Odlaziti na posao ili ipak ne?

Pa nije mogla da siri dupeta 8h u kancelariji i na pus pauzama u pekari
Mogla je bome sve isto kao i da je odlazila svaki dan da radi u drugom mestu.

Mogla je i isto i više.
No, odvlači nas to od teme.
Moj posao je takav da moram da odem tamo gde su potrebne moje usluge.
Lično bih voleo da mogu da ga obavljam kod kuće u radionici i više vremena provedem sa porodicom.
Nažalost niko mi ne bi platio da uzorem svoju baštu umesto njegove.

Ali meni baš to što sam u drugoj zemlji je bio razlog više da radim jer hoću da skupljam njihovo radno iskustvo i da pričam jezik, da nisam skroz izolovana.
Jeste teško kad nema ko da uskoči kad su djeca bolesna, ali mi smo imali sreću da smo mogli da pomjeramo radno vrijeme i da radimo od kuće, mm je proteklih skoro 5 godina radio samo od kuće, od početka septembra ide dvaput sedmično u kancelariju. Ja trenutno idem 4 puta mjesečno u kancelariju, a odobrili su mi da radim od 7 (većina ih rad od 9), a plus mi je kancelarija udaljena 5-7 min pješke, tako da smo sad ok, ali šta će biti sljedeće godine kad stariji krene u školu pojma nemam jer je mnogo lakše kad idu u vrtić, škola kratko traje, a nemaju produženi boravak.
Verovatno možeš raditi skraćeno radno vreme, ali opet se tu žena" "sakati". Uostaom, svi tako kombinuju...jer pare i nisu neki prioritet, dok deca ne porastu.

Mogla bih sada već i da sedim doma.
I posla sam se zasitila, kao i drugih stvari.
Ali onda bih živela negde dalje od grada, gde bih mogla da imam svoj plac sa baštom, životinjama i sl. Dok živim u gradu i stanu, posao mi ne gine. Jer mi se kućne obaveze u stanu manje, više svode na: " pritisni dugme".

Познају мајку наравно и оца али не на исти начин.
Ја сам изгубио оца са 6 година.
I ja
Много касније сам уопште разумео шта сам изгубио.
Познавајући људе који су изгубили мајке чак и у каснијем периоду то им закуцава и дефинише живот иза сваког геста ,
Misliš da nas neimanje oca nije oblikovalo da budemo ovakvi kakvi jesmo sad ? Sigurno da jeste.
то им закуцава и дефинише живот иза сваког геста ,мисли и идеологије стоји мајка. Матурске радове и животна опредељења посвећују мајци. Никад је не преболе чак ни много старији људи.
Ne bih umanjivala ulogu oca u životu deteta, samo što se otvorenijih emocija otvara ka majci. Ali i to ne u svim slučajevima.

Glupo je što čitavo vreme nije sebi posvećivala vreme.
Isto bi joj bilo i da je radila negde van kuće, sem što bi imala još manje vremena da sebi posveti
Sve to je moglo da se desi i da je radila, možda i gore od toga...

Ali je suština da osoba koja ne radi ima pregršt slobodnog vremena, a nema na koga da utroši, jer ljudi uglavnom rade nemaju vremena da se zezaju, a popodne imaju obaveze, tako da ostaneš neko ko traći svoj život, vreme, nemaš socijalizaciju, praktično traćiš život ni na šta.

Povredim nogu ipreko mesec dana, pa hoću da odlepim sa mozgom toliko dugo, a ne neko tako čitav život...
Neznam, ali iz moje perspektive bolje posao i da izađe među ljude nego da sjedi u samoći i razbija glavu tom nemilom porodičnom situacijom.

tzv “bosnjak” je verovatno pod nekim uticajem arapake kulture, tamo zene gotovo i da nemaju prava, tako da necu da komentarisem. Pa i obde ne tako davno ako si domacica nemas pravo glasa. Davno ke receno moj dinar moja slobodica.
Zene treba da rade ako hoce ravnopravnost, a muskarci treba da pomazu oko kucnih poslova i odgoja dece ako se volite.
Inace zasto bih ja hranio tudja usta i radio za dvoje?

tzv “bosnjak” je verovatno pod nekim uticajem arapake kulture, tamo zene gotovo i da nemaju prava, tako da necu da komentarisem. Pa i obde ne tako davno ako si domacica nemas pravo glasa. Davno ke receno moj dinar moja slobodica.
Zene treba da rade ako hoce ravnopravnost, a muskarci treba da pomazu oko kucnih poslova i odgoja dece ako se volite.
Inace zasto bih ja hranio tudja usta i radio za dvoje?
Može ona da radi i hrani tuđa usta i "pomogne" ti oko kućnih poslova, naravno, samo ako se volite.

Može ona da radi i hrani tuđa usta i "pomogne" ti oko kućnih poslova, naravno, samo ako se volite.
Може сигурно али чини се да је то реткост. Такве особе сам упознао кад сам се развео па шетао дете и упознавао мајке које обично шетају децу па сам доживео културолошки шок.😂
Али кад смо ми (ја) веровтно био слабији на секс него на друге квалитете добио сам оно што сам тражио.
Заправо то је врста површности типа овде сигурно добијам то што желим а заправо свуда бих добио где би се потрудио можда не одмах али свакако да.
Тско да те "пречице" чешће могу бити и стрампутице.

Pitanje muškarcima ukoliko vaša žena ne bi morala da radi već bi bila domaćica majka koja vas dočeka sa posla , skine vam kaput , pruzi vam daljinski , okupa vas i nahrani, da li bi bili srećan cojek ?
Да. Само што мене овај даљински не занима, нити ми је потребни да ме купа и да ми скида капут. Довољно је да скува и да спреми и да очисти и опере.

ako muž ima svoj novac
ja imam moj novac
šta radimo zajedno u tom slučaju?
То је оно када немате довољно за живот, па се удружите. Мени стално говоре "ти 20/30/40/50 хиљада, жена исто толико и ето, имате од чега да живите".

Тако барем причају...

Lično sam stava da bih voleo da se bavi bilo čime, jer će u suprotnom biti osoba kojoj je dosadno i to će samo stvoriti problem.

Smatram da žena treba da se socijalizuje, da treba da ulaže u sebe, da živi život. To ne znači da bi bila prinuđena da radi od 7 do 3 ili od 8 do 4 i da trpi razne budaletine, ali neku obavezu da ima to svakako.

Takođe, ne treba mi mama, ne treba mi niko da mi skida kaput, Bogu hvala nadam se da nikad neću ni doći u situaciju da me iko kupa ili hrani, da ću to uvek moći sam.
voleo?! podrazumeva se da mora.

Zbog teme koju sam sinoc otvorila gde je jedan bošnjak kazao društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće i čitajući komentare došla sam odje da pitam

Dali bi vi drage žene išle na posao da vam muž recimo zaradjuje dovoljno para pa da vi ne bi odlazile na posao već bi bile kući odgajala djecu sejale baštu i svaki dan 2x brisale prašinu

Ili bi ipak odlazile na posao bez obzira sto finansijski to nije potrebno ?

Pitanje muškarcima ukoliko vaša žena ne bi morala da radi već bi bila domaćica majka koja vas dočeka sa posla , skine vam kaput , pruzi vam daljinski , okupa vas i nahrani, da li bi bili srećan cojek ?

rad je obavezan- dokonost bi me ubila.
gurkala bih se da ulozimo u nesto i da budem privatnik a druga opcija bi bila rad za nekoga.

nisam tip koji moze da provede mnogo vremena u kuci,cuva decu po ceo dan i sl.

Zbog teme koju sam sinoc otvorila gde je jedan bošnjak kazao društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće i čitajući komentare došla sam odje da pitam

Dali bi vi drage žene išle na posao da vam muž recimo zaradjuje dovoljno para pa da vi ne bi odlazile na posao već bi bile kući odgajala djecu sejale baštu i svaki dan 2x brisale prašinu

Ili bi ipak odlazile na posao bez obzira sto finansijski to nije potrebno ?

Nisam ozenjen,a da jesam najvise bih volio da zena radi,a ja idem na pecanje.

Back