Odsutne majke

Poruka
18.868
Gledala sam neki dokumentarac o zenama koje su se udale,rodile decu,brak je trajao koliko je trajao,doslo je do razvoda i one su dobrovoljno ustupile starateljstvo nad decom bivsem muzu.Jedna je otisla cini mi se bez razvoda,ostavila decu i muza i odselila ae 3000 milja daleko.Vezu sa decom odrzava preko skajpa.Svaka od tih zena je osudjena od strane poznanika,rodbine itd.Nepoznati ljudi su ih nazivali Hitler majkama,cudovistima,sebicnim majkama etc.U razgovoru sa jednom od tih zena novinarka je zapitala doticnu da li uopste voli svoju decu i ako ih voli da li ih voli vise od sebe :) Sta mislite o tome,da li majka mora da voli dete vise od sebe,da li to ide u paketu sa majcinstvom,da li se teze oprasta zeni odlazak od dece nego muskarcu.

Gledala sam neki dokumentarac o zenama koje su se udale,rodile decu,brak je trajao koliko je trajao,doslo je do razvoda i one su dobrovoljno ustupile starateljstvo nad decom bivsem muzu.Jedna je otisla cini mi se bez razvoda,ostavila decu i muza i odselila ae 3000 milja daleko.Vezu sa decom odrzava preko skajpa.Svaka od tih zena je osudjena od strane poznanika,rodbine itd.Nepoznati ljudi su ih nazivali Hitler majkama,cudovistima,sebicnim majkama etc.U razgovoru sa jednom od tih zena novinarka je zapitala doticnu da li uopste voli svoju decu i ako ih voli da li ih voli vise od sebe :) Sta mislite o tome,da li majka mora da voli dete vise od sebe,da li to ide u paketu sa majcinstvom,da li se teze oprasta zeni odlazak od dece nego muskarcu.

Malo su te reportaze nategnute i izmastane kako bi priča bila priča. Uglavnom, kada se zagrebe ispod površine niti jedna od tih osoba nije u vinklu

neka dalja sestra je ostavila sina u k mitrovici,navodno taj muz nesto muljo i dobio starateljstvo,mislim da se nije preterano cimala,sad rodila cerku skoro s drugim,seljacka posla

Malo su te reportaze nategnute i izmastane kako bi priča bila priča. Uglavnom, kada se zagrebe ispod površine niti jedna od tih osoba nije u vinklu
:) dakle smatras da su te zene malko slj blj ako su pokupile pinklice i otisle

- - - - - - - - - -

neka dalja sestra je ostavila sina u k mitrovici,navodno taj muz nesto muljo i dobio starateljstvo,mislim da se nije preterano cimala,sad rodila cerku skoro s drugim,seljacka posla
:lol: ok,ok ali sta ti mislis o tome

ma hajde red, pile, bolje brishi ovo :lol:
msm bla bla truc
ima u zutoj shtampi

:) dakle smatras da su te zene malko slj blj ako su pokupile pinklice i otisle

- - - - - - - - - -

:lol: ok,ok ali sta ti mislis o tome

Ne smatram, nego jesu, u tim reportazama detalje o socijalizaciji, okruženju i odrastanju istih daju na kaschicu, no zato kada gledas rekonstrukcije zločina ili kriminalnih aktivnosti naidjes na koloritne ženske likove zanimljivih proslosti, koje su neretko ostavile više porodica i vlastite dece. Otprilike, 1+1 = 2

:lol: Zasto da brisem cico,zutu stampu ne citam,gledala sam nesto pa me interesuje taj fenomen i ljudska reakcija na njega

- - - - - - - - - -

:hvala:hvala.Kratko i jasno

zato shto je retkost, zaista fenomen :)

- - - - - - - - - -

Ne smatram, nego jesu, u tim reportazama detalje o socijalizaciji, okruženju i odrastanju istih daju na kaschicu, no zato kada gledas rekonstrukcije zločina ili kriminalnih aktivnosti naidjes na koloritne ženske likove zanimljivih proslosti, koje su neretko ostavile više porodica i vlastite dece. Otprilike, 1+1 = 2

evo ga i expert :lol:

:) a da li mislis da je bolje da majka ode i tera svoj djir ako je to bolje i zdravije od nasilja u porodici,ako je otac mnogo pogodniji za njihovo vaspitavanje ..ili si za to da zena posto poto treba da ostane uz decu

a hbg biologija namece cinjenicu da je veza izmdju majke i deteta jaca nego otac-dete
nema veze sa nametanjem nekih standarda morala i kojecega
jednostavno nije bas ustaljena prirodna reakcija ostaviti dete
tj retkim slucajevima se desava, imas ti slucajeve kod svake vrste da majka odbaci mladunce, jednostavno nesto sa hormonima u telu i mozgu ne bude po zakonima prirode i to se desi
tako isto i za ljude, nesto sa njihovim hemiskim procesima nije po ustaljenom pravilu

ono sto je meni licno fenomen, i vec su bile teme o tome, su ove sto ostave ali onda brzo sa drugim rode i to dete gaje, e taj momenat mi slabo nesto dolazi do mozga
mogu da progutam da rodi jednom ostavi i to je to, ok, hbg strasno je ali je priroda tu uradila svoje
ali sta ova sto posle godinu dana rodi drugo i njega gaji ceo zivot
wtf?!

Ne mogu da se zamislim u takvom scenariju. Jer, sebe prvo vidim kao zenu- majku. Ono "otac k'o kolac" mi je ipak prirodnije jer dete u nama, zenama raste, mi ga osecamo pre svih,... Ali nije svako za roditelja. Kao sto ima i onih koji nisu bioloski a kao da jesu, i vise od toga :heart:
Mogu sada mnogi da tupe o razlozima, da osudjuju one koji nemaju sluha za takve izbore,... Mogu ispasti primitivna koliko god, ali zenu koja ostavi svoje dete nikako ne mogu da postujem. Eto.

MA dobro, nisam. Al pun mi je qurac retard liberala. Baš me interesuje ko bi ovde ozenio ženu koja je ostavila decu da ih ne vidi, ili istog takvog muskarca.
Nego, kucati je lako, pa kao svako pokuša biti pametan. No tu je bog prilicno okrutan:malav:

mene bash interesuje ko bi koga ovde ozenio, pa ostavio, pa opet ozenio etc :rotf:

ima ih, ali kazem, i msm da je retkost da majka ostavi sve i ode ..

a hbg biologija namece cinjenicu da je veza izmdju majke i deteta jaca nego otac-dete
nema veze sa nametanjem nekih standarda morala i kojecega
jednostavno nije bas ustaljena prirodna reakcija ostaviti dete
tj retkim slucajevima se desava, imas ti slucajeve kod svake vrste da majka odbaci mladunce, jednostavno nesto sa hormonima u telu i mozgu ne bude po zakonima prirode i to se desi
tako isto i za ljude, nesto sa njihovim hemiskim procesima nije po ustaljenom pravilu

ono sto je meni licno fenomen, i vec su bile teme o tome, su ove sto ostave ali onda brzo sa drugim rode i to dete gaje, e taj momenat mi slabo nesto dolazi do mozga
mogu da progutam da rodi jednom ostavi i to je to, ok, hbg strasno je ali je priroda tu uradila svoje
ali sta ova sto posle godinu dana rodi drugo i njega gaji ceo zivot
wtf?!
:lol: izvini sto se smejem ali to jste bizarno ono..kao prvo necu da volim ali sa drugim cu da istrajem..

