Odnos komercijalnih religija prema pedofiliji

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
66.401
Vidimo ovde MaraNatu kako huče i buče na Islam zbog pedofilije...

...a pošto verujem da je veliki poznavalac Biblije, molim njega, ili bilo kog drugog poznavaoca da mi izvuče pasus koji osuđuje pedofiliju u Bibliji.

Sve sam našao: i kurvanje i neverstvo i prostituciju i odsecanje penisa i menstruaciju i bujne ženske grudi i abortus i "obdarene" muškarce i špansku kontracepciju - ali o pedofiliji baš ništa. Kako kriviti one popove pedofile kada ni "sveta knjiga" ništa ne govori protiv toga. Ili ja nisam mogao da nađem?

MaranAta:
Да ли очекујеш да свака перверзна декаденција буде описана у Библији ?
Znači Biblija pored sve sile perverznih dekadencija, kako ti to lepo kažeš, ipak ne govori ništa protiv pedofilije?

Koliko vidim, to je među hrišćanskim sveštenstvom mnogo popularnije od nekih drugih dekadencija koje se ipak pominju, pa rekoh - možda ima nešto.

Ipak hvala ti na odgovoru, vidimo jasno da se Biblija ne protivi pedofiliji.

Sizif:
MaranAta:
Да ли очекујеш да свака перверзна декаденција буде описана у Библији ?
Znači Biblija pored sve sile perverznih dekadencija, kako ti to lepo kažeš, ipak ne govori ništa protiv pedofilije?

Koliko vidim, to je među hrišćanskim sveštenstvom mnogo popularnije od nekih drugih dekadencija koje se ipak pominju, pa rekoh - možda ima nešto.

Ipak hvala ti na odgovoru, vidimo jasno da se Biblija ne protivi pedofiliji.
Pa po tome onda ne govori ni protiv heroina kokaina ovog onog alkohola cigare ili cigarete drugih raznih seksualnih izopačenosti itd.
Jasno je gde šta spada!

Sizif:

...a pošto verujem da je veliki poznavalac Biblije, molim njega, ili bilo kog drugog poznavaoca da mi izvuče pasus koji osuđuje pedofiliju u Bibliji.

Sve sam našao: i kurvanje i neverstvo i prostituciju i odsecanje penisa i menstruaciju i bujne ženske grudi i abortus i "obdarene" muškarce i špansku kontracepciju - ali o pedofiliji baš ništa. Kako kriviti one popove pedofile kada ni "sveta knjiga" ništa ne govori protiv toga. Ili ja nisam mogao da nađem?

joj, sizife, pa gde ih nadje ..... :lol:
da, svi znamo kolko popovi umeju da zavole decu ...

eeeeeeeh ........ ma nije biblija za pedofiliju, samo labilni ljudi malo skrenu od toga ......... ipak trebash biti malo "numb" (sto bi rekli englezi) da ne bi odlepio .....

Nemam pri ruci Novi zavet da bih našao tačan broj pasusa (nisam kući), ali svako dobro zna da je Isus rekao: (parafraziram) 'Niko da ne sablazni decu jer anđeli njihovi neposredno gledaju Boga licem u lice. Bolje je čoveku da obesi mlinski kamen oko vrata i u ponor se baci nego decu da sablazni'.

Gde ćeš jače osude pedofilije!

Ali izgleda da i ne znaš šta znači reč 'sablazniti'.
To je bludno navođenje u seksualne radnje nekoga ko nije prikladan za to. Podrazumeva blud i perverziju. Na to je očigledno Isus i mislio kad je ovo upozorenje izrekao.

Džonja:
Ali izgleda da i ne znaš šta znači reč 'sablazniti'.To je bludno navođenje u seksualne radnje nekoga ko nije prikladan za to. Podrazumeva blud i perverziju.
HAHAHAHAAA! Biseri na sve strane!

Ti znaš, a ja ne znam šta znači "sablazniti"! Koji si ti biser od čoveka, po tebi "sablazniti" znači isključivo terati u bludne radnje?

Pa šta je onda Isus mislio kada je rekao, grdeći svoje učenike zbog navodne buduće izdaje (Marko, 14)

27. И рече им Исус: Сви ћете се ви саблазнити о мене ову ноћ; јер је писано: ударићу пастира и овце ће се разбећи.
Znači da su, po tebi, apostoli bili skloni masovnm orgijama... šta li?

Ili kad neko kaže "sablaznio sam se kada sam ga video"... kakve li su tu bludne radnje u pitanju?

Bolje da nisi ništa rekao. Biblija ništa ne govori o pedofiliji, a za to postoji objašnjenje.

Sizif:
Džonja:
Ali izgleda da i ne znaš šta znači reč 'sablazniti'.To je bludno navođenje u seksualne radnje nekoga ko nije prikladan za to. Podrazumeva blud i perverziju.
HAHAHAHAAA! Biseri na sve strane!

Ti znaš, a ja ne znam šta znači "sablazniti"! Koji si ti biser od čoveka, po tebi "sablazniti" znači isključivo terati u bludne radnje?

Pa šta je onda Isus mislio kada je rekao, grdeći svoje učenike zbog navodne buduće izdaje (Marko, 14)

27. И рече им Исус: Сви ћете се ви саблазнити о мене ову ноћ; јер је писано: ударићу пастира и овце ће се разбећи.
Znači da su, po tebi, apostoli bili skloni masovnm orgijama... šta li?

Ili kad neko kaže "sablaznio sam se kada sam ga video"... kakve li su tu bludne radnje u pitanju?

Bolje da nisi ništa rekao. Biblija ništa ne govori o pedofiliji, a za to postoji objašnjenje.

Između ostalog ova reč se ponajviše odnosi na bludne radnje. Da imaš 'Rečnik srpskohrvatskog književnog jezika' (Matica Srpska, Novi Sad, 1982) mogao bi da vidiš da reč 'sablazniti' znači: 1. navesti na greh, 2. zavesti, 3. moralno pokvariti, 4. izazvati sablazan (što znači: izazvati skandal, ono što navodi na greh, zavođenje da se učini nešto nedopušteno) i 5. ne moći se odupreti kakvim grešnim željama. (Knjiga 5.str.597.)

I pored svega toga više je nego jasno na šta je Isus mislio. Nije samo jasno šta si ti mislio kada ti pedofilija pada napamet pored jedne takve božanske pojave kao što je Isus. To vezuj za (uglavnom katoličke) popove, a ne za Sveto pismo.
U drugom primeru je očigledno mislio 'svi ćete se vi ogrešiti o mene'. Treba to videti u originalu jer nije jedno mesto gde su prevodioci grešili. Što slučajno što namerno. Na primer, 'kamila kroz iglene uši' umesto 'brodsko uže kroz iglene uši'. Reč 'kamelos' na grčkom znači i životinju kamilu i debelo, grubo brodsko uže. Ali izraz se odomaćio u narodu pa crkvenjaci nisu hteli da ga menjaju ni pri zadnjoj redakciji prevoda.

Sizif:

Zbog cega nema osude pedofilije u Bibliji? Odgovor je jasan. Iz istog razloga sto nema osude pusenja, drogiranja i slicnih stvari koje su veoma oktuelne danas, a u ono vreme, barem sto se jevrejskog drustva nisu ni bile prisutne kao masovna pojava.
Jos treba naglasiti da je pojam pedofilije koji danas upotrebljavamo veoma neprilican za vreme pre Hrista.
Moramo da se suocimo sa cinjenicom (bez obzira kako nam bila mrska)da se u ono vreme devojcica vec od 12 godina smatrala zrelom za udaju kao sto su i decaci od 12 godina uvodjeni u Hram i nisu se vise smatrali decom. Po nekim izvorima Marija, majka Isusova, imala je 13 godina kad je zatrudnela, a rodila je u 14. Tako da pojam pedofilije i ne postoji. Seksualni odnosim sa decom ispod 12 godina u drustvu gde su deca smatrana za Bozji blagoslov izgleda da su bili tako retki da nisu ni zasluzivali neku paznju pa tako Biblija ne obradjuje tu temu.

Moram da kazem i ovo da je od ukupnog broja pedofila, broj svestenika u tome zanemariv. Medjutim njihova pozicija izbacuje ih u prvi plan i to samo zbog toga sto se crkve trude da od svestenika naprave svece a oni to relano nisu, nego su samo ljudi skloni grehu kao i svi ostali.

Iz tog razloga mislim da je ovo pitanje ovde bespredmetno i da je pokrenuto samo zbog toga da se na jos jedna nacin ismeva vera onih koji iskreno veruju a ne da bi se doslo do stvarne spoznaje istine.

Sizif:
Алjона:
Онда одговорати ћу сутра. Важи?
Važi! Poziv je aktuelan i za sve ostale.

Како што сам обећавала ево и теби...аааааа...знаш да немам Апостола на Српском, е-ех. Онда тада сам погледи - 1 Петр.,4, стих.3 и Павле према Рим.,1 (стих.26, 27). Цитирај свима, ако очеш.
У Старом Завету ћеш наћи историју о градовима Содом (тамо сви мушкарци су имали мушкарца) и Гоморра (исто је било са женама).

