Odnosi u braku

Martin Luter je mnogo veći autoritet od mene i tebe.
Sta je sad ovo,neki ocajni pokusaj rangiranja hriscanskih autoriteta ?
Ja ne sporim reformtorsku ulogu doticnog u smeru afirmacije Svetog Pisma kao kljucni faktor za hriscanstva ali mu takodje ne pridajem znacaj u tolikoj meri da bih ga priznao za neprikosnovenim faktorom koji je bio tacan u svemu sto je iznosio kao sto ga ocito ti smatras.

Što se nerviraš? Ja ne zagovaram poligamiju, nisam Mormon. Poligamija je ukinuta jer nije bila u skladu sa zakonima i običajima rimskog carstva. Ja samo prenosim šta je neko drugi konstatovao pre mene, ako je Martin Luter ustanovio da nema argumenata protiv poligamije onda je verovatno tako. Filip Melanhton je lepo shvatio da bibliju svako može da tumači različito jer su mnoge stvari kontradiktorne i suština je u Božjoj mistici.
Taj citat da dvoje treba da budu jedno telo mi ne govori nigde da čovek mora da ima samo jednu ženu. Može da bude jedno telo i sa jednom i sa drugom ženom zasebno. U Judaizmu je istovremeno seksualno opštenje sa obe žene takođe bilo zabranjeno.

Što se nerviraš? Ja ne zagovaram poligamiju, nisam Mormon. Poligamija je ukinuta jer nije bila u skladu sa zakonima i običajima rimskog carstva. Ja samo prenosim šta je neko drugi konstatovao pre mene, ako je Martin Luter ustanovio da nema argumenata protiv poligamije onda je verovatno tako. Filip Melanhton je lepo shvatio da bibliju svako može da tumači različito jer su mnoge stvari kontradiktorne i suština je u Božjoj mistici.
Taj citat da dvoje treba da budu jedno telo mi ne govori nigde da čovek mora da ima samo jednu ženu. Može da bude jedno telo i sa jednom i sa drugom ženom zasebno. U Judaizmu je istovremeno seksualno opštenje sa obe žene takođe bilo zabranjeno.
Лутер није релевантан. А и то је рекао да би се додворио грофу који је хтео да има две жене, иако је дубоко у себи знао да је то неисправно.

...ako je Martin Luter ustanovio da nema argumenata protiv poligamije onda je verovatno tako.
Verovatno je jaaaako relativni pojam,sa realnim procentom verovatnoce 50:50 . :D
...nadam se da nisi od onih koji prihvacaju da drugi citaju i misle umesto njih ?

Filip Melanhton je lepo shvatio da bibliju svako može da tumači različito jer su mnoge stvari kontradiktorne i suština je u Božjoj mistici.
Po meni apsolutno nista nije kontradiktorno vec se radi o izuzetno pogresno shvacenim kontekstima.
Taj citat da dvoje treba da budu jedno telo mi ne govori nigde da čovek mora da ima samo jednu ženu.
A jel ti treba citat koji bi pojasnio je DA TROJE NISU DVOJE ??????? :D
Može da bude jedno telo i sa jednom i sa drugom ženom zasebno. U Judaizmu je istovremeno seksualno opštenje sa obe žene takođe bilo zabranjeno.
Pa ne pise tako vec jasno pise da ce DVOJE postati JEDNO TELO stoga ako se ubaci i druga osoba onda TO JEDNO bi se spojilo sa onom drugom "drugom"pa bi tako u konacnom smislu bili TROJE JEDNO !!!
...ne ide ti ta matematika bato,nemoj se badava muciti.... :D

Pa ne pise tako vec jasno pise da ce DVOJE postati JEDNO TELO stoga ako se ubaci i druga osoba onda TO JEDNO bi se spojilo sa onom drugom "drugom"pa bi tako u konacnom smislu bili TROJE JEDNO !!!
...ne ide ti ta matematika bato,nemoj se badava muciti.... :D
A ti planiraš da jednu ženu spojiš sa drugom pa da tako budete troje? Svaki brak se u starom zavetu sklapao posebno. Nisu se muž i prva žena zajedno venčavali sa drugom ženom nego posebno.