:) a da li mislis da je bolje da majka ode i tera svoj djir ako je to bolje i zdravije od nasilja u porodici,ako je otac mnogo pogodniji za njihovo vaspitavanje ..ili si za to da zena posto poto treba da ostane uz decu

Pitaš suvišno, post ti potvrdjuje ono što sam napisao. Isto važi i za muskarca koji zaboravi decu, i k tomu, to sa redovnim razvodom nema veze, to nije ta prica, je l tako?;)

Ne mogu da se zamislim u takvom scenariju. Jer, sebe prvo vidim kao zenu- majku. Ono "otac k'o kolac" mi je ipak prirodnije jer dete u nama, zenama raste, mi ga osecamo pre svih,... Ali nije svako za roditelja. Kao sto ima i onih koji nisu bioloski a kao da jesu, i vise od toga :heart:
Mogu sada mnogi da tupe o razlozima, da osudjuju one koji nemaju sluha za takve izbore,... Mogu ispasti primitivna koliko god, ali zenu koja ostavi svoje dete nikako ne mogu da postujem. Eto.
:zag:

MA dobro, nisam. Al pun mi je qurac retard liberala. Baš me interesuje ko bi ovde ozenio ženu koja je ostavila decu da ih ne vidi, ili istog takvog muskarca.
Nego, kucati je lako, pa kao svako pokuša biti pametan. No tu je bog prilicno okrutan:malav:

znam ja slucaj, ostavila dvoje dece, otisla i uda se za drugoga za par mesici, rodi sa njim i gaji tu decu
ovu prvu ne vidja, ponekad samo se cuju fonom

i sad ja sam se uvek pita taj sto ju je ozenio koliko je i on u problemu sa vezom izmedju neurona recimo
za nju mi je jasno da nije pod vinklom

:cmok:

- - - - - - - - - -

znam ja slucaj, ostavila dvoje dece, otisla i uda se za drugoga za par mesici, rodi sa njim i gaji tu decu
ovu prvu ne vidja, ponekad samo se cuju fonom

i sad ja sam se uvek pita taj sto ju je ozenio koliko je i on u problemu sa vezom izmedju neurona recimo
za nju mi je jasno da nije pod vinklom

Pa, verovatno je i on ausvinkl:)

Seljacko drustvo Srbije, naravno da ce biti licemreno....pa ce seljak istovremeno da se busa u grudi da mu nijedna njegova zena nece odvesti dete, narocito musko, a istovremeno ce pljuvati zenu koja je otisla i ostavila decu muzu, jer zna da ce je nov muz , a zeli novog muza, odbiti ako ima decu..

Zasto momak odbija zenu sa detetom, to je valjda jasno...jer on za nju nikad nece biti neko ko ima isti nivo paznje i vremena....tj bice kao poslednji slepac....
Istovremeno dete za to nije krivo, pa i da je muskarac, momak dobrodusan, nece zeleti da se ljuti na dete....jednostavno okolnosti nisu pogodne i to je to...
Zato mahom zene raspustenice i zavrse cepajuci se sa ovim ili onim probisvetom, zeljnim iste animalne seksualne intrige kao i sama majka...retko tu bude neka duboka ili duboka i ispunjujuca veza...

Medjutim, iako bi zbog toga izgledalo da je ostavljanje deteta ocu logicna i odgovorna odluka zene, posto je sve seljacko, cesto , mada ne preko 50% , ostavljanje bude izraz jednostavnog neosecanja icega prema detetu...

Da majke mogu da ne osecaju nista posebno prema detetu dugo vremena iako su ih rodile jedno ili vise, to sam svedok iz reala...
Dok jednog dana zbog nekog, necijeg razmisljanja, ne kvrcen nesto u mozgu i onda pocne da se vezuje za tu decu iako je stalno bila u blizini..narocito ako je veca porodica...
Zato su u seljackim porodicama majke uz decu, da bi se pre desila kvrc situacija...
Jer ako posesivne bake i deke preuzmu decu, majke nisu vezane za decu, muz kad dodje u 45 godina, pocne da zaostaje, a plot je blizu i eto ti belaja zbog komsijinih jaja...

Zato je Srbija poznata kao jako svalersko opredeljena nacija, ne u smislu broja koitusa koliko ebni me sad da sanjarim bar 6 meseci....zabranjeno voce...
Istovremeno su muskarci dzulovi, tj sladje im je da ponize sveticu i vernicu, jednom samo da je seksualno imaju i ponize, poprskaju i slicno , nego da imaju dubok odnos sa zenom u koju su duboko zaljubljeni, ili tacnije seljackim mentalitetom receno , zavisni od njene seksualnosti...

Back