Odbacivanje TEORIJE evolucije

Navikli ste. Adaptirani ste
da ne bude da je ogovaram, ali njen osnovni problem koji joj se zalepio dalekoistocnim krishna/krajst sinkretizmom je - DEDUKCIJA: oduzela bi materijalno racunajuci da mora da joj ostane duhovno, ili bar dusevno, i to je osnovni problem svih njih nazovi gnosticara/istocnjaka/pametnjakovica koji su tek omirisali dalekoistocne religije i sekte, ali ih nisu proucili kao ja... zato se i ljute na mene sto im kazem direktno da tako stvari ne funkcionisu, ne moze se saznavati sistemom eliminacije, dedukcije, niti se vera tako gradi, naprotiv!

ne moze se eliminisati srce i um, i snaga, pa reci da je ostatak dusa, to je prosto suludo

„Čuj, Izraele! GOSPOD je Bog naš, GOSPOD je jedan. Zato ljubi GOSPODA, Boga svojega, svim srcem svojim i svom dušom svojom i svom snagom svojom" (Ponovljeni zakon 6,4-5). To je poznato kao Shema, preuzeta iz prve riječi „čuj" na hebrejskom. Moderni Židovi smatraju recital Sheme jednom od njihovih najsvetijih dužnosti, ujedno večernjom i jutarnjom. Isus ju je naveo kao „najvećom zapovijedi u Zakonu" (Matej 22,36-37).

da ne bude da je ogovaram, ali njen osnovni problem koji joj se zalepio dalekoistocnim krishna/krajst sinkretizmom je - DEDUKCIJA: oduzela bi materijalno racunajuci da mora da joj ostane duhovno, ili bar dusevno, i to je osnovni problem svih njih nazovi gnosticara/istocnjaka/pametnjakovica koji su tek omirisali dalekoistocne religije, ali ih nisu proucili kao ja... zato se i ljute na mene sto im kazem direktno da tako stvari ne funkcionisu, ne moze se saznavati sistemom eliminacije, dedukcije, niti se vera tako gradi, naprotiv!

ne moze se eliminisati srce i um, i snaga, pa reci da je ostatak dusa, to je prosto suludo
O čemu li ti pričaš i koga li ogovaraš. Ja se ič tu nisam pronašla.
Al daj da ne spamujemo čoveku temu i da vidimo kako da odbacimo
teoriju evolucije.

Pa sta ja znam. Ako je slikovit opis koji deo biblije da uzmem kao tacan? Da kazem i da je postojanje boga slikovit opis...
biblija nije naučna knjiga, niti ima za svrhu da naučiš tablicu množenja, već da nađeš duhovno u sebi.
znaš i sam da sve oko tebe je u tri dimenzije, tako recimo ti biblija opisuje na šta se misli zašto je i čovek u 3D, materija (telo), duh (pokretač materije), duša (ono što ateisti zovu "hemijska reakcija", naša osećanja), zatim stvaranje drugog bića (ženu) koja je deo muškarca i kada se spoje i duhovno i fizički postaju jedno i stvaraju nov život.
ako gledaš bukvalno zalutaćeš i ništa ti neće biti jasno šta piše u njoj.
ljudi su skloni generalizaciji pa to inače rade iz neznanja. deklaracija ništa ne znači jer mogu reći da sam astronaut i teorijski sve znam a da se nisam popeo ni na drvo. punimo se samo informacijama bez realnog iskustva.

da ne bude da je ogovaram, ali njen osnovni problem koji joj se zalepio dalekoistocnim krishna/krajst sinkretizmom je - DEDUKCIJA: oduzela bi materijalno racunajuci da mora da joj ostane duhovno, ili bar dusevno, i to je osnovni problem svih njih nazovi gnosticara/istocnjaka/pametnjakovica koji su tek omirisali dalekoistocne religije i sekte, ali ih nisu proucili kao ja... zato se i ljute na mene sto im kazem direktno da tako stvari ne funkcionisu, ne moze se saznavati sistemom eliminacije, dedukcije, niti se vera tako gradi, naprotiv!

Nisam vernik. Ateista sam. Agnostik uz sve to. Al slazem se da tako vera ne ide

Mislim dokon si u zivotu, imas vremena na pretek koje umesto da radis nesto konkretno ti sedis i gledas gluposti?
a šta je za tebe konkretno, da punim glavu kojekakvim informacijama, da li je čovek nastao evolucijom majmuna ili homonida kako volite da ulepšavate naziv za južnog majmuna ili da recimo čuvam ovce.
gde bi bio korisniji i za sebe i za državu?
Dakle sta ti radis osim sto tracis zivot?
opet te pitam šta traćim ako gledam serije ili filmove a šta ti traćiš što čitaš sveti gugl?
jesi li poboljšao svet informacijama?

ono što ateisti zovu "hemijska reakcija", naša osećanja
Ne zovu ateisti to tako. Vec naucnici koji proucavaju neurologiju.
zašto je i čovek u 3D, materija (telo), duh (pokretač materije), duša
??....??
teorijski sve znam a da se nisam popeo ni na drvo. punimo se samo informacijama bez realnog iskustva.
Nauci znacenje reci teorija. Ako je nesto teorija mora biti tacno i u praksi. To je znacenje reci teorija. kao sto i dadoh. Naučna teorija je objašnjenje jednog aspekta prirodnog sveta koje se može ponovljivo testirati i proveriti u skladu sa naučnom metodom, koristeći prihvaćene protokole posmatranja, merenja i procene rezultata. Tamo gde je to moguće, teorije se testiraju u kontrolisanim uslovima u eksperimentu.
Tako da nema sta da se neko nije popeo a teoretisao je. Ako je teoriju postavio. Vrlo valjano je to prvo ispitao u praksi

gde bi bio korisniji i za sebe i za državu?
To je stvar tvoje filozofije i razuma. Ako si razuman. Tezio bi saznanju, episteme. Zeleo bi saznati istinu svega. Ko smo, sta smo, odakle smo.
Stavljanje Boga u taj kadar i onda po tom kadru meriti sve je apsoltuno iracionalno. Ne mozes ici odpozadi.

Ako su naucnici ustanovili(150 godina dokazivanja) da je evolucija cinjenica, i da je tacna. Nemas je sta ti odbijati da bi uklopio to u svoje verovanje(deluzije ako se vec odbija realnost). Ako su naucnici IZMERILI starost zemlje, nemas ti sta tu govoriti da nije tako, da bi ponovo uklopio to u svoje verovanje. Jer u istini onda ti ne pokusavas nista da saznas vec samo zelis da bude tako kako si zamislio.
Istina, je objektivna. Naucni metod je najsavrseniji metod za ustanoviti istinu.

opet te pitam šta traćim ako gledam serije ili filmove a šta ti traćiš što čitaš sveti gugl?
jesi li poboljšao svet informacijama?
Kao sto rekoh. Stvar je u tvom razumu. Zivot imas jedan, i kad umres ko zna da li ides na neki svet ili pak samo sve stane.
Ali kad budete i jedan i drugi na kraju zivota, razmislite.
Živi dobar život. Ako postoje bogovi i oni su pravedni, onda ih neće biti briga koliko ste bili pobožni, već će vas dočekati na osnovu vrlina po kojima ste živeli. Ako postoje bogovi, ali nepravedni, onda ne biste trebali da ih obožavate. Ako ne postoje bogovi, tada vas više neće biti, već ćete živeti plemenito, koji će živeti u sećanjima vaših najmilijih.
Poenta price. Tezi ka istini i unapredjenju. Saznanje o evoluciji je za tebe beznacajno, unapredilo je i medicinu. Fizika je nebitna mozda, unapredila je i olaksala zivot. Ali onda dodju vernici koji to sve poricu jer im se ne uklapa u veru? Pa jel..

Не зна се ни шта је маса. Хајде, објасни је.
Инертност или тромост је једна од основних особина свих тела у свемиру које имају масу, тј. маса је мера инертности физичких тела. То се својство манифестује као противљење тела промени стања свога кретања, што је то описано Првим Њутновим законом (законом инерције).[1] У основи, то значи да би се телу променио интензитет, правац или смер брзине, на то тело мора деловати сила. Уочимо да за промену смера кретања није потребна и промена интензитета брзине.
Ovo ti je definicija. Vrlo konzistentno, jasno i precizno.

Инертност или тромост је једна од основних особина свих тела у свемиру које имају масу, тј. маса је мера инертности физичких тела. То се својство манифестује као противљење тела промени стања свога кретања, што је то описано Првим Њутновим законом (законом инерције).[1] У основи, то значи да би се телу променио интензитет, правац или смер брзине, на то тело мора деловати сила. Уочимо да за промену смера кретања није потребна и промена интензитета брзине.
Ovo ti je definicija. Vrlo konzistentno, jasno i precizno.

Знам да је основна особина. Нисам питао како се манифестује, него шта је.

Zivis kako ti moral nalaze i to je. Ako bogovi postoje, nek me prime ili ne. Ziveo sam kako sam smatrao da je ispravno i moralno
pa, da, ali imas razne morale, porodicni, poslovni, ...[cini mi se da sam to ariani objasnjavao davno]
ako bogovi postoje, zasto bih se ja trpao medju njih? valjda nam treba Jedan istiniti Bog

ali za ispravnost se slazem apslutno: ja kada ne znam sta cu, samo se upitam sta je ispravno

p.s. i ja sam ucio fiziku
poz.

Back