Одело (не)чини човека?

fanstebre

Poznat
Poruka
9.154
Ова изрека је некада можда имала смисла, можда....а данас ? Како мушкарац да буде привлачан жени ако не остави добар тај први утисак, а он се остварује прво у том облачењу па тек онда у причи. А неретко ни прича није важна јер некима одело много више говори. Да ли ће згодан мушкарац у тотално лошем стилу облачења, јефтином, простом бити привлачан женама једнако као онај други згодан који уме да скоцка своје перје ?

Ова изрека је некада можда имала смисла, можда....а данас ? Како мушкарац да буде привлачан жени ако не остави добар тај први утисак, а он се остварује прво у том облачењу па тек онда у причи. А неретко ни прича није важна јер некима одело много више говори. Да ли ће згодан мушкарац у тотално лошем стилу облачења, јефтином, простом бити привлачан женама једнако као онај други згодан који уме да скоцка своје перје ?
More, koja te ne zamerači u izdanju nakon nekog moleraja ili drugog fizičkog i ne tako ulickanog posla, ne treba da te sretne ni u smokingu. ;)
Uvek sam zapažala prvo osobu, njegovo "zračenje", da lupim još malo pošto sam u elementu, "auru", pa tek ko zna kad ukapirala koji mu je stil odevanja. Po odevanju su najbolji frajeri za moj pojam bili uvek (i ostali) sasvim nevidljivi, ali po osobenosti su mi privlačili pažnju.
Ljudi treba da nauče da nose garderobu, a ne da garderoba treba da nosi i predstavlja ljude.

U ostalom skromnost je vrlina. Zelim da joj vidim blistavu dusu a ne blistavu odecu. Da smo skromni zajedno s nasim velelepnim duhovima zagrljene da nas isklesu u na kosmickom drumu - 5 severnih zvezda su nam sal i esarpa kako pokazuju na istok, a 4x zvezde gledamo na zapad dok smo zagrljeni, novo sazvezdje na nebu : Miki I Ceca.

Previse je danas lickanja i pickanja niti su mi presminkane zene zanimljive niti je meni da se doterujem ko latino zavodnik pevac. Dovoljne su lone, kosulja, majica, ukopljeno i to je to. Ostalo, ako me ne vidis necastivim ocima neces me progledati ni castivim vidom.
Mislim da se lickanje i pickanje prevashodno odnosi na ženski pol. Muškarci nikad nisu morali da se lickaju i pickaju, mada...

1730917772438.png

Dress to impress!

Naravno
I to ne lickanje, već vidim fazon u kom je

Recimo oblači se sako, kravata - nikako što se mene tiče
Ali recimo farmerke ili neke dobre pantalone, majica, starke , dobar casual stil - može
Ako se oblači kao deda - nikako, ako nije moderan to mi se ne dopada

Više je to , zajendo sa ponašanjem, da procenim je li kul ili nije.. ostavlja mi utisak, kako da ne, da vidim jesmo li slični, jesmo iz istog sveta, da li svojim stilom ide uz neku ljubiteljku lepe brene, karleuše i slično, ili ide uz mene ;)

Ne bih se ni okrenula za nalickanim, ali ne mora baš da bude ni zarozan i zapostavljen.
Ko liči na nešto je nešto, a ko liči ni na šta... pa... onako, treba se udaljavati od takvih-to je *nalik ni na šta", i ujedno ga se treba bojati i paziti.
Ma nije u tome poenta jbte. To je sve lepa nadogradnja ako je estetski prihvatljivo. Ako je sva ko bozicna jelka, pa u jbte bejbe, sta sad da mislim? Ali sve je to nadogradnja. Bitan je duh. Nachi esencija.Ko si ti devojko? Da ti upoznam roditelje. Od kojih si da vidim ja to, a ne to kao vidi kokos sinjel.

Naravno
I to ne lickanje, već vidim fazon u kom je

Recimo oblači se sako, kravata - nikako što se mene tiče
Ali recimo farmerke ili neke dobre pantalone, majica, starke , dobar casual stil - može
Ako se oblači kao deda - nikako, ako nije moderan to mi se ne dopada

Više je to , zajendo sa ponašanjem, da procenim je li kul ili nije.. ostavlja mi utisak, kako da ne, da vidim jesmo li slični, jesmo iz istog sveta, da li svojim stilom ide uz neku ljubiteljku lepe brene, karleuše i slično, ili ide uz mene ;)
A taman sam mislio napokon da kupim sako. Jbse

• Haha
Reactions: Red
To je casual brate, Odelo je odelo - pantalone, sako, mozda i kravata i td. I sat.

ja bih se osećala neprijatno u društvu sa takvim tipom.. zamisli izađemo a on u ful opremi
Znači, ne može me niko naterati da se sredim tipa suknja, bluza, štiklice, mora nešto da odudara, ili suknjica a duboke čizme, ili farmerke a štiklice, i tako nešto, samo da se ne osećam kao neka tetka

Kolko covek mora da bude nesiguran kad se trudi da udovolji drugima i jos ga pogadja tudje misljenje,vecina je takva
Ma dobro ja sam bekad u fazoonu da bacim nesto lepo nekome.
A i dosadio mi malo hip hop fazon, hocu malo da se picanim. Da izgledam ko gospodin zverka. Sto da ne. A kad shvati da sam klosar da joj kazem: gotch ya biyach.

ja bih se osećala neprijatno u društvu sa takvim tipom.. zamisli izađemo a on u ful opremi
Znači, ne može me niko naterati da se sredim tipa suknja, bluza, štiklice, mora nešto da odudara, ili suknjica a duboke čizme, ili farmerke a štiklice, i tako nešto, samo da se ne osećam kao neka tetka
Ok da znam kada budem s tobom izasao da dodjem u majici 2x broja i trenerci. To mi je najkomotnije. Bas mi je drago da sam te sreo.

Koji idiot radi na printu za majice? Ko dizajnira ona gowna? Kom nesoju su dali da skraba nebuloze na majicama? Jel to namerno da svi izgkedamo ko idioti? Nesto su mi napisali na majici, nemam pojma sta znaci.
A mozes i polo, da izgledas ko student! konobar u jeftinom restoranu kraj mora za jednu sezonu.

Back