputio njegov komšija blokader

evropa bi da proglasi svog kandidata za pobednika na izborima u Srbiji.....................onako kako je to sprovela u rumuniji i moldaviji ?
E kod nas srba nece da moze. Srbi su navikli da uvek biraju one koji smetaju NATO-u, evropi, londonu, americi............
Ta прича везано за СНС као "анти-империјалистичкој снази" никада није пила воду, а сада, након подршке америчко-израелској агресији на Иран, потпуно је депласирана – не пролази чак ни код оних који су до подршке Израелу и САД стварно веровали да је СНС "садржавала анти-империјалистички елемент."

To su znači tvoje demokrate.

1774798544604.png

Ta прича везано за СНС као "анти-империјалистичкој снази" никада није пила воду, а сада, након подршке америчко-израелској агресији на Иран, потпуно је депласирана – не пролази чак ни код оних који су до подршке Израелу и САД стварно веровали да је СНС "садржавала анти-империјалистички елемент."
da cujemo i rusku verziju

Tišina tamo.

Kaze Seselj on ima informacije, da su blokaderi povezani sa Vatikanom, koji im je dao palice da napadaju Srbe.

DOMINACIJA Informer Televizije, izveštavamo iz 10 gradova u Srbiji!​

pa kada sns falange sve ostale novinare biju, izbori se ponistavaju, obo je sve farsa sa ucenama, pretnjama, i iznudom glasova

Back