Odnosi u braku

Lagerta

Supermoderator
Poruka
23.746
Prema religijskim učenjima, sesualni odnosi služe samo tome da se obezbede potomci inače nema potrebe da ih ljudi imaju. Zato mi je na pamet palo pitanje, je l to znači da kad žena uđe u klimaks i više ne može da rađa, to automatski znači da više ne sme da ima odnose sa mužem?

Prema religijskim učenjima, sesualni odnosi služe samo tome da se obezbede potomci inače nema potrebe da ih ljudi imaju. Zato mi je na pamet palo pitanje, je l to znači da kad žena uđe u klimaks i više ne može da rađa, to automatski znači da više ne sme da ima odnose sa mužem?
to je učinjene životinjsko.
ne znam ko tako propoveda?

samo da se nadovežem sa pitanjima, jesu davno na selima imali po 11oro djece zbog religijskih razloga ili nedostupnosti kurtona?

Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем. Али ово говорим као мишљење, а не као заповест… Јер хоћу да сви људи буду као и ја, али сваки има сопствени дар од Бога, овај овако, онај онако… Ако не могу да се уздржавају, нека се жене и удају; јер је боље женити се и удавати неголи упаљивати се
Коринћанима, 7:5-7, 9.

Не значи... Шта год јача супружничку здраву љубав је дозвољено... И претеривања и подбачаји су штетни у заједници...

Zar nije svrha braka samo rađanje dece?
Сврха брака је светост живота оба супружника, и новог живота који ће им Бог дати због верности његовим заповестима... Тај нови живот доноси сам себе пред Бога, бригом родитеља...

Христос је увео узвишену светост у људску цивилизацију, и зато је брак СВЕТА ТАЈНА Живота, у којој имаш не два мушко-женска члана, већ и трећег тј. Првог - Бога, који Собом даје ту чистоту и узвишеност браку!

ćaskam dok mi @Lagerta ne kaže ko propagira u religiji da se treba seksati samo kad se prave bebe :D
Идеално би било тако...

Пошто су идеални родитељи који могу да се уздржавају ван главне сврхе ретки, дозвољено им је и ван главног детородног циља, да јачају заједницу интимизацијом, али у одређено време и несебично-пристојан однос...

A koje je onda objašnjenje odnosa između muža i žene, prema religijskim tumačenjima?
Ne bih ulazio u ostale religije ali sto se hriscanstva tice stvari su jasne - muz i zena trebaju imati aktivni seksulan zivot s napomenom STO VISE TO BOLJE !!!
Bracni drugovi trebju uzivati u tim odnosima u tolikoj meri da prosto jedva cekaju na akciju u spavacoj sobi !

Sta ti je izrazita snaga socijalistickog ucenja, 30+ godina po propasti socijalizma jos su uvrezena misljenja da je religija opijum za mase... ko bi rekao od prosvetara, sem ako nisu fenimisti.

Идеално би било тако...

Пошто су идеални родитељи који могу да се уздржавају ван главне сврхе ретки, дозвољено им је и ван главног детородног циља, да јачају заједницу интимизацијом, али у одређено време и несебично-пристојан однос...
mnogo gledaš tv vesti a tamo u vestima nikad ne daju pozitivne stvari koje su ipak većinske zato i nisu vest.

Moras biti precizna kada kazes "prema religijskim ucenjima", jer ima jako mnogo religija, i iznenadila bi se kako neke religije gledaju na seks.

Back