Odnos konsultanta (astrologa, numerologa, tarotologa) prema klijentu

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Dosta se piše o neodgovarajućim i nekorektnim astrolozima (ili numerolozima, tarotolozima)..
Mene zanima sad nešto drugo: kolege, kada se desi da vam je klijent nekorektan, kako izađete na kraj sa time?
I šta podrazumevate pod nekorektnošću?

Da li vršite selekciju prilikom konsultacija, tj. da li postoje situacije kada odbijate konsultaciju, i kada je to?

Na neki način, o tome sam ovde pisala.. iz tarotološkog ugla, ali divinacijski sistem je - diivnacijski sistem, to rečeno se može primeniti i na astrologiju:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/404739-Kada-imamo-pravo-da-odbijemo-Tarot-konsultaciju

Vaše mišljenje?

Lepo si napisala za sistem tarota,misljenja sam da covek ima pravo raditi kome hoce i kako hoce po svojoj proceni.Svako ima svoj sistem rada,neko naplacuje,neko radi na lepe oci,neko svima a neko samo izabranoj feli,sve je stvar licne volje.

U praksi se desavalo da namerno daju druge podatke,i to nije bio redak slucaj,najcesce zene,kazu da imaju koju godinu manje,da bi izgledale pozeljnije.Postoje i slucajevi dolaska kada hoce da proveravaju i da ubace kosku,poput fariseja koji su pokusavali da smeste Isusu,takvih ljudi je retko ali ih ima,provaljeni su u samom dolasku a da nisu ni svesni.Sistem zastite postoji i za ovakve ljude se ne brinem.

Ja licno se drzim pravila ko mi trazi savet da mu dam,na glupo pitanje dajem glup odgovor,vidim na kojem su stepenu prosvecenosti i koliki su im dometi pa prema tome prezentijem pricu.

Energiju ne rasipam,sta vise meni su ovakvi ljudi zanimljivi i uzivam sa njima u radu podjednako kao sa ozbiljnim klijentima.

Lepo si napisala za sistem tarota,misljenja sam da covek ima pravo raditi kome hoce i kako hoce po svojoj proceni.Svako ima svoj sistem rada,neko naplacuje,neko radi na lepe oci,neko svima a neko samo izabranoj feli,sve je stvar licne volje.

U praksi se desavalo da namerno daju druge podatke,i to nije bio redak slucaj,najcesce zene,kazu da imaju koju godinu manje,da bi izgledale pozeljnije.Postoje i slucajevi dolaska kada hoce da proveravaju i da ubace kosku,poput fariseja koji su pokusavali da smeste Isusu,takvih ljudi je retko ali ih ima,provaljeni su u samom dolasku a da nisu ni svesni.Sistem zastite postoji i za ovakve ljude se ne brinem.

Ja licno se drzim pravila ko mi trazi savet da mu dam,na glupo pitanje dajem glup odgovor,vidim na kojem su stepenu prosvecenosti i koliki su im dometi pa prema tome prezentijem pricu.

Energiju ne rasipam,sta vise meni su ovakvi ljudi zanimljivi i uzivam sa njima u radu podjednako kao sa ozbiljnim klijentima.

Ovo nikad nisam mogla..
Na pitanja koja smatram nekorektnim, nikad nisam imala živaca da odgovaram istom merom.
Lakše mi je predložiti osobi da pronađe drugog astrologa/tarotologa.

Inače, počela sam baš da uživam u radu tek kad sam postigla izvesnu selektivnost.

Hvala što si podelio s nama tvoj stav :D.

Na pitanja koja smatram nekorektnim, nikad nisam imala živaca da odgovaram istom merom.
Lakše mi je predložiti osobi da pronađe drugog astrologa/tarotologa.

Ne znam sta smatras pod nekorektnim pojam je suvise sirok.

Kada mi postave pitanje recimo,zasto se dosada nisam udala,sta kazu zvezde,ja im kazem odgovor ne treba traziti u zvezdama,da si htela da se udas do sada bi se udala.Takav tip pitanja dobija i takve odgovore .

Sto se tice odbijanja ne radim npr kada mi traze horoskop njihovog partner/ke a da osoba nije prisutna ,jer u pitanju su tajne koje osoba krije i od same sebe i ma u kakvoj vezi bili bez prisustva ne govorim.Jer intima je intima i svejedno je bio u pitanju klijent ili drug/drugarica.

