• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Odvajanje od vecinske veroispovesti

Poruka
6.057
Učenje o Svetoj Trojici u SZ postoji samo u naznakama, a u NZ je jasno prisutno. Na primjer, Isusove rijeci: "Krstite sve narode u ime Oca, Sina i Svetog Duha".
Na crkvenim saborima su formulisane vjerske istine koje su već bile poznate kroz Pismo i usmenu predaju.
Ali i dalje Isus moli se Bogu i od njega trazi ozivljenje Lazarovo i izljecenje gubavih..pa ina krstu zavapi : Oce zasto si me ostavio.

Temelj spasenja je Hristos.
Nije sporno, ali priroda koju zagovara Crkva i Biblija nisu bas kompatibilne
 

NEzgodan

Elita
Moderator
Poruka
23.399

NEzgodan

Elita
Moderator
Poruka
23.399
Jel Lazara po Bibliji ozivio Bog kojeg Isus za to zamolio ili Isus sam po sebi..sta kaze Biblija?
Moraš razumjeti da Trojica djeluje zajedno. Npr. svijet je stvarao Otac kroz Sina u Duhu Svetom. Iskupljenje pripada Sinu koga je poslao Otac da se ovaploti preko Svetog Duha, a osvećenje se vezuje za Svetog Duha koji dolazi od Oca na molbu Sina.
 

DedaStojan

Domaćin
Poruka
3.836
Sigurno je da je medju čestitim Slovenima predhrišćanskog doba bilo mnogo onih koji su prihvatili radosnu vijest kad je Isus sišao u ad i tako se izbavili iz carstva tame.
Prije silaska velicanstvenog u Had sto je s Slovenima ?

To su praslike Svete Trojice.
Hodajuce praslike koji jedu i piju kod Abrahama.
Lol
 

DedaStojan

Domaćin
Poruka
3.836
Jel Lazara po Bibliji ozivio Bog kojeg Isus za to zamolio ili Isus sam po sebi..sta kaze Biblija?
Ima oboje u novom zavjetu.
Zato rusvaj imamo

Zar onda nije svejedno prije Otkupitelja jesi li zlocinac ili nisi
Od setijanskih gnostika dolaze te ideje...pogledaj.


navodi se: “Mojsije je bio predmet podsmijeha, ‘vjerni sluga’, nazvan ‘prijatelj’; oni su svjedočili o njemu u nepravdi budući da Me zapravo nikada nije poznavao. Ni on ni oni prije njega, od Adama do Mojsija i Ivana Krstitelja, nitko me od njih nije poznavao,” (The Second Treatise of Great Seth).
 

DedaStojan

Domaćin
Poruka
3.836
Trojstvo od koga dolazi izvorno:

Iz biskupa Irinejea Lionskog protiv hereze knjiga 1 odlomak 23

Simon Magus prvi je govorio o navodnoj Kristovoj muci i bogohulno ustvrdio da je zapravo on, sam Šimun, bio taj koji je podnio te prividne patnje. 'Budući da su anđeli loše upravljali ovim svijetom jer je svaki anđeo žudio za poglavarstvom za sebe, on [Šimun] je došao poboljšati stvari, te je bio preobražen i sličan vrlinama i moćima i anđelima, tako da se među ljudima pojavio kao čovjek iako je bio nijedan čovjek i vjerovalo se da je patio u Judeji iako nije patio'.Za vrijeme vladavine Klaudija Cezara, za kojeg se također kaže da je počastio ga kipom, zbog njegove magične moći. Ovog su čovjeka, dakle, mnogi slavili kao da je bog; i naučavao je da je on bio taj koji se pojavio među Židovima kao Sin, ali je sišao u Samariju kao Otac, dok je drugim narodima došao u karakteru Duha Svetoga.
 

Gost 439930

Ističe se
Banovan
Poruka
2.281
Prosecan Srbin ne voli SPC kao religiju i veru u Boga, vec voli SPC zato sto mu pecatira srpstvo kao primitivan kolektivisticki princip u kome se on oseca konforno
Treba li se odreci srpstva? Da nema crkava sta bi uopste odrzavalo veru? Tako su spaljeni si hramovi, a neki preuredjeni za hriscane u trecem veku nove ere. I ti paganski Bogovi su izubljeni.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.