Поздрав.

maleni:
Zbog cega nema osude pedofilije u Bibliji? Odgovor je jasan. Iz istog razloga sto nema osude pusenja, drogiranja i slicnih stvari koje su veoma oktuelne danas, a u ono vreme, barem sto se jevrejskog drustva nisu ni bile prisutne kao masovna pojava.
Delimično se slažem sa tvojim stavom. Zapravo, ovo što ti kažeš može se malo oštrije preformulisati u sledeće - pedofilija je bila relativno socijalno prihvatljiva i stoga nije bila naročit problem. Početak menstrualnog ciklusa kod devojčica označio bi i početak polne zrelosti, a to je bilo dovoljno za stupanje u brak.

Danas je praksa pokazala da deca od 12 godina nisu ni fizički ni psihički spremna za odgovornosti koje donosi život odraslih.

Mene samo čudi kako to Bog nije video niti nekome poručio kroz svoja navodna pisanija i tzv. proroke... valjda mu se (i to) omaklo. Zaboravan je i nesavršen taj Bog...

maleni:
Po nekim izvorima Marija, majka Isusova, imala je 13 godina kad je zatrudnela, a rodila je u 14. Tako da pojam pedofilije i ne postoji. Seksualni odnosim sa decom ispod 12 godina u drustvu gde su deca smatrana za Bozji blagoslov izgleda da su bili tako retki da nisu ni zasluzivali neku paznju pa tako Biblija ne obradjuje tu temu.

E, onda bih poverovao da je Marija u nekom trenutku zaista bila devica... Mada bi mi ovakva konstantacija potvrdila misljenje da je ona samo bila obicna 'prodavacica ljubavi' koja je svoga sina, pod uslovom da se rodio, naucila da mrzi ceo svet oko njega, pa je ovaj zato resio da zagospodari (srecom kratko vreme) nad ljudima koji su se isto tako protivili jevrejstvu ali nisu smeli da pricaju o tome...

Ali ne znam... oni sto videse i nju i Isusa (i ako ne postoje, ajd' da se pravimo da su postojali), ne nacrtase nju kao devojcicu, vec zenu u ranim 30-tim... To malko ne stima...

... mada, posto je pedofilija bila normalna u to vreme, nista ne iskljucuje mogucnost da su ljudi tada brze starili, tj. da je godina trajala dosta krace, pa su tako pojedini likovi imali i po bez malo 200 godina zivota... Pa eto, u svojih realnih 12 godina izgledali kao da imaju 30... :lol: :lol: :lol:

Incognito:
maleni:
Po nekim izvorima Marija, majka Isusova, imala je 13 godina kad je zatrudnela, a rodila je u 14. Tako da pojam pedofilije i ne postoji. Seksualni odnosim sa decom ispod 12 godina u drustvu gde su deca smatrana za Bozji blagoslov izgleda da su bili tako retki da nisu ni zasluzivali neku paznju pa tako Biblija ne obradjuje tu temu.

E, onda bih poverovao da je Marija u nekom trenutku zaista bila devica... Mada bi mi ovakva konstantacija potvrdila misljenje da je ona samo bila obicna 'prodavacica ljubavi' koja je svoga sina, pod uslovom da se rodio, naucila da mrzi ceo svet oko njega, pa je ovaj zato resio da zagospodari (srecom kratko vreme) nad ljudima koji su se isto tako protivili jevrejstvu ali nisu smeli da pricaju o tome...

Ali ne znam... oni sto videse i nju i Isusa (i ako ne postoje, ajd' da se pravimo da su postojali), ne nacrtase nju kao devojcicu, vec zenu u ranim 30-tim... To malko ne stima...

... mada, posto je pedofilija bila normalna u to vreme, nista ne iskljucuje mogucnost da su ljudi tada brze starili, tj. da je godina trajala dosta krace, pa su tako pojedini likovi imali i po bez malo 200 godina zivota... Pa eto, u svojih realnih 12 godina izgledali kao da imaju 30... :lol: :lol: :lol:

hehe :) mashtovito :wink:
mada ja mislim da Bogo ne voli mastovite ....... hihihihihi .....

Incognito:
e sto me boli... kad bi 'bogo' postojao, sigurno se ne bi motao po Krstarici i citao razne nebuloze...

A i posto sam uveren da ne postoji, k'o ga 'ebe...

chekaj samo da ti dodje jedan od onih "njegovih" gnebvnih andjela i podigne svoj mach Istine (kako je jedan od njih odavde zivopisno rekao) i saseche tvoje neistine :) ........

c c c ..... salim se. inace, kad napises nesto tako ateistichki niko ne obraca paznju ..... mene ne je8u ni 5% ovde. ali da smo "muje" kako nazivaju muslimane, prshtalo bi na sve strane :wink:

Back