" Одговор муслиманки на питање о Христу"

Sto se tice subote.
Pavle kaze da je to i dalje oatavljeno.

Jevrejima 4,4Jer negdje reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od sviju djela svojijeh.
Jevrejima 4,5I na ovom mjestu opet: neće ući u pokoj moj.
Jevrejima 4,6Budući pak da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najprije javljeno ne uđoše za neposlušanje;
Jevrejima 4,7Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca.
Jevrejima 4,8Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio po tom.
Jevrejima 4,9Daklem je ostavljeno još subotno počivanje narodu Božijemu.
Jevrejima 4,10Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh.

Pise ovako :

8 Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom.

9 Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem.

Ne pise da je subotno pocivanje , :)

- - - - - - - - - -

Glasnik, ne manipulisi tekstom, :)

Zlonamerno tumacis.Pozivas se na istinu iskrivljujuci cinjenice.
Obrati paznju na svoje drzanje.
Covek Hriscanin treba da lovi sebe u licemerju,u greskama kada ih nehotice cini.
Jasno mi je da si naucen da tako interpretiras, ali je greh tvoj u tome sto si tu laz prihvatio i siris je dalje.

Ne brani Bog da ga vernici slave i Carstvo njegovo.To djavolu smeta.

Ako su bili pagani, krstenjem vise nisu;
Ako su nekad krivo slavili, krstenjem pravo slave u ime Oca , Sina i Svetoga Duha.
Kome to smeta,neka se zapita .

Pa reci ti ljudima odakle slava?

Iz hriscnstva nije.

Kakve veze ona ima sa Hristom i apostolima,biblijom?

Mozete li vi barem prema sebi da budete iskreni?

Niko vama nije neprijatelj.

Trebate da naucite da volite istinu, ne da ona bude vas neprijatelj.

Poslednja izmena:
Slava nije molitveno proslavljanje svetog na ciji je dan porodica prelazila u hriscanstvo.
To je preinacena slava koju je ta porodica vec slavila I koje nije htela da se odrekne. Pa cak I ako su crkvenjaci uspeli ime nekog hriscaskog sveca da uguraju umesto imena slovenskog bozanstva, I umesto kipa tog bozanstva umetnuli su sliku(ikonu) sveca, obicaje nisu uspeli da iskorene.
Dokle ce da lazu?

Mozda neku tamo muslimanku mogu I da slazu. Mene ne mogu slagati.

Ko je , glistojedna , ovo napisao i ko moze da dokaze za svaki primer da je to bas tako i nikako drugacije ?

Ti tvrdis da si u pravu , a mi verujemo da smo mi ...

:)

Eto ti Lao Ce - a...i njegovih leptirica malenih ...

Pise ovako :

8 Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom.

9 Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem.

Ne pise da je subotno pocivanje , :)

- - - - - - - - - -

Glasnik, ne manipulisi tekstom, :)

Zao mi je, opet pises iz neznanja.

Ipak je rec o suboti.

20190211_094834.jpg

Bas tako.
To je prava istina.
Zalosno je da ti jedina, iako ateista, priznajes istinu.

Ali cim ti znas i vidis istinu o ovome, znaju i vide i ovi.
Ali ne zele da ju kazu.
Jer onda priznaju da slava nema nista sa hriscanstvom.
Vec sa neznabostvom.
Ali problem je mnogo veci.
Nije samo slava.
Ima mnogo slinih tacaka verovanja koje su iz neznabostva.

Ne mogu da shvatim da to jednostavno prihvataju i cute ili skrivaju istinu o tome, ubedjujuci sami sebe u ne istinost?

Ali ko kaze istinu, gledaju ga kao da je lagao?

Prvo bi trebao da shvatis da si ti neznabozac.

Boga ne znas.

Imas samo neka ubedjenja o tome sta Bog jeste. Odakle su te ideje dosle, nebitno je.

I oni koji za Boga nisu culi I oni koji nekakve ideje imaju o tome sta Bog jeste, jednako su neznabosci.

