Odjeci izjave o Romima: "Šapić nas sve uvredio"

Nataša Tasić Knežević je operska pevačica, narodna poslanica SNS i borkinja za prava Roma, a kako kaže, ceo njen život kao Romkinje u prestonici Srbije može da stane u jednu rečenicu: "Beograde, volim te". Komentarišući izjavu gradonačelnika Aleksandra Šapića o tome da je integracija Roma nemoguća ukoliko oni to ne žele, Tasić Knežević

Opet sukob u SNSekti...:think:

Vučić vs Neša Slina
Đuka Bizon vs Zoka
Šapić Gangula vs Operska pevačica...

Nije čudo što Vučić "beži sa sopstvenog SNS broda"...u nekakav Pokret za preokret...:zzzz:


...
 
Nataša Tasić Knežević je operska pevačica, narodna poslanica SNS i borkinja za prava Roma, a kako kaže, ceo njen život kao Romkinje u prestonici Srbije može da stane u jednu rečenicu: "Beograde, volim te". Komentarišući izjavu gradonačelnika Aleksandra Šapića o tome da je integracija Roma nemoguća ukoliko oni to ne žele, Tasić Knežević kaže da je on na taj način "uvredio ovaj grad i sve koji u njemu žive".
Prema njenim rečima, kao neko ko je došao iz najsiromašnijeg dela društva i socijalnog staleža, ona i dalje voli život u Beogradu. Čak i kada "hoće da spomenik Stefanu Nemanji prebace u Marinkovu Baru, jer tamo pripada".
Pogledajte prilog 1309413
Nataša Tasić Knežević
- Volim te čak i onda kada se usude da dele Beograđane na podobne i nepodobne, na siromašne i elitu, na Rome i Nerome. Volim te i onda kada kažu da mi krademo i lažemo i napadamo slučajne prolaznike, volim te i kada nam govore da smo beli medvedi i da su sva prava naša iako smo obespravljeni na milion načina, volim te i onda kada se okreće glava od nas i prave se da ne vide ruke koje grle ceo svet. Volim te, Beograde, i onda kada nas optužuju da kidamo parkete i palimo vatru i da prodajemo stanove koje smo dobili od socijale - napisala je Tasić Knežević u blogu.

Prema njenim rečima, zna da je Beograd grad koji će zauvek biti otvoren za sve, jer je u najteža vremena "priglio znane i neznane i nije nikada delio ljude".

https://direktno.rs/beograd/459711/...ezevic-izjava-romi-beograd-gradonacelnik.html

Sapic i ranije nije imao pozitivan odnos prema Romskoj populaciji,i izneo niz lazi kako su Romi dobili stanove na NB da su sve pokrali i pobegli.
Sram da bude Sapicu,koji je rekao da nikada nece sa Vucicem, a posle je presao u SNS i samo pokazuje kakav je covek, a sada vredja i Rome.
Romi su poreklom Egipcani poreklom, koji imaju sva prava kao i ostali gradjani Srbije.

Egyptians​

https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptians

History of the Balkan Egyptians - Council of Europe

Pogledajte prilog 1309421
https://www.coe.int/t/dg4/education/ibp/source/FS_1_10.5.pdf
I on je Rom.
 
Sta su praksom pokazali ? Da vlast gde je Sapic nece da im pomogne.
Šta su pokazali? Od Tita pa na ovamo se pokušava da ih integrišu u društvo. I ni jedna vlast to nije uspjela. Šta misliš zašto? Moja mama je iz Mačve. Odmah poslije 2 svjetskog rata im je data zemlja i kuće u Mačvi. Bili jedno vrijeme. Preko noći rasprodali i nestali. Znaš li nekog Roma da obrađuje zemlju? A znaš li koliko ih do dana danas ima neprijavljenih i bez ikakvih dokumenata?
 

Back
Top