Odakle tolika voda u frižideru?

• Začetnik teme Začetnik teme Ribar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ribar

Poznat
Poruka
9.164
U okviru renoviranja stana kupio sam novi frižider.
Svi dosadašnji frižideri su sušili namirnice koje sam ostavljao u njih. Ovaj ih vlaži!
Prosto je neverovatno koliko vlage ima u njemu da sve ovlaži. Pitam se odakle tolika voda da bi se stvorilo toliko vlage?

Frižider.jpg

pa kad vam ne valjaju komunistički frižideri od 25 godina službe
eto vam zapadni fensi, reko komšija Stanojko da je to VRH kvalitet, njega konsultovali pa zna čovek
pogledaj u šarenom uputstvu uradjenom od pofi dizajnera po NAJVIŠIM svetskim standardima

Drage ovce,
čestitamo na kupovini
hvala što ste nam ispraznili lager
za dalje funkcionisanje u okviru garantnog roka kontaktiajte ovlašćeni servis

Poslednja izmena:
verovatno ne dihtuje dobro pa ulazi topao vazduh iz prostorije koji se kondenzuje na hladnim namirnicama.Guma na vratima ili neki drugi otvor na kutiji?

nije to baš tako...
zbog pojeftinjenja funkcionisanja civilizacije nastali su gradovi
da bi se u gradskim uslovima sačuvala hrana (nije isto čuvati sir na terasi ili u kolibi na selu)
moralo se iskoristiti napredak elektrifikacije te spustiti temperaturu u zatvorenom prostoru
Taj zatvoren prostor se zove frižider.

Takodje, razvoj nadri medicine dozvoljava očuvanje hrane i bez frižidera,
pomoću raznih kombinacija aditiva mi rusku salatu, majonez i senf danas možemo odlagati i na toplim rafovima prodavnice.

stoga, frižider danas predstavlja samo trošak
kako tokom kupovine tako tokom menjanja delova i redovnog trošenja struje

Poslednja izmena:
Izgleda da se nismo razumeli: frižider hladi uredno, ne propušta nigde ali je sve u njemu vlažno. Koliko znam tako je kod svih novih frižidera.
Ne žalim se na njegov rad!
Jedino mi nije jasno odakla tolika voda?
Frizider je samootapajuci i povremeno se treba povesti racuna,kada pocne da se znoji unutar njega trebalo bi ga obrisati suvom krpom.Sada se proizvode sve vise takvi,da ne bi trebalo da se odledjava jer tek tada su problemi.Zimi i ne,a leti gde staviti robu,a da se ne pokvari,jer to otapanje traje i po nekoliko sati.Zato se ovako za 5 minuta zavrsi sav posao,samo treba da se pazi kada se on otapa.

Back