ne jedemo mi ljudsko telo, vec Bozije, a Bog je Duh, Hristos je sada jedno sa Bogom Ocem,a mi nemamo drugog nacina da takodje budemo jedno sa njima, osim da ga jedemo formirajuci se kao hriscani, i pijemo mu krv, tj. bukvalno zivot, jer tako se verovalo da je u krvi zivot...promocija da jedeš ljudsko meso i piješ ljudsku krv nije kanibalizam?
ja na primer pijem vitamine, a oni znace isto zivot VITA, a amin jer su mislili da sadrze aminokiseline; onda sd ispostvavilo da nam za minerale najvise odgovara aminikiselinski helat, i da i bez njih nema zivota - zasto oni pricam?
jer Hristos jedanput kaze da je on pravi hleb sa neba, a da nije mana koji su pre njega jeli, pa kako smo kanibali ako kaze hleb,a ne meso? i kada kaze jedite moije telo ne misli meso, i da poentiram - ON UOPSTE NE MISLI NA TO sta jedemo, koga jedimo, kako bukvalno, ili simbolicno, skroz je promasena poenta, a ona je sledeca:
nasa zivotna aktivnost HRANJENJA I PIJENJA, od rodjenja, pa do groba - zato je on uzeo tu nasu aktivnost?
druga aktivnost je seks, kada pominje zenika i nevestu, dakle jos jedna nasa zivotna aktivnost SJEDINJAVANJA
daklem, sjedinis se sa hranom, sjedinis se sa nevestom - bukvalno, zato je on uzeo ta dva primera koja inace nemaju veze jedan sa drugoim, ali im je sjedinjavanje zajednicko
Poslednja izmena: