- Poruka
- 43.454
Zašto moraju reći? Praksom to pokazuju.Romi su javno rekli mi ne zelimo da se integrisemo ?
Zašto moraju reći? Praksom to pokazuju.Romi su javno rekli mi ne zelimo da se integrisemo ?
Ne treba.Srbija treba urediti posebnu politiku prema Romima, po uzoru na Kraljevinu Spaniju u kojoj Gitanosi zive u posebnom ugodjaju.
Pa koju integraciju trazis od Roma? Koliko Romi treba da se otvore, da bi bili prihvaceni?!Romi su javno rekli mi ne zelimo da se integrisemo ?
Baš kao što gospođa operska pevačica praksom pokazuje da želi da se integriše.Zašto moraju reći? Praksom to pokazuju.
Ili da prihvate da žive kao svi ostali ( školovanje, posao, brak u "normalnim" godinama, stalna adresa ) ili da od države ne traže ništa.Pa koju integraciju trazis od Roma? Koliko Romi treba da se otvore, da bi bili prihvaceni?!
Nataša Tasić Knežević je operska pevačica, narodna poslanica SNS i borkinja za prava Roma, a kako kaže, ceo njen život kao Romkinje u prestonici Srbije može da stane u jednu rečenicu: "Beograde, volim te". Komentarišući izjavu gradonačelnika Aleksandra Šapića o tome da je integracija Roma nemoguća ukoliko oni to ne žele, Tasić Knežević
Isto što i od bilo kog drugog naroda koji živi u Srbiji.Pa koju integraciju trazis od Roma? Koliko Romi treba da se otvore, da bi bili prihvaceni?!
Ne znam.I šta je rekao neistinito?
A za Indijance si rekao da ne treba da budu u rezervatimaIli da prihvate da žive kao svi ostali ( školovanje, posao, brak u "normalnim" godinama, stalna adresa ) ili da od države ne traže ništa.
Naravno da ne treba.A za Indijance si rekao da ne treba da budu u rezervatima
E da, dobro primećeno.U Indiji se tako zivi i nista im ne fali. Indija vazi za nuklearnu silu, a gdje je Srbija u svemu tome?
I ti se pretvaraš da podržavaš BG street shittere, a onda nešto drobiš o belom čoveku.E da, dobro primećeno.
Uredništvo sajta se preko dana pretvara da podržava BRIKS street shittere
I šta je rekao neistinito?
I on je Rom.Nataša Tasić Knežević je operska pevačica, narodna poslanica SNS i borkinja za prava Roma, a kako kaže, ceo njen život kao Romkinje u prestonici Srbije može da stane u jednu rečenicu: "Beograde, volim te". Komentarišući izjavu gradonačelnika Aleksandra Šapića o tome da je integracija Roma nemoguća ukoliko oni to ne žele, Tasić Knežević kaže da je on na taj način "uvredio ovaj grad i sve koji u njemu žive".
Prema njenim rečima, kao neko ko je došao iz najsiromašnijeg dela društva i socijalnog staleža, ona i dalje voli život u Beogradu. Čak i kada "hoće da spomenik Stefanu Nemanji prebace u Marinkovu Baru, jer tamo pripada".
Pogledajte prilog 1309413
Nataša Tasić Knežević
- Volim te čak i onda kada se usude da dele Beograđane na podobne i nepodobne, na siromašne i elitu, na Rome i Nerome. Volim te i onda kada kažu da mi krademo i lažemo i napadamo slučajne prolaznike, volim te i kada nam govore da smo beli medvedi i da su sva prava naša iako smo obespravljeni na milion načina, volim te i onda kada se okreće glava od nas i prave se da ne vide ruke koje grle ceo svet. Volim te, Beograde, i onda kada nas optužuju da kidamo parkete i palimo vatru i da prodajemo stanove koje smo dobili od socijale - napisala je Tasić Knežević u blogu.
Prema njenim rečima, zna da je Beograd grad koji će zauvek biti otvoren za sve, jer je u najteža vremena "priglio znane i neznane i nije nikada delio ljude".
https://direktno.rs/beograd/459711/...ezevic-izjava-romi-beograd-gradonacelnik.html
Sapic i ranije nije imao pozitivan odnos prema Romskoj populaciji,i izneo niz lazi kako su Romi dobili stanove na NB da su sve pokrali i pobegli.
Sram da bude Sapicu,koji je rekao da nikada nece sa Vucicem, a posle je presao u SNS i samo pokazuje kakav je covek, a sada vredja i Rome.
Romi su poreklom Egipcani poreklom, koji imaju sva prava kao i ostali gradjani Srbije.
Egyptians
https://en.wikipedia.org/wiki/Egyptians
History of the Balkan Egyptians - Council of Europe
Pogledajte prilog 1309421
https://www.coe.int/t/dg4/education/ibp/source/FS_1_10.5.pdf
To su Cigani u Indiji, postoji ipak razlika izmedju Roma i Cigana.jesi gledao nekad kako zive u indiji?
Neka se pokolju ko ce da mari za te sektase.Opet sukob u SNSekti...
Vučić vs Neša Slina
Đuka Bizon vs Zoka
Šapić Gangula vs Operska pevačica...
Nije čudo što Vučić "beži sa sopstvenog SNS broda"...u nekakav Pokret za preokret...
...
Sta su praksom pokazali ? Da vlast gde je Sapic nece da im pomogne.Zašto moraju reći? Praksom to pokazuju.
Verujes Sapicu ?Pa koju integraciju trazis od Roma? Koliko Romi treba da se otvore, da bi bili prihvaceni?!
ne da su pokrali nego su stokove od vrata i prozora polozili u pec,iscupali svu instalaciju iz zidova, prodali wc solje, bojler i sve sto je moglo.Sapic i ranije nije imao pozitivan odnos prema Romskoj populaciji,i izneo niz lazi kako su Romi dobili stanove na NB da su sve pokrali i pobegli.
Šta su pokazali? Od Tita pa na ovamo se pokušava da ih integrišu u društvo. I ni jedna vlast to nije uspjela. Šta misliš zašto? Moja mama je iz Mačve. Odmah poslije 2 svjetskog rata im je data zemlja i kuće u Mačvi. Bili jedno vrijeme. Preko noći rasprodali i nestali. Znaš li nekog Roma da obrađuje zemlju? A znaš li koliko ih do dana danas ima neprijavljenih i bez ikakvih dokumenata?Sta su praksom pokazali ? Da vlast gde je Sapic nece da im pomogne.
kad sam procitao Marinkova Bara... setih se legendarnog Misela iz BareČak i kada "hoće da spomenik Stefanu Nemanji prebace u Marinkovu Baru, jer tamo pripada".
oh jes. pjur goldkad sam procitao Marinkova Bara... setih se legendarnog Misela iz Bare