A ti planiraš da jednu ženu spojiš sa drugom pa da tako budete troje?
Ma neeee,pogresno si skontao stoga cu ti detaljno pojasniti:

1 Musko + 1 zensko = 1 telo

Nakon ove Bozanske matematike desava se da ovo telo ide u paketu jer je nerazdvojivo dok to Bog ne rastavi stoga kad nekom padne na pamt poligamija desava se sledece,evo recimo sa muskarcem zeljnog za avanturu:

1 telo ( 1 musko + 1 zensko) + 1 nova,druga zena = 1 musko +1 zensko + 1 nova,druga zena

Kao sto se jasno vidi u ovom matematici idu troje sto je direktno u suprotnost sa Bozjim nalogom za brak.
Ocito je jasno da ozenjeni muskarac vise nije samo muskarac vec jedno telo sa njegovom suprugom i taj se paket moze dezintegrisati jedino Bozanskom intervencijom a ne ljudskom !

Svaki brak se u starom zavetu sklapao posebno. Nisu se muž i prva žena zajedno venčavali sa drugom ženom nego posebno.
Nzalost ovo je postao deo ljudske prakse ali nam je Isus jasno istakao DA BOG TAKO TO NIJE UREDIO U POCETKU stoga je pravo pitanje dali su hriscni voljni slediti Hrista ili SZ-ne jevreje !?

Ja ne sporim reformtorsku ulogu doticnog u smeru afirmacije Svetog Pisma kao kljucni faktor za hriscanstva ali mu takodje ne pridajem znacaj u tolikoj meri da bih ga priznao za neprikosnovenim faktorom koji je bio tacan u svemu sto je iznosio kao sto ga ocito ti smatras.
Naravno. Tebi je na tom mjestu jedino Elen Vajt.

Pa nećeš je imenom pomenuti jer vam je taktika da ne pričate direktno o njoj, ali se u svemu slažeš sa njom.
A sto ne bi pricao o njoj,hajde otvori temu pa da se tamo raspricamo i o njoj,o Luteru,o tvojiom ocima,o odlasku na Marsu,o svemircima ma pricacemo o cemu hoces bre,nemam ja problerma s pominjanjem bilo koga i bilo cega...
Ali kad iznosim ono sto sam procitao iz Pisma onda je to to,princip je TAKO RECE GOSPOD i to dokazujem citatima koje dajem !
Koji deo od ovog ne kontas ?

Samo da pomenem da su SVI HRISCANI ADVENTISTI jer cekaju drugi Hristov dolazak !
Они који верују у то и знају за то. На жалост велики број хришћана свих врста не верује у загробни живот, а камо ли у други Христов долазак. Срео сам пуно својих православних који не познају најелементарније постулате хришћанства а иду у цркву.

Они који верују у то и знају за то. На жалост велики број хришћана свих врста не верује у загробни живот, а камо ли у други Христов долазак.
Nazalost sa ovim se potpuno slazem ali je to samo dokaz vise u prilog realnosti da to nisu hriscani vec kvazi vernici koji samo koriste naziv hriscani u njihovom deklarisanju !
Срео сам пуно својих православних који не познају најелементарније постулате хришћанства а иду у цркву.
Tako je ali to nije odlika samo pravoslavlja vec i katolicizma i protenstantizma !

Nazalost sa ovim se potpuno slazem ali je to samo dokaz vise u prilog realnosti da to nisu hriscani vec kvazi vernici koji samo koriste naziv hriscani u njihovom deklarisanju !

Tako je ali to nije odlika samo pravoslavlja vec i katolicizma i protenstantizma !
Написао сам "хришћани свих врста". Живот није утрка да се заради што више, ради, гради, купује, већ припрема за царство небеско. То је смисао живота.

A sto ne bi pricao o njoj,hajde otvori temu pa da se tamo raspricamo i o njoj,o Luteru,o tvojiom ocima,o odlasku na Marsu,o svemircima ma pricacemo o cemu hoces bre,nemam ja problerma s pominjanjem bilo koga i bilo cega...
Ali kad iznosim ono sto sam procitao iz Pisma onda je to to,princip je TAKO RECE GOSPOD i to dokazujem citatima koje dajem !
Koji deo od ovog ne kontas ?
Misliš dokazuješ tumačenjima EGW?

Back