Brojevi za loto.
Trazio je jedan da vidim koji ce brojevi izaci i poceo da mi obecava crnog dzipa sa koznim presvlakama.Inace nije se udostojio da mi ponudi nov auto ako dobije sedmicu,vec polovni dzip.

Jedan drugi je nazvao nakon nekoliko godina od radjenja natalne i trazio da mu otkljucam zvezde.Naime,io je kod Hodze koji mu je radio skidanje raznoraznih magia i ovaj mu rekao da mu je astrolog zakljucao zvezde i da je isti kriv sto zivot neide kako treba.

Ovo su retki slucajevi,ali se desavaju,u pocetku prilikom konsultacija obicno se ponasaju normalno kao i ostali,ali desi se da Uran deluje neocekivano,svima pa i astrolozima.
Poput radnika u butiku,imace sto musterija ali ce naici stoprva i naci neku falinku za robu ili odvaliti neku glupost.

Brojevi za loto.
Trazio je jedan da vidim koji ce brojevi izaci i poceo da mi obecava crnog dzipa sa koznim presvlakama.Inace nije se udostojio da mi ponudi nov auto ako dobije sedmicu,vec polovni dzip.

Jedan drugi je nazvao nakon nekoliko godina od radjenja natalne i trazio da mu otkljucam zvezde.Naime,io je kod Hodze koji mu je radio skidanje raznoraznih magia i ovaj mu rekao da mu je astrolog zakljucao zvezde i da je isti kriv sto zivot neide kako treba.

Ovo su retki slucajevi,ali se desavaju,u pocetku prilikom konsultacija obicno se ponasaju normalno kao i ostali,ali desi se da Uran deluje neocekivano,svima pa i astrolozima.
Poput radnika u butiku,imace sto musterija ali ce naici stoprva i naci neku falinku za robu ili odvaliti neku glupost.

:eek: Ovu priču sam i ja čula!
Žalbu da je osobi astrolog zaključao zvezde!

Dosao,trazio resenje problema,dobio odgovor gde lezi uzrok i sta raditi u buducnosti da se izbegnu novi,tj.koje osobine promeniti u svom karakteru da bi sve islo kako treba.Jer zvezde aspektima samo provociraju,da li ce se desiti radnja,od osobe zavisi da li ce nasesti na provokaciju.

Od astrologa nisi cula zalbu jer se on nikom nije zalio narocito ne na ovakvu nebulozu.Ovde sam dao primer jer je zanimljivo videti sta sve mozak moze isprojektovati, prica je nebitna i nema vaznost.

Mislim da je sasvim opravdano odbiti uslugu ako se konzultant ne osjeća dobro u vezi sa postavljenim pitanjem.
Zaista ima svakakvih ljudi i svakakvih pitanja, a često uopće ne razumiju o čemu se radi kada dolaze pitati (astrolog zaključao zvijezde :D :D ). Je li u pitanju neka niža razina svijesti ili jednostavno nedostatk interesa za divinacijsku tehniku kojoj se obraćaju za pomoć, ja ne znam, no kada primijetim da netko od mene traži čaroban štapić za rješavanje svojih problema, ja se distanciram i ne odgovaram na takvo pitanje.
Svejedno mislim da se najčešće tu radi o temeljnom nepoznavanju tehnike i njezinih dosega. Astrologija/Tarot/umetni-divinacijsko-sredstvo-po-izboru, mogu otkriti mnoge stvari, no nisu svemogući, a to većina ljudi kao da ne želi shvatiti.

Ja se ne bavim nicim iz materijalnih razloga pa nemam iskustvo sa ^musterijama^ mada radim prijateljima tarot, rune, i ching i jos kojekakve stvarcice. Nikada nisam uzeo ni dinara ali sam se susreo sa jednom malo cudnom situacijom a to je da ljudi jako tesko prihvataj istinu. Zapravo toliko tesko da mi se cesto ne javljaju po godinu dana i vazda su nesto prestravljeni.
Uvek im kazem da paganski nacini ne idu ruku pod ruku sa hriscanskim ceremonijama i verovanjima.

Dodju kod mene i traze da vide nesto u napred ja izvedem ritual koji je baziran na transu kazem im sta se desava a oni me kasnije proglase satanistom, sto je glupo do bola s obzirom da dobro i zlo ne postoje sem kao definicija-bar je moje misljenje tako.

Back