Sto znaci da su oni koji su nasim precima, silom I teskom manipulacijom, nametnuli svoje ideje o Bogu, bili su neznabosci.
A u svom neznanju I oholosti, neznaboscima su nazivali sve one koji njihove ideje nisu zeleli da prihvate.
Jer, da su Boga znali, znali bi I da nametanje ideje o Bogu samo stetu stvara.

Covek treba biti oslobodjen od svih ideja I ubedjenja, da bi Boga mogao da spozna. Obicaji "neznabozaca" konstruisani su tako da coveka usmere ka sebi I Bogu. Pa tako, sve sto se u pravoslavlju od tih "neznabozackih" obicaja zadrzalo, dragoceno je I treba to cuvati.

Covek treba biti oslobodjen od svih ideja I ubedjenja, da bi Boga mogao da spozna. Obicaji "neznabozaca" konstruisani su tako da coveka usmere ka sebi I Bogu. Pa tako, sve sto se u pravoslavlju od tih "neznabozackih" obicaja zadrzalo, dragoceno je I treba to cuvati.

Niko ne govori o unistenju necega, vec o cinjenicama i istini.
.
Samo bih hteo da mi razjasnis, treba li se osloboditi svih tih ideja ili ih cuvati?
To mi nije jasno?

Ko je , glistojedna , ovo napisao i ko moze da dokaze za svaki primer da je to bas tako i nikako drugacije ?

Ti tvrdis da si u pravu , a mi verujemo da smo mi ...

:)

Eto ti Lao Ce - a...i njegovih leptirica malenih ...

Ja sam to napisala.

Sta si ti napisao na tu temu? Nista.
Ti si neciju, tudju ideju prihvatio kao svoju I sebe nazivas Mi. A gde si ti? Kako ti razmisljas kada nisi Mi?

Ti ne razmisljas. Prvo su te ubedili da si mali, gresan, kriv I duzan, nesposoban da bilo sta razumes, a onda im je lako da od tebe naprave Mi I da u njihove ideje slepo verujes.

Tacno. Ne mogu da dokazem. Dokazi su pazljivo uklonjeni. Ali mogu da osetim. Mogu da saosetim sa bilo kim ko je u bilo kom vremenu ziveo. I kada nisam Mi, koje kolektivnu ideju slepo brani, mogu da razmisljam. I mogu da postavim pitanje, gde su dokazi nestali? Zasto narod manastir sv. Djordja I dalje zove Poganovo? Ko je njihovo svetiliste proglasio poganim? Zasto makar jedno nisu ostavili, da buduce generacije vlastitim ocima tu poganstinu videti mogu I zgroziti se?
Gde su dokazi tom tvom Mi? Mogli su da ih sacuvaju, da ih je bilo.

Od svih naroda koji su u hriscanstvo presli bas su se ovi nasi toliko zaradovali novoj veri, da su poseban obicaj uveli I slavili dan kada su se svoje vere odrekli?
Pa u to ni malo dete poverovati ne moze.
A tek kad se pogleda na koji nacin po selima ljudi slave I dan danas, sve postane jasno.

Ko hoce da mu jasno bude.

Sta se bunis protiv slava, sve to treba cuvati i nikome ne smeta.

Dokaza imas po internetu dovoljno, iako se vidi da su uklanjani ili zamuciuvani, iznosenjem dodatnih teorija bez pokrica.

Ali ono sto je cinjenica, slava nemas kod isusa i apsotola, ni kod drugih hriscana.

To se nije moglo ukloniti.

Slava ima tradicionalnu vrednost kod nas, a onu hriscansku koju su hteli da joj nature, i ona se izgubila.
Slava je samo da se ljudi najedu i napiju.
Jos nisam cuo neke hriscanske razgovore na slavama, na zalost.
A bilo bi mi drago.

Poslednja izmena:
Niko ne govori o unistenju necega, vec o cinjenicama i istini.
.
Samo bih hteo da mi razjasnis, treba li se osloboditi svih tih ideja ili ih cuvati?
To mi nije jasno?
Hajde da ti ponovim jos jednom. Obicaj je nesto sto se praktikuje. Sprovodjenjem obicaja okreces se sebi. Okretanjem ka sebi, spoznajes Boga.
To je potpuno suprotno od toga kada ti ja kazem sta Bog jeste I ocekujem da ti to zapamtis I ponavljas kao papagaj.

Mnogo toga tebi nije jasno. Zapeo si za subotu, pa ni makac.

Ima jedna sala.

Musliman ozenio srpkinju.
I sada cela familija hoce da je ucini muslimankom.
I kazu, kako ce?
Strariji predloze:
Da se provede kroz djamiju i sa time postaje muslimanka.
I ucine tako.
I prihvate je kao muslimanku.
Posle nkog vremna dodje praznik.
Poslaju ju na pijac da kupi jagnje.
Ona kupila i donela prase.
Kazu, ne to ne moze snajo za ovaj muslimanski praznik.
kaze ona:
Ma nije problem, provedete ga kroz djamiju i poistane jagnje.

Tako nesto slicno se desilo sa slavom, pa je postala hriscanska. ;)

Ali moram da priznam da mi na slavama nije bilo lose.
Ima svatsta da se pojede.

- - - - - - - - - -

Hajde da ti ponovim jos jednom. Obicaj je nesto sto se praktikuje. Sprovodjenjem obicaja okreces se sebi. Okretanjem ka sebi, spoznajes Boga.
To je potpuno suprotno od toga kada ti ja kazem sta Bog jeste I ocekujem da ti to zapamtis I ponavljas kao papagaj.

Mnogo toga tebi nije jasno. Zapeo si za subotu, pa ni makac.

Ma nisi mi rekla ono vazno.
Ti rece da se svega toga treba osloboditi a na kraju rece sacuivati?
Sta sada?

Osloboditi ilki scauvati?

- - - - - - - - - -

Citat Original postavio svesnaglista Pogledaj poruku

Исус није имао своју крсну славу, то је наша српска традиција, обожавања кућног божанства.

И приношења му жртвеног ручка, које како знамо претендује да уђе у УНЕСКО- ву листу традиционалног словенско-српског фолклора.

А "света тројица" су можда били први ванземалјски астронаути који су се спустили својим "ватреним кочијама" некада давно у земљу Сумера, или чак можда неколико миленијума пре првих сумерских краљева.

Домицилно становништво је најпре усменим путем преносило ову древну причу, а касније формирањем писма, пренели га на глинене таблице, са којих су касније јеврејски идеолози преписали причу (прилагодивши је новој религији).

Да је прича преписана говори нам чињеница да ма колико се трудили, ма колико нас завлачили и испирали мозак, не могу пружити рационално објашњење ко су били та три очигледно моћна лика Отац, Син и Свети Дух.
Некако је могуће сместити бога у лик Оца, Исуса у лик Сина, али и даље остаје велика мистерија, ко је био Свети Дух ?

Доста је времена прошло од посете ове трочлане екипе нашој планети, можда чак и 12.000 година ? Капетан је очигледно био старији лик, други је био доста млађи, па је стога домицилно становништво мислило да се ради о капетановом сину.
А о трећем најмистериознијем члану готово се ништа не зна ? Зашто ?
Можда је простим људима тешко било описати моћан бродски компјутер, који је генерисао холограмске пројекције.

А шта би била холограмска пројекција него дух, за примитивне људе ? Појављује се и нестаје ?

Још ако је демонстрирао своју ватрену моћ коју је очигледно контролисао бродски компјутер ?

Обична ванземаљска посета, од које су примитивни људи направили религију ?

Pa reci ti ljudima odakle slava?

Iz hriscnstva nije.

Kakve veze ona ima sa Hristom i apostolima,biblijom?

Mozete li vi barem prema sebi da budete iskreni?

Niko vama nije neprijatelj.

Trebate da naucite da volite istinu, ne da ona bude vas neprijatelj.

Kako si ti nedokazan covek.
Sad bi da nas ubedjujes da se u Hriscanstvu Bog ne slavi?
Postoji bezbroj nacina da se Bog slavi.

Ja volim konstruktivne dijaloge, ali besmislena natezanja nikom nisu potrebna.

Back