- Poruka
- 4.793
Ko si ti Iris Marković? Ko si ti? Da li si samo bolesna devojčica koja je izrasla u bolesnu ženu?
Da li te zbog toga treba žaliti? Ili si ti Iris, ne zbog bolesti već zbog svog karaktera manipulatorka i kradljivica duša?
Kažeš da ti je duša prazna pa je i nemaš. Ima nas mnogo kojima je duša prazna, povremeno ili stalno, pa ne manipulišemo ljudima, ne krademo im srca i dušu.
Sve vreme sam bila tužna. Pitaš, zbog koga? Zbog Ljubomira, Alekse, Spomenke, Vladimira. I zbog tebe sam na momente bila tužna iako si me žestoko nervirala.
Da, bila sam tužna devojčice. Nisi shvatila i ne shvataš da “ sreća nije para puna vreća“. Slava dođe i prođe. Duša koja je već prazna, ostaje prazna.
Znam da i u onlajn i u oflajn životu postoje neke Iris.
“ Oflajn“ je psihološki triler -roman naše književnice Tamare Kučan.
Kako i u prošlim romanima tako Tamara Kučan i u „Oflajnu“ pokreće teme o kojima drugi pisci ne pišu. Ovaj višeslojni triler upoznaje nas sa svetom jutjubera, influensera koji zarađuju zahvaljujući video klipovima koje prave.
Uporedo sa jutjuberima u prilici smo da saznamo kako funkcionišu osobe koje imaju ozbiljan psihički poremećaj koji im ne dozvoljava da imaju normalne odnose sa porodicom, partnerom, prijateljima.
“ Oflajn“ nosi u sebi pouku. Internet ima dobre i loše strane. Dobra stvar je kada ga koristimo radi nekih novih saznanja, kada ga umereno koristimo. Kada ne zavisimo od njega. Loš postaje onda kada nam zamenjuje stvaran-oflajn život.
Hteli mi to da priznamo ili ne, svako od nas je internet zavisnik. Neko manje, neko više. Sve zavisi od toga šta radimo na internetu.
Ne, neću vam prepričavati radnju romana. To ne volim. Volim da vam preporučim knjigu.
„Oflajn“ preporučujem roditeljima koji imaju decu, tinejdžere. Provodite vreme sa decom kvalitetno. Ne dozvolite deci da po ceo dan vise na netu.
Preporučujem i tinejdžerima. Deco, neću da vam mudrujem. Znam da ste pametni i da ćete na pravilan način shvatiti poruku. Mogu da vam dam mali savet- čitajte više a manje vremena provodite uz svoje omiljene jutjubere.
Roman, psihološki triler, preporučujem i čitaocima Ju Nesbea. Nije Hari jedini policajac koji pije.
„Oflajn“ toplo preporučujem svima.
Nije mi žao što nekoliko noći nisam spavala zbog „Oflajna“. Čak sam i odugovlačila čitanje kako bi što duže trajalo. To je onaj osećaj, kada čitate odličnu knjigu, pa vam je žao da se od nje rastanete.
I pre nego što odem u oflajn, javno upućujem poruku i Tamari Kučan.
Draga Tamara, hvala ti što si napisala ovaj roman. Strpljivo čekam novi roman. Imam svoje rešenje enigme šta se desilo čika Vasi.
Sada idem u oflajn, a vama koji kupite ili pozajmite istoimeni roman želim da uživate u njemu.
Fotografija preuzeta sa sajta Delfi
- Da li vam se dopao ovaj prikaz? Da li ste čitali neku knjigu Tamare Kučan?
Poslednja izmena: