Odavno nije bilo DEJA VU trenutaka u mom životu

UltraBasic

Domaćin
Poruka
3.924
Juče sedim i veoma čudan osećaj me obuzima.
Kao da sam na ivici da se setim da je ovo sve ispred mene veliko DEJA VU.
I, zakačila sam malo tih sećanja, zgrabila sam ih i sačuvala.
Fascinirana sam i ne uplašena nimalo.
Prvi put je bilo često, u nekom drugom ili trećem razredu osnovne škole.
Kasnije je bilo sve ređe i ređe, ili samo kroz živopisne snove.
Juče me je obuzeo isti osećaj-da mi je ova "igra" poznata.

Da li ste imali ikad doživljaj DEJA VU?
Već viđeno?

Kad ima manje desavanja onda ti nesto zalici na nesto drugo pa imas osecaj da se to vec desilo
Ali kad se svakodnevno zbiva nesto novo onda tog osecaja nema.
Iz stvari koje sam "zakačila" znam da sam potpuno drugačija. Potpuno drugi put sam izabrala, i potpuno drugačiji kraj me sleduje.
Ko nije doživeo taj osećaj već viđenog, ne treba da barata temom, ali svi su dobrodošli, naravno!

Iz stvari koje sam "zakačila" znam da sam potpuno drugačija. Potpuno drugi put sam izabrala, i potpuno drugačiji kraj me sleduje.
Ko nije doživeo taj osećaj već viđenog, ne treba da barata temom, ali svi su dobrodošli, naravno!
Doziveo sam, cak sam ponekad i mislio * sace da se desi ovo i ovo*
Zato i mislim da nije strasno retka pojava i da se desava skoro svima

Jesi li bila umorna kad ti se to desilo?
Imala stres neki?
Veoma često je to simptom temporalne epilepsije.
Ma, kakvi! Ja činim sve da mi život bude uvek kao Benigni. Lep, lep, lep. Ništa manje.
Ovaj (kao da ih je bilo više??????'?) život želim da budem samo vesela i srećna.
Izgleda da mi je samo to uvek nedostajalo.
1713641235567.png

Poslednja izmena:
kad u ovom nikad nisam mrdnula prstom.

Kako nisi? Da li si završila osnovnu, srednju školu, fakultet? Da li radiš? Da li si pomogla majci, ocu, bratu, sestri ukoliko su ti tražili pomoć?

Da li imaš ili si imala kućnog ljubimca?

Razmisli o ovim pitanjima. Ako je odgovor DA, na bar jedno pitanje, to znači da si nešto uradila u ovom životu. A jesi..pretpostavljam da jesi.

Ovo je druga tema na kojoj primećujem, osećam da si tužna. Pošto na forumu nemamo psihijatre, imamo samo jednog psihologa-psihološkinju..

Moj najdobronamerniji savet je da odeš kod psihologa, pa ako treba i kod psihijatra. Pogotovo ako si tužna i ukoliko imaš crne misli više od 3 nedelje.

Što se tiče teme..Nikada nisam razmišljala o deja vi pojavi. Možda i jesam, ali se ne sećam.

Kako nisi? Da li si završila osnovnu, srednju školu, fakultet? Da li radiš? Da li si pomogla majci, ocu, bratu, sestri ukoliko su ti tražili pomoć?

Da li imaš ili si imala kućnog ljubimca?

Razmisli o ovim pitanjima. Ako je odgovor DA, na bar jedno pitanje, to znači da si nešto uradila u ovom životu. A jesi..pretpostavljam da jesi.

Ovo je druga tema na kojoj primećujem, osećam da si tužna. Pošto na forumu nemamo psihijatre, imamo samo jednog psihologa-psihološkinju..

Moj najdobronamerniji savet je da odeš kod psihologa, pa ako treba i kod psihijatra. Pogotovo ako si tužna i ukoliko imaš crne misli više od 3 nedelje.

Što se tiče teme..Nikada nisam razmišljala o deja vi pojavi. Možda i jesam, ali se ne sećam.
Osim što nisam blesava, dodajem tome NISAM i tužna
Da, podsetila si me.
Šta sam radila sve ove godine života?
Slavila sam.
Sve što sam stigla, od igle do lokomotive!
Mislim da sam se naslavila... ali, čudno je to...
I am a deviant admirer to LIFE.
Šta da slavim sad???
Samo jedno je netačno.
Nisam bila, i retko sam tužna.
Mene Bog voli.

Poslednja izmena:
Zaeban je dejavu osecaj, a ne dozivljaj...
dozivljaj je ok, sta te briga...ali osecaj je zaeban...
Npr, zbog velike nesrece, u ovo isto vreme , pa posle toga stalno na kiseoniku , pa ovakva temperatura vremena, bukvalno u dan dva razlike dobijem dejavu emocije kao kad si na samrti , kad je smrt svuda oko tebe....

Traje 5 sekundi , mozda 1h max, ali istrese te iz gaca...
Ne u smislu straha, ne oseca se strah ni kad si u gacama ispod carsava u poluhladnoj prostoriji danima nepokretan a oko tebe umiru u intezivnoj nezi, a nisi svestan kad si bio klinicki na 5C i bez pulsa, na masinama...
Znaci nema straha ni kad si u nevolji , pa nema ni kad si u dejavu....
Ali je sama pojava prisecanja nekad zeznuta....narocito ako je osecaj tolike prisutnosti bazicne hladnoce koja te ne prehladjuje...i tih mirisa

Neko ne moze da pohvata u secanju kad mu se desio ili desava dejavu dozivljaj, to sam video ali nisam osetio....mozda je potrebno da se malo pogubis u vremenu i snovi java sistemu da bi se to desilo....kao halucinacije....
Hm, zanimljivo , ja sam imao halucinacije jednom, kad sam se budio iz narkoze posle operacije krajnika...to je jedini put da sam sanjao sarene snove, moji su crno beli , sanjao sarenu cvetnu livadu neverovatno saturisanih boja...i mirisa...ne toliko posebnih...grupnih..
A zato su bolovi bili pri budjenju takvi da mi je jasno zasto na vma nema prozora, tacno ti dodje posle pola sata da skocis, nisam doneo takvu odluku , ali bolovi su bukvalno ne znas sta da radis sa svojim telom...niti da se zgrcis pa da pomogne, niti da dubis na glavi...sve nervnog porekla...valjda od hronicnog bola kicme mozda ili napujdanosti nerava usled narkotika anestezije..

Mnogo cesci su dozivljaji dejavu...tu obicno nije nista lose...

Zaeban je dejavu osecaj, a ne dozivljaj...
dozivljaj je ok, sta te briga...ali osecaj je zaeban...
Npr, zbog velike nesrece, u ovo isto vreme , pa posle toga stalno na kiseoniku , pa ovakva temperatura vremena, bukvalno u dan dva razlike dobijem dejavu emocije kao kad si na samrti , kad je smrt svuda oko tebe....

Traje 5 sekundi , mozda 1h max, ali istrese te iz gaca...
Ne u smislu straha, ne oseca se strah ni kad si u gacama ispod carsava u poluhladnoj prostoriji danima nepokretan a oko tebe umiru u intezivnoj nezi, a nisi svestan kad si bio klinicki na 5C i bez pulsa, na masinama...
Znaci nema straha ni kad si u nevolji , pa nema ni kad si u dejavu....
Ali je sama pojava prisecanja nekad zeznuta....narocito ako je osecaj tolike prisutnosti bazicne hladnoce koja te ne prehladjuje...i tih mirisa

Neko ne moze da pohvata u secanju kad mu se desio ili desava dejavu dozivljaj, to sam video ali nisam osetio....mozda je potrebno da se malo pogubis u vremenu i snovi java sistemu da bi se to desilo....kao halucinacije....
Hm, zanimljivo , ja sam imao halucinacije jednom, kad sam se budio iz narkoze posle operacije krajnika...to je jedini put da sam sanjao sarene snove, moji su crno beli , sanjao sarenu cvetnu livadu neverovatno saturisanih boja...i mirisa...ne toliko posebnih...grupnih..
A zato su bolovi bili pri budjenju takvi da mi je jasno zasto na vma nema prozora, tacno ti dodje posle pola sata da skocis, nisam doneo takvu odluku , ali bolovi su bukvalno ne znas sta da radis sa svojim telom...niti da se zgrcis pa da pomogne, niti da dubis na glavi...sve nervnog porekla...valjda od hronicnog bola kicme mozda ili napujdanosti nerava usled narkotika anestezije..

Mnogo cesci su dozivljaji dejavu...tu obicno nije nista lose...
Wow, kakav prikaz!
Osećaj vs doživljaj...
Nije mi palo na pamet da ta dva uopšte razlikujem.
Ne razlikujem osećaje od doživljaja.
Možda mi je to urođeni poremećaj.

Pa dozivljaj je kad prozivljavas dogadjaj
a osecaj je bez dogadjaja....samo osecaj.....ako je sokantan, zapamtices ga pa mozes da osetis i dejavu....

Naravno mozes definisati da je tebi dogadjaj i kad nesto osecas a ne desava se nista....
Ja sam malo banalniji , dogadjaj , dogadja se, a osecaj , nista se ne desava , osecas, .....nista te ne sprecava da osecas i dok se dogadja....cak se zato i pamti dogadjaj...
Ali nije isto...cak i bleja je dogadjaj, a bleja kao osecaj je nirvana..

Pa dozivljaj je kad prozivljavas dogadjaj
a osecaj je bez dogadjaja....samo osecaj.....ako je sokantan, zapamtices ga pa mozes da osetis i dejavu....
Proživela sam sve svoje osećaje, ne znam kako drugi.
Kaže, oseti na svojoj koži.
Moram li da skočim sa vrha zgrade da proživim taj osećaj?
To ni mazga ne bi smislila, ali izgleda da postoje takvi ljudi.

Pa dobro , meni su malo bitni ti sechka osecaji , zato i razlikujem dogadjaj od osecaja...
Naravno da i ja osetim strah od visine...i kad ti se preseku noge...ali imam i dozivljaj toga...kad prestanu da slusaju pa se srusis bukvalno na kolena i kukove...
Jeste, nije kao osecaj....dozivljaj donosi modrice od par dana..
Žao mi je jer si kroz to prošao fizički.
Za sebe biram da život više proživljavam psihički... dok god mogu da biram.

Žao mi je jer si kroz to prošao fizički.
Za sebe biram da život više proživljavam psihički... dok god mogu da biram.
Znas , praksa uvodi pojmove, zato postoji razlika dozivljaj i osecaj....kod mene, kod tebe ne postoji ....
E sad, nisam siguran da je nesto losije to sto postoji konkretno razlika kod mene...
Postojala je od kako sam klinac, dozivljaji su mnogo interesantniji , a za osecaje imas vremena kad vreme pocne brze da leti...tj kad se ostari....

Hajde kad smo krenuli...

Mnogi igraci video igara igraju igre, puste film sa slicnom tematikom npr zombi , i puste i muziku , tako se stvara multiple dozivljaj.....dinamika filma se prenosi na dinamiku igranja igrice, muzicki surround tome doprinosi i imaju burst dozivljaj....pazi dozivljaj...

Slicno je kod koncerta uzivo, muzika je ista ali je u pitanju dozivljaj a ne osecaj...pa osobe to vise vole....

Hajde kad smo krenuli...

Mnogi igraci video igara igraju igre, puste film sa slicnom tematikom npr zombi , i puste i muziku , tako se stvara multiple dozivljaj.....dinamika filma se prenosi na dinamiku igranja igrice, muzicki surround tome doprinosi i imaju burst dozivljaj....pazi dozivljaj...

Slicno je kod koncerta uzivo, muzika je ista ali je u pitanju dozivljaj a ne osecaj...pa osobe to vise vole....
Srećna sam jer mi ne treba mnogo simulacije i imitacije.
Tipa, jednom me je u životu palo da budem na koncertu Radeta Šerbedžije, i posle toga me više ništa ne zanima.
"Daje se ovo i ovo u vašem pozorištu..."
Hajde da ne budemo toliko apsurdni!
Ni njega opet ne bih gledala i slušala. Jednom je dovoljno.
Kakva je to faca!!!
Kakav šarm, kakva sreća!
Bog da sačuva!

Back