odlazak na selo

Dada obavezno ces naci na oglasima i to za 5000,sva sela su propala ,mora da se prodje i pitaju komsije cije je napusteno da li se moze doci do vlasnika uopste,skola i posta u mom selu su na 5km isto kao i ovde gde zivim,ortak je kupio kucu ispod kosmaja sa dvoje dece se opusteno preselio,za pola sata je u gradu,drugi zivi u surcinu radi na karaburmi,treba mu sat i po busem do posla,eto to su validne proste racunice za one gotovane iz centra

Ја сам заљубљена у једну кућу, на селу, али близу града. За њу немам пара. Да имам, одмах бих се преселила. Подрум сав од старе цигле. И уз њу плац са 500 стабала трешње. Купиш и кућу и хоби који доноси и парице.

Ја сам заљубљена у једну кућу, на селу, али близу града. За њу немам пара. Да имам, одмах бих се преселила. Подрум сав од старе цигле. И уз њу плац са 500 стабала трешње. Купиш и кућу и хоби који доноси и парице.
Lepo je kad je hobi, al mislim da 500 stabala tresnje nije hobi😁
Tesko je kad imas full time posao da se posvetis, cak je i velika basta za jednu osobu bas puno, svaki slobodan trenutak moras da radis u njoj.

Lepo je kad je hobi, al mislim da 500 stabala tresnje nije hobi😁
Tesko je kad imas full time posao da se posvetis, cak je i velika basta za jednu osobu bas puno, svaki slobodan trenutak moras da radis u njoj.
Јесте посао, али не знам да ли би се могло само од тога живети. Мислила сам да се унајме људи и у сезони и мало више посвети томе.
У НС су пре скоро сви имали неко парче или узимали у најам ван града, па након посла ишли да раде у свом повртњаку. Ем рекреација, ем витамин Д, ем знаш шта једеш :)
Имали смо ми велику башту, воћњак и виноград, знам да ту има доста посла.

Meni su tresnje no1 voce i sam da pojedem nije zgoreg,inace drvece oko kuce mi je neprocenjivo sto bih gledao da bude,to raste 10-20god dodje neka tikva i posece,tako je jednu nevidjenu tresnju poseko kupac kuce koju sam gledao da bi se parkirao tu,bolid

Meni su tresnje no1 voce i sam da pojedem nije zgoreg,inace drvece oko kuce mi je neprocenjivo sto bih gledao da bude,to raste 10-20god dodje neka tikva i posece,tako je jednu nevidjenu tresnju poseko kupac kuce koju sam gledao da bi se parkirao tu,bolid
Па кућу можеш саградити, парк и воћњак мораш чекати, и нешто је питање да ли ћеш дочекати у пуном свом сјају.
Зато бих предност дала плацу са зеленилом које вреди. Кућа к'о кућа. За час склепаш шта желиш. Ово прво је то што вреди.

Моји су са обе стране били вредни, викенде проводили у природи, имали своје.
С тим што су мамини делили по комшилуку, а очеви продавали. Чак се и ту видела разлика :lol:

Па кућу можеш саградити, парк и воћњак мораш чекати, и нешто је питање да ли ћеш дочекати у пуном свом сјају.
Зато бих предност дала плацу са зеленилом које вреди. Кућа к'о кућа. За час склепаш шта желиш. Ово прво је то што вреди.
uuh pre 5min pricam s ortakom ni milion da imam ne bih gradio nista,znam sta me ceka s majstorima,eventualno brvnaru,gotovu kucu vide se mane i treba im dati zivot,u dedovini bih bio najsrecniji

uuh pre 5min pricam s ortakom ni milion da imam ne bih gradio nista,znam sta me ceka s majstorima,eventualno brvnaru,gotovu kucu vide se mane i treba im dati zivot,u dedovini bih bio najsrecniji
А види зеленило!

Мени се и кућа много свиђа. Највише волим квадратну основу и кров на 4 воде. Само да је трем мало већи, али се то да продужити а испод могу да се сложе дрва.

To je 100god stara kuca i propasce zbog zadrte familije koja nece da prepusti,5-6 000 nista ne vredi osim meni,2ha zemlje
Тако сам ја хтела да исплатим за нашу. Али старији имају предност, питала- они хоће да је задрже. Док се смилују да је среде- пропашће. А онда ћу и ја бити исплаћена мање.
Шта ћеш...
Нећу да се свађам око имовине. Онда бих саму себе за ду.пе ујела :lol:

Dada obavezno ces naci na oglasima i to za 5000,sva sela su propala ,mora da se prodje i pitaju komsije cije je napusteno da li se moze doci do vlasnika uopste,skola i posta u mom selu su na 5km isto kao i ovde gde zivim,ortak je kupio kucu ispod kosmaja sa dvoje dece se opusteno preselio,za pola sata je u gradu,drugi zivi u surcinu radi na karaburmi,treba mu sat i po busem do posla,eto to su validne proste racunice za one gotovane iz centra
kosmaj je jezivo skup, ali jezivo
i uopce nije napusten, naprotiv
kolega dize kucu sad tamo
uvatio je valjda poslijednju turu placeva po normalnim cijenama
sad su cifre jezive

ovo je za rusenje objekat realno
aj mozda od podruma nesto i ostane, al sve iznad je za rusenje
vodu garant nema sprovedenu, ako ima bunar super
struju vjerojatno ima
sa danasnjim cijenama materijala i majstora
ispod 20 iljada dici nesto iole pristojno nema teorije
ajde mozda vikendicu neku bas minijaturnu
mi smo gledali i cijene montaznih kuca
to ide od 300 evra (siva faza) pa navise
za kljuc u ruke je oko 600 prosjek
temelj je odvojena prica i to posebno placas i radis
tako da te kuce za 5 iljada sto se magicno poprave
to vise nema ni u filmovima

kosmaj je jezivo skup, ali jezivo
i uopce nije napusten, naprotiv
kolega dize kucu sad tamo
uvatio je valjda poslijednju turu placeva po normalnim cijenama
sad su cifre jezive
Izgleda nisi zasla u nijedno selo gde samo sto ne poklanjaju i dalje,jeste duplo je skocilo sve i obe kuce koje sam kupio duplo vrede,ali to nije selo,ja pricam o selu sto neces naci na oglasima

Xaxa lepo si uvucena u potrosacko drustvo,taj objekat je dedovina u kojoj bih ziveo samo uz izolaciju

taj objekat u najboljem slucaju ima kameni podrum
ostatak je napravljen od zemlje
mozes napraviti novi objekat po starom tlocrtu, to nije problem
problem je sto ovo ne mozes pretvoriti magicno u objekat u kome se moze zivjeti
to veze nema s tim romanticnim pricama
prosto ima rok trajanja i on je prosao

Back