Odjava tablica i prevod

asuss

Primećen član
Poruka
904
Posto se sada dobijaju nove tablice moracu auto da prevedem na sebe.Oznaka tablica je Kg a ja zivim u Bg.Posto je druga opstina sta mi treba da prevedem auto na sebe.I kada da uradim tehnicki?Imam ovlascenje.Moram da prebacim sa Kg na Bg.
 
Po novom, moraćete ti i bivši vlasnik u KG u sud da tamo overite potpise na kupoprodajnom ugovoru, a onda ti ideš u poresku upravu u KG daplatiš porez, i da ti se overi ugovor, pa u SUP u KG da vratiš i odjaviš tablice. Sa poništenom saobraćajnom i overenim kupoprodajnim ugovorom, kao i tehničkim pregledom (reg. list) ideš u svoj SUP u BG, i registruješ auto. Tehnički možeš izvršiti i pre nego što skineš stare table, samo im reci da će biti prepis.
 
Imas ovlascenje ali ne mozes samom sebi da prodas auto nego trecem licu!z;)
Ako auto hoces da prevedes na svoje ime onda moras da pravis ugovor izmedju tebe i vlasnika vozila. Kad napravis ugovor onda ostalo mogu da ti zavrse i agencije ako nemas vremena za masiranje sa placanjem poreza i cekanjem u redovima.
Vodi i racuna da to sve odradis pred istek registracije da ne bi dva puta placao drzavnu taksu-extra porez koji se placa prilikom svake promene vlasnika i tablica.
Inace ta taksa je cist lopovluk i mnogi nasedaju na to a pisalo je u SAT reviji o tome i kako se jedna moja prijateljica koja ima agenciju pozalila na to visestruko placanje poreza pa je bila pozvana na razgovor kod sefa SUP-a.
Ispada prakticno da SUP zadrzava sebi te pare i da to nije po zakonu!
 
Poslednja izmena:

Back
Top