Odnosi USA prema Kubi i Kini?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
42.231
Šta reći za uSA koja bi sankcijama jadnu malu Kubu vratila u kameno doba, a Kinezima se duboko uivlači odpozadi!!??:super: A ZNA se da bi Kina lako i rado već 'sutra', ako treba i zaratila sa USA radi svojih interesa u tom delu sveta? :hahaha:
Šta reći i za Kinu, koja kao fol, osuđuje USA radi sankcija Kubi, ali par dana kasnije dočekuje Trampa kao 'Boga'?? :hahaha:
https://www.danas.rs/svet/kina-sad-sankcije-kuba/

Šta reći za uSA koja bi sankcijama jadnu malu Kubu vratila u kameno doba, a Kinezima se duboko uivlači odpozadi!!??:super: A ZNA se da bi Kina lako i rado već 'sutra', ako treba i zaratila sa USA radi svojih interesa u tom delu sveta? :hahaha:
Šta reći i za Kinu, koja kao fol, osuđuje USA radi sankcija Kubi, ali par dana kasnije dočekuje Trampa kao 'Boga'?? :hahaha:
opstanak kine zavisi od amerike

Kina bi bez zapadnog tržišta slabije napredovala, ali bi imala i manje rashode da NESTANE Amerika!! Šta bi prevagnulo??
30% uvoza i izvoza kine rade strane kompanije
25% poreza koji idu u kineski budžet stvaraju strane kompanije
15% zaposlenih u kini radi u stranim kompanijama
samo 2025 u kinu je ušlo preko 100 milijardi dolara stranih investicija
kina je jedna visokoprofitna firma za strance
amerika i zapad dobro zarađuju u kini

Najmanja razdaljina od nekog od Florida Keys do Kube je 90 milja, što će reći, oko 150 km. Moreuz tu ponekad malo uzburkan, ponekad drmne neki tropski ciklon, al kakav je problem za američku vojsku da napravi pontosnki most tu i da udari kopnenu invaziju?
Skoro, pa nikakav.
Ima samo jedan problem - vojska bi morala da sačeka par nedelja ili meseci da prvo pretrče svi Kubanci na drugu stranu, pa da krene invazija.
No, kad i to sačekaš, dobijaš čistu operaciju, završavaš sve bez ispaljenog metka.
Opet, kad dođeš na Kubu, ožedneo si, oće tamo sunce da oprči gadno, a nigde konobara da ti smućka neki koktel za osveženje.
Sve to već uveliko kosi travnjake po Floridu il gde već.

Eh, muka je s tim kopnenim invazijama...

Najmanja razdaljina od nekog od Florida Keys do Kube je 90 milja, što će reći, oko 150 km. Moreuz tu ponekad malo uzburkan, ponekad drmne neki tropski ciklon, al kakav je problem za američku vojsku da napravi pontosnki most tu i da udari kopnenu invaziju?
Skoro, pa nikakav.
Ima samo jedan problem - vojska bi morala da sačeka par nedelja ili meseci da prvo pretrče svi Kubanci na drugu stranu, pa da krene invazija.
No, kad i to sačekaš, dobijaš čistu operaciju, završavaš sve bez ispaljenog metka.
Opet, kad dođeš na Kubu, ožedneo si, oće tamo sunce da oprči gadno, a nigde konobara da ti smućka neki koktel za osveženje.
Sve to već uveliko kosi travnjake po Floridu il gde već.

Eh, muka je s tim kopnenim invazijama...
A ne! Ameri neće invaziju!? Oni hoće da većima kubanaca padne na kolena i da moli i zove amere u pomoć da im dovedu blagostanje i demokratiju!! :hahaha:

30% uvoza i izvoza kine rade strane kompanije
25% poreza koji idu u kineski budžet stvaraju strane kompanije
15% zaposlenih u kini radi u stranim kompanijama
samo 2025 u kinu je ušlo preko 100 milijardi dolara stranih investicija
kina je jedna visokoprofitna firma za strance
amerika i zapad dobro zarađuju u kini
Strane kompanije NACIONALIZIRAŠ i rešio si problem! Mnogo puta već viđeno! :heart:

Strane kompanije NACIONALIZIRAŠ i rešio si problem! Mnogo puta već viđeno! :heart:
eto kuba bila nacionalizovala, i sssr nacionalizovo i kina nacionalizovala i sfrj nacionalizovo i socijalisticke drzave (poljska, cehoslovacka, albanija, bugarska, rumunija, istocna nemacka, madjarska...) sve nacionalizacije do nacionalizacije

i sve propalo

eto kuba bila nacionalizovala, i sssr nacionalizovo i kina nacionalizovala i sfrj nacionalizovo i socijalisticke drzave (poljska, cehoslovacka, albanija, bugarska, rumunija, istocna nemacka, madjarska...) sve nacionalizacije do nacionalizacije

i sve propalo
Kuba se još i dobro drži jer još nije propala ni nakon 65 godina SANKCIJA! Za razliku od trulog SSSR-a i bravareve trule šugoslavije koja je propala i uz SILNE kredite!!! :super:

A ne! Ameri neće invaziju!? Oni hoće da većima kubanaca padne na kolena i da moli i zove amere u pomoć da im dovedu blagostanje i demokratiju!! :hahaha:
Efh, sad i oni mnogo oće.
Da neće, možda, i Kuba da se vrati u pedesete godine prošlog veka?
Dobro, oni tu i ostali.
Zato Kuba i ima tu magiju.
Treba tom narodu stvarno da malo dahnu dušom, da se i kod njih zavrti neka parica.
Ali, ako to sve uzmu (kao što je sva prilika da hoće) neke multi korporcije
i izgrade neki, ne znam, karipski Dubai ili neku takvu spodobu,
onda je sve, džaba ste krečili

Ali, ako to sve uzmu (kao što je sva prilika da hoće) neke multi korporcije
i izgrade neki, ne znam, karipski Dubai ili neku takvu spodobu,
onda je sve, džaba ste krečili
Sudeci po svim trendovima kuda ide populacija, sve te destinacije sa slicnom klimom ce na kraju i biti neki mega resorti.
Drugim recima, ebo politiku i ideologiju, lova ce sve to sama da izbusi.

Sudeci po svim trendovima kuda ide populacija, sve te destinacije sa slicnom klimom ce na kraju i biti neki mega resorti.
Drugim recima, ebo politiku i ideologiju, lova ce sve to sama da izbusi.
Na žalost, tako je.
Kad bi je nekako konzervirali, Havanu mislim, onaj istorijski stari deo,
pa nek bude i komercijala.
I one stare automobile 'meričke što imaju motore sad od moskviča il, bolji, od Volge,
nek ih preprave na električne.
To treba da bude muzej.
Ne može ono da se izgradi ponovo.

A ako prave Dubai, ili, ne daj Bože, BG na vodi,
čemu to?

Na žalost, tako je.
Kad bi je nekako konzervirali, Havanu mislim, onaj istorijski stari deo,
pa nek bude i komercijala.
I one stare automobile 'meričke što imaju motore sad od moskviča il, bolji, od Volge,
nek ih preprave na električne.
To treba da bude muzej.
Ne može ono da se izgradi ponovo.

A ako prave Dubai, ili, ne daj Bože, BG na vodi,
čemu to?

Bio sam duze vremena na Malti - nekad su i najvece kuce tamo imale samo prizemlje i sprat u vrlo karakteristicnom stilu koji je neka mesavina britanskog i italijanskog stila. I kad su stigli zidari da dizu po 6 ili vise spratova, to im je bilo dozvoljeno samo pod 2 uslova:

- da se originalna 2 sprata ostave u stilu kakva je cela Malta (arhitektnoski)
- taj deo mora da se zida iznutra a posle 2 sprata kako hoce dizajnerski.

Tako kad setas ulicama Malte ako ne gledas mnogo gore, sve je ko 'nekad' naravno kad se pogleda izdaleka ispadne kao da je novi grad pritisao stari odozgo. But, who cares! Dobili su puno stanova da se naseljava kojeko a da oni skupljaju parice.

Bio sam duze vremena na Malti - nekad su i najvece kuce tamo imale samo prizemlje i sprat u vrlo karakteristicnom stilu koji je neka mesavina britanskog i italijanskog stila. I kad su stigli zidari da dizu po 6 ili vise spratova, to im je bilo dozvoljeno samo pod 2 uslova:

- da se originalna 2 sprata ostave u stilu kakva je cela Malta (arhitektnoski)
- taj deo mora da se zida iznutra a posle 2 sprata kako hoce dizajnerski.

Tako kad setas ulicama Malte ako ne gledas mnogo gore, sve je ko 'nekad' naravno kad se pogleda izdaleka ispadne kao da je novi grad pritisao stari odozgo. But, who cares! Dobili su puno stanova da se naseljava kojeko a da oni skupljaju parice.
Ma na Malti nema mesta ni za tolki lokalni narod, a tek kad turisti pritisnu....
Ovi na Kubi, ako su pametni, neka prave te resorte negde tamo, ima puno prazne obale.
No, mi, ko da će sutra to da bude.
Ako uopšte bude...

Dubai se gradio na brisanom prostoru, prvo nije bilo nicega a onda je bilo svacega.

Nije dobar primer.

Sto se zaseoka na vodi tice, odavno sam rekao: Beograd je mogao da ima central park na reci. Ali mi nismo NjuJorcani pa da volimo svoj grad i za njega da se borimo. Beograd zidaju oni koji ga mrze.

Pa tako u vise navrata kroz istoriju.

Имам Кубанце у крају, они кажу да би кубански народ направио споменик Трампу у центру Хаване, само да овај жути идиот реши да их ослободи. А то је лакши посао него са Венецуелом.

Ma na Malti nema mesta ni za tolki lokalni narod, a tek kad turisti pritisnu....
Ovi na Kubi, ako su pametni, neka prave te resorte negde tamo, ima puno prazne obale.
No, mi, ko da će sutra to da bude.
Ako uopšte bude...
Koliko ja znam njihov najveci (i dugo vremena jedini, neznam za sad) resort je ionako sa druge strane ostrva udaljen od svega i nepristupacan lokalcima.

Da nisam bio sprecen otisao bi licno da vidim. Nazalost nisam, ali dosta mojih prijatelja je islo tamo na more.

Koliko ja znam njihov najveci (i dugo vremena jedini, neznam za sad) resort je ionako sa druge strane ostrva udaljen od svega i nepristupacan lokalcima.

Da nisam bio sprecen otisao bi licno da vidim. Nazalost nisam, ali dosta mojih prijatelja je islo tamo na more.
Pa ja ynam ya ono poluostrvo Varadero, ali to je isto;no od Havane, neki onako "Tropical Strip of Sand", kao što ih i na Floridi ima.
Beše, Kanađanima dozvoljavali, a SAD državljani imali problema sa ulaskom na Kubu nešto?

Ma, nije tamo nepoznat taj resort mass turizam, i imaju puno slobodne obale za izgradnju novih resorta, ko što pričasmo.
Samo da tu staru Havanu ne reše da nadgrađuju tako, ko na Malti.
A nije ni Malta usamljen slučaj u Mediteranu, svuda para vrti.
Italijani i Španci možda imaju neku kočnicu što se tiče ugrožavanja starih gradova. na kraju krajeva, to im donosi dosta para.
U Grčkoj je no-no, da bilo šta pipneš iz antike ili Vizantije.
Al da možeš da nakenteriš stambenu zgradu odma pored nekih iskopina, to m.ožeš
Pa centar Atine, Soluna, Irakliona na Kritu, sve je to gusta stambena, poslovna ili hoteslka gradnja uz same iskopine.
Trude se nešto da se održavaju stari kvartovi, Plaka u Atini npr. a eto i Solun onbnovio jevrejsku četvrt Ladadika iz Osmanskog carstva.
Lepo je to i za lokalce i za tursite. Samo, decenije trpanja svega po okolini ostave malo, onbako, utisak...

Back