Ode i Jugoslavija, hotel mislim

Svratih malo do Beograda pre neki dan, pa rekoh da vidim da li je hotel još tu. Jeste. Tako sam onda rešio da ga na brzinu uslikam, čisto za uspomenu. Na slici ćete videti i zadnji deo Fiata 132, uobičajenog direktorskog automobila s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina prošlog veka. Lako je moguće da su i njegovi nekadašnji putnici često boravili u tom hotelu.
Zapravo je neverovatna slučajnost da se baš tu i tad pojavio s obzirom da ih u Srbiji ne verujem da ih je sačuvano više od 5 ili eventualno 10.

IMG_20240928_154312.jpg

Poslednja izmena:
a bolje da ostane ta rusevina?

da se ljudi pitaju i da je sad livada na tom mestu bunili bi se i da se sazida hotel jugoslavija.

nas covek ne voli promene..zamrzao bi se i mumificirao u vremenu bez ikakvog napredovanja.
Jbt, jesu i tebe zaposlili na pp za minimalac kao druge botove?
SVI evropski gradovi ozelenjavaju svoje površine, samo su ovi tvoji zlotvori pametni. Oslo ima 50% zelenih površina a idu na 60%.

Jbt, jesu i tebe zaposlili na pp za minimalac kao druge botove?
SVI evropski gradovi ozelenjavaju svoje površine, samo su ovi tvoji zlotvori pametni. Oslo ima 50% zelenih površina a idu na 60%.
za razliku od tebe ja nemam moje
samo razmisljam svojom glavom.

sadasnji hotel je ruglo.
zaboravljas da su ga spicila dva tomahavka..ima popucale temelje zato je i renoviran samo deo..zgrada ne moze da drzi on mora da se srusi a nije realno ocekivati da ces na mestu zgrade napraviti parkic a realno do njega od poteza usca imas veliku zelenu povrsinu.

za razliku od tebe ja nemam moje
samo razmisljam svojom glavom.

sadasnji hotel je ruglo.
zaboravljas da su ga spicila dva tomahavka..ima popucale temelje zato je i renoviran samo deo..zgrada ne moze da drzi on mora da se srusi a nije realno ocekivati da ces na mestu zgrade napraviti parkic a realno do njega od poteza usca imas veliku zelenu povrsinu.
Temelji mogu da se saniraju. Pa Beograd nema dovoljno zelenih površina, tako da bi bilo dobro da se napravi park.
I zgrade Generalštaba isto treba da se sruše i naprave hoteli, yebeš istoriju i kulturu.

pravi se linijski park. ne mozes ni sve pretvoriti u prirodu..najbolje lepo doniraj svoju zgradu za rusenje i da na njenom mestu nikne parkic.
Fun fact: Beograd ima gustinu naseljenosti 1337/m2 i 1300000 stanovnika na , dok na primer Singapur 7034/m2 i 6 miliona stanovnika, a Singapur je grad sa najviše zelenila i drveća na svetu. Kako je to moguće?
Možda onako kako mi zaradimo prošle godine od poljoprivrede 2.4 milijarde dolara, a Holandija sa 6 puta manjom obradivom površinom 123.8 milijardi dolara.
Znam, znam, doniraj tvoju zgradu da se napravi njiva...

Fun fact: Beograd ima gustinu naseljenosti 1337/m2 i 1300000 stanovnika na , dok na primer Singapur 7034/m2 i 6 miliona stanovnika, a Singapur je grad sa najviše zelenila i drveća na svetu. Kako je to moguće?
Možda onako kako mi zaradimo prošle godine od poljoprivrede 2.4 milijarde dolara, a Holandija sa 6 puta manjom obradivom površinom 123.8 milijardi dolara.
Znam, znam, doniraj tvoju zgradu da se napravi njiva...
vidi ovako
singapur ima skoro stanovnika koliko cela srbija
uporedi koliko ima zelenih poversina u celoj srbiji sa singapurom i dobijas svoj fun fact :mrgreen:

Back