Официри КОС-а ширили Туђманову пропаганду

JovanRadovic

Iskusan
Banovan
Poruka
6.482
КОС: Još 4. marta 90. na Petrovoj Gori, oko 50.000 Srba održalo je miting pšrotesta protiv Tuđmana i povampirenja ustaštva

Истина: http://www.snv.hr/tjednik-novosti/496/miting-na-petrovoj-gori-nije-bio-poziv-na-rat

КОС: 21. marta pojavile su se prve naoružane straže oko Zadra koje kontrolišu putnike u vozilima. Idućeg meseca Hrvatska povlači svoj policijski kontingent sa Kosova.

Истина: Никакве наоружане страже око Задра тада нису постојале - Лаж је конципирана да се не може провјерити - али директно да оптужи Србе. Та вијест није могла имати никакаве везе са повлачењем хрватске полиције са Космета.

КОС: Krajem juna 90. započinje proces oko promene Ustava RH koji će biti konačno verifikovan od Ustavnog suda Hrvatske 31.12.90, valjda kao Novogodišnji poklon Srbima koji su postali nacionalna manjina.

Истина: Расправа о уставу и положају србског народа у Хрватској је вођена јавно, читаво вријеме предизборне кампање. Србима се обећавало на сваком скупу, сваке националистичке странке, избацивањем из устава и избацивањем из земље. 18.05. 1990. ОК СКХ издаје саопштење: "Zabrinjavaju nas izjave celnika HDZ o suverenitetu hrvatskog naroda u kojima se Srbi u SRH stavljaju u drugorazrednu poziciju i tretiraju kao nacionalna manjina" Ивица Рачан означава ХДЗ као странку опасних намјера.Здравко Мустаћ сматра да ће прогон Срба у Хрватској почети 24 сата након што ХДЗ освоји власт. Стипе Месић поручује Србима да понесу своју земљу на опанцима и да ће сви стати под кишобран. Доносе се приједлози на амандмане на устав Хрватске - у приједлоге на нацрт амандмана укључују се и представници Срба из неколико странака: СДП, Социјалне Странке Силвија Дегена и СДС. 20. 6. Предсједништво Хрватске под предсједањем Туђмана разматра нацрт приједлога на амандмане за промјену устава. Приједлози Срба се игноришу - Јован Рашковић се јавно исмијава преко ТВ и средстава информисања. 25. 7. Усвајају се амандмани на устав - без уважавања иједног од дванаест приједлога Срба.

КОС: No, ni Srbi nisu ostajali dužni – još 1. jula 90. Milan Babić govori u Kninskom Kosovu o stvaranju SAO Krajine,

Истина: 1. јула на Книнском Косову освнована је заједница општина Сјеверне Далмације и Лике - а не САО Крајина. Општине су имале право да се по важећем уставу Хрватске удружују у Заједнице општина.

Друкер: Otkazi i zastrasivanja su prihvatljivi deo pritiska sve dok ne dodje do ubijanja.

Истина: Било је убијања, застрашивања, хапшења (само у Петрињи је у једном дану ухапшено 300 Срба) срушено је 10 000 србских кућа у унутрашњности Хрватске далеко од фронте, 3 000 споменика антифашизму, одузето 40 000 станарских права - 40 000 породица остало без крова над главом, подјељено 300 000 отказа....

КОС: da bi već 25. jula na mitingu u Srbu proglasio i nezavisnost Srba u Krajini i stvaranje Srpskog nacionalnog vijeća.

Истина: 25. јула на митингу у Србу није проглашена независност Срба у Крајини, него је одржан први Србски Сабор и усвојена декларација о суверености и аутономији србског народа и донесена одлука о оснивању Србског Националног Вијећа.

КОС: Samo šest dana kasnije SNV donosi odluku o potrebi održavanja referenduma o samostalnosti i srpskoj autonomiji, što Vrhovništvo odmah zabranjuje i proglašava ništavnim.

Истина: Одлука о референдуму није била о самосталности већ о аутономији Срба у Хрватској (и о томе је и одржан референдум).

КОС: E, ali 13. avgusta delegacija iz Knina, na čelu sa Babićem dolazi u Beograd na razgovor sa B. Jovićem i Gračaninom, gde se žale na svoj status u Hrvatskoj, a oni će im reći da oni sami i na nivou opština treba da odluče gde hoće da žive.

Истина: Представници србског народа из Хрватске траже разговор у Предсједништву СФРЈ са намјером да изнесу став о уставној дискриминацији Срба у Хрватској и траже заштиту својих права дефинисаних уставом. Добијају одговор да ће све савезне институције реаговати у скаладу са постојећим уставом.

КОС: Četiri dana kasnije počeće ono što su Hrvati nazvali „balvan revolucijom“.

Истина: 17.08. 1990. године Хрватска влада доноси одлуку да насилно спречи референдум и издаје саопштење: "да ће референдум спријечити свим средствима правне државе" (што подразумијева силу) и упознаје сва надлежна миснистарства. Хрватска власт је обећала силу и примјенила силу. У току ноћи из правца Загреба, Задра и Госпића насилно упадају у полицијске станице у Доњем Лапцу, Кореници, те Бенковцу, а полицијске хеликоптере упућују на Книн. ЈНА пресреће хеликоптере Кнински Срби запречавају путеве и отимају оружје од резеревног састава Милиције у Бенковцу.

КОС: A 21. novembra 90. ubijen je na srpskoj barikadi policajac MUP-a Hrvatske Goran Alavanja, inače Srbin koji još nije bio oteran iz MUP-a.

Истина: Горан Алавања није убијен на србској барикади - већ је убијен на хрватској барикади на територију под хрватском контролом. Код убиства Горана Алавање рањени су Стеван Букарица и Јово Граовац - Сва тројица Срби који нису прихватили потписивање лојалности. Радили су у Биограду и тражили премјештај у Бенковац...упућени су сви заједно од хрватског МУП-а на пункт Обровац - Задар и ноћу нападнути од маскираних нападача. У Крајини је слављен као прва жртва хрватске агресије на србски народ. Стеван Букарица и Јово Граовац су након напада прешли на србску страну.

Друкер: "SFRJ je dobijala kredite kad je god zazelela od tog" Zapada",pa zasto bi je onda "Zapad" rasturio?Jednostavnije i brze bi bilo da je nije kreditirao,urusila bi se tako i tako."

Истина: Оn November 5, 1990—the Congress of the United States passed bill 101-513 concerning “appropriation of funds for operations abroad.” A paragraph in this bill specifically devoted to Yugoslavia initiated that country's dissolution. In a single order, completely without forewarning, the United States cut off all forms of credit and loans to Yugoslavia in the event that within six months separate elections did not take place in each state of the federation.In February 1991, on the initiative of Germany and with the support of countries decisively influenced by the U.S., like Great Britain, Italy and the Netherlands, the European Community backed the U.S. decision

КОС - "Siriti famu o "svemogucem" KOS-u je obicna ludorija isto kao upravo i o" sveznajucem" Vasiljevicu"

Коментар: Далеко од тога да је био свезнајућ и свемогућ - КОС је изгубио 2 шлепера оружја а за слиједећих осам није провјерио у календару са Википедије када стижу. Чобан којем повјериш две овце на чување он изгуби десет.

Друкер: Sta ako ti kazem da su od jedne moje sestra i muz iz Splita proveli citav rat u gradu kao Srbi i to zaposleni???Da ima familiju u Splitu i Rijeci i da im se nista nije dogodilo a Srbi su???

Истина: Било је Јевреја који су преживјели Дахау, било је Срба који су читаво вријеме 2. рата били у Загребу, било је и Срба који су преживјели и под њемачком окупацијом - То није доказ да није било рата или да другима ништа није било.
 
Poslednja izmena:
Данас су у Москви четворица КОС-оваца позвана на одговорност због подметања бомби на аеродрому - иако наши КОСовци мисле да они нису имали одговорности што им је оружје и терористи пролазили испред "свезнајућих" очију.

http://www.euronews.net/2011/01/26/four-officials-fired-over-moscow-bombing/
 

Back
Top