Hektor
Aktivan član
- Poruka
- 1.253
Postavimo ovu temu APSOLUTNO filosofski,BEZ pozivanja na bibliju!Da li je dokazano sve ono sto znamo,ili u mnogo toga verujemo da je istina bez dokazivanja?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hektor:Postavimo ovu temu APSOLUTNO filosofski,BEZ pozivanja na bibliju!Da li je dokazano sve ono sto znamo,ili u mnogo toga verujemo da je istina bez dokazivanja?
Ovaj postupak jeste uobičajen, ali nije tačan. Naprosto, ne isključuje jedno drugo. Mudri ljudi, orijentisani ka jednoj od ove dve navedene opcija: vera ili znanje, svesni su potrebe da zađu u onu drugu. To je delikatan posao, koji iziskuje promene mnogih dugogodišnjih stavova. Samo onaj ko sebično čuva ono do čega je došao i plaši se da dovede u pitanje, negiraće jedno drugim.Keeper:sto vishe znanja, to manje verovanja
i obratno ......
Hektor:Na primeru egzaktnih nauka cu postaviti tezu da su najdublje naucne istine nesto u sta mozemo samo da verujemo
Evo ja ću za Šaptača da dam primer.MaranAta:Дај пример те тезе.![]()
goodday:ok...opet si uzeo crvene....a lepo smo rekli "samo pre spavanja".....ajde sada lepo uzmi 2 zelene i 1 plavu.....chashu vode.....i bice sve u redu :wink:
Za tvoju informaciju,dragi saptacu,ja sam studirao Tehnicku Fiziku na ETF nekoliko godina,apsolvirao je i napustio studije jer me je Ljubav Hristova osvojila.Posvetio sam zivot Bogu i sluzenju ljudima.Tek da znas,polozio sam 7-8 matematickih disciplina i 15-ak fizicko-tehnickih.Inace,imam zavrsenu matematicku gimnaziju u Beogradu.To je sto se tice mojih kvalifikacija da govorim o prirodno-tehnickim naukama.Humanisticke,"drustvene" nauke sam samostalno izucio uporedo sa Bogoslovljem.Sada mi ti reci na osnovu kojih kvalifikacija ti odbacujes moje postove o nauci?Šaptač:Hektor:Na primeru egzaktnih nauka cu postaviti tezu da su najdublje naucne istine nesto u sta mozemo samo da verujemo
Što volim kada vi vernici krenete da secirate nauku, pa uzimate samo ono što vam odgovara, a ostatak gurate pod tepih.
Jedno od osnovnih načela naučnog zaključivanja je načelo oborivosti! Da bi neka tvrdnja bila validna i da bi se uopšte mogla uzeti u razmatranje mora postojati neki zamislivi kontradokaz koji bi mogao da je obori. U suprotnom, tvrdnja je besmislena.
Kada savladate ovaj prvi stepenik, javite se da nastavimo diskusiju. Do tada, man'te se nauke i, kako kažeš, zdravog razuma.
Komshinica:Ovaj postupak jeste uobičajen, ali nije tačan. Naprosto, ne isključuje jedno drugo. Mudri ljudi, orijentisani ka jednoj od ove dve navedene opcija: vera ili znanje, svesni su potrebe da zađu u onu drugu. To je delikatan posao, koji iziskuje promene mnogih dugogodišnjih stavova. Samo onaj ko sebično čuva ono do čega je došao i plaši se da dovede u pitanje, negiraće jedno drugim.Keeper:sto vishe znanja, to manje verovanja
i obratno ......
Hektor:Za tvoju informaciju,dragi saptacu,ja sam studirao Tehnicku Fiziku na ETF nekoliko godina,apsolvirao je i napustio studije jer me je Ljubav Hristova osvojila.Posvetio sam zivot Bogu i sluzenju ljudima.Tek da znas,polozio sam 7-8 matematickih disciplina i 15-ak fizicko-tehnickih.Inace,imam zavrsenu matematicku gimnaziju u Beogradu.To je sto se tice mojih kvalifikacija da govorim o prirodno-tehnickim naukama.Humanisticke,"drustvene" nauke sam samostalno izucio uporedo sa Bogoslovljem.Sada mi ti reci na osnovu kojih kvalifikacija ti odbacujes moje postove o nauci?Šaptač:Hektor:Na primeru egzaktnih nauka cu postaviti tezu da su najdublje naucne istine nesto u sta mozemo samo da verujemo
Što volim kada vi vernici krenete da secirate nauku, pa uzimate samo ono što vam odgovara, a ostatak gurate pod tepih.
Jedno od osnovnih načela naučnog zaključivanja je načelo oborivosti! Da bi neka tvrdnja bila validna i da bi se uopšte mogla uzeti u razmatranje mora postojati neki zamislivi kontradokaz koji bi mogao da je obori. U suprotnom, tvrdnja je besmislena.
Kada savladate ovaj prvi stepenik, javite se da nastavimo diskusiju. Do tada, man'te se nauke i, kako kažeš, zdravog razuma.
Hektor:Patak,pa ja najmanje citiram,i najvise pisem svojim recima.Bogoslovlje sam izucio,imam i naucno obrazovanje.Ne razumem kako i na osnovu cega si me diskvalifikovao?Sa druge strane,kad su u pitanju jehovini svedoci,e tu ne mogu biti ravnodusan.To je totalitarna i destruktivna sekta,duhovni kriminalci,hule na sve najosnovnije hriscanske vrednosti!Zavode nevine duse!I to u zemlji Svetog Save i Svetog Simeona!Sto se tice moje kulture,neka forum prosudi(samo ne argonaut).Dragi Donald Duck,drag si mi,trudis se,pises puno,nastavi tako!
Uopste ne razumem kako si dosao do zakljucka da nisam vise pravoslavan?!analiticar:Hektor:Patak,pa ja najmanje citiram,i najvise pisem svojim recima.Bogoslovlje sam izucio,imam i naucno obrazovanje.Ne razumem kako i na osnovu cega si me diskvalifikovao?Sa druge strane,kad su u pitanju jehovini svedoci,e tu ne mogu biti ravnodusan.To je totalitarna i destruktivna sekta,duhovni kriminalci,hule na sve najosnovnije hriscanske vrednosti!Zavode nevine duse!I to u zemlji Svetog Save i Svetog Simeona!Sto se tice moje kulture,neka forum prosudi(samo ne argonaut).Dragi Donald Duck,drag si mi,trudis se,pises puno,nastavi tako!
Pa zašto onda kažeš za sebe da više nisi pravoslavan...![]()
Samo znatiželja....![]()
Pozz
Kelis:opet skrecete sa teme...
![]()
Kelis:Kelis:opet skrecete sa teme...
![]()
analiticar:Kelis:Kelis:opet skrecete sa teme...
![]()
Sorry, mala digresija....![]()
A, vas dvoje opet, doduše, po službenoj dužnosti ....![]()
![]()
![]()