Dobro situirani gospodin
Elita
- Poruka
- 15.362
daj neki link istorijskog dokaza da je juda usao u rimski logor i prijavio isusa za hapsenjeNa osnovu istorijskih dokaza.I tada nije bilo stanica,vec vojni logori.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
daj neki link istorijskog dokaza da je juda usao u rimski logor i prijavio isusa za hapsenjeNa osnovu istorijskih dokaza.I tada nije bilo stanica,vec vojni logori.
Hajde da vidimo objasnjenje:Znači,mora i ovo da ti se pojasni...
Jel se kod vas u selu tako nazivaju radnike u starackim domovima ?Pastir je funkcija koja u opisu posla ima da brine o poverenome i štiti ga od svake napasti.
Ponavljam - u citatu kojeg sam dao pise da je Isus dobri pastiir a da ujedno takvi daju zivote z svoje ovce !!!Nebitno šta, od čega i ko je poverenik. Dakle ničega simboličnog nema, sama realnost.
Sta ima da njima kazem kada trenutno pricm s tobom..To reci ljudima iz američkog Požarevca tj Los Anđelesa!
Ne mene nesreco papska vec sam rekao da se to odnosi na ljude koji svesno odluce da ih vodi djavo,sotona...Ahhaha!!! Jel realno ovo što napisa? Znači tebe Bog nema od čega da čuva,
Ne pituje te on za dozvolu vec ti daje ponude kojima ljudi tesko odoljevaju...možeš ti sve sam a čak i đavo će da te pituva za dozvolu?
Neko te baš onako muški preveslao...
Hoces link iz tog doba.Uzmi novi zavet pa procitaj.daj neki link istorijskog dokaza da je juda usao u rimski logor i prijavio isusa za hapsenje
Ajde seljačite, nemoj da se praviš da znaš šta je starački dom ili vrtić. A pastire sigurno imate u tvoje selo i imaju istu delatnost i odgovnost kao i kolege od pre 2000 godina.Jel se kod vas u selu tako nazivaju radnike u starackim domovima ?
...ili mozda uciteljice iz vrtica ??![]()
Ovo je još jedan plus da pastir nije simbolika, jer On jeste svoj život dao za svoje stado. No pošto uopšte nisi hrišćanin nego pripadnik babinog kulta naravno da imaš velikih problema da to shvatiš a kamoli da prihvatiš Njegovu reč, takvu kako je izrekao. Nema tu za tebe istine samo simbolično kao i vera što ti je.Ponavljam - u citatu kojeg sam dao pise da je Isus dobri pastiir a da ujedno takvi daju zivote z svoje ovce !!!
I opet te pitam - jesu li ljudi ovce i dali je Isus imao stada ovci ?
Ako je imao daj dokaze ili priznaj brