Odjava tablica i prevod

asuss

Primećen član
Poruka
905
Posto se sada dobijaju nove tablice moracu auto da prevedem na sebe.Oznaka tablica je Kg a ja zivim u Bg.Posto je druga opstina sta mi treba da prevedem auto na sebe.I kada da uradim tehnicki?Imam ovlascenje.Moram da prebacim sa Kg na Bg.
 

Дон

Buduća legenda
Poruka
29.457
Po novom, moraćete ti i bivši vlasnik u KG u sud da tamo overite potpise na kupoprodajnom ugovoru, a onda ti ideš u poresku upravu u KG daplatiš porez, i da ti se overi ugovor, pa u SUP u KG da vratiš i odjaviš tablice. Sa poništenom saobraćajnom i overenim kupoprodajnim ugovorom, kao i tehničkim pregledom (reg. list) ideš u svoj SUP u BG, i registruješ auto. Tehnički možeš izvršiti i pre nego što skineš stare table, samo im reci da će biti prepis.
 

Dule 021

Veoma poznat
Poruka
12.244
Imas ovlascenje ali ne mozes samom sebi da prodas auto nego trecem licu!z;)
Ako auto hoces da prevedes na svoje ime onda moras da pravis ugovor izmedju tebe i vlasnika vozila. Kad napravis ugovor onda ostalo mogu da ti zavrse i agencije ako nemas vremena za masiranje sa placanjem poreza i cekanjem u redovima.
Vodi i racuna da to sve odradis pred istek registracije da ne bi dva puta placao drzavnu taksu-extra porez koji se placa prilikom svake promene vlasnika i tablica.
Inace ta taksa je cist lopovluk i mnogi nasedaju na to a pisalo je u SAT reviji o tome i kako se jedna moja prijateljica koja ima agenciju pozalila na to visestruko placanje poreza pa je bila pozvana na razgovor kod sefa SUP-a.
Ispada prakticno da SUP zadrzava sebi te pare i da to nije po zakonu!
 
Poslednja izmena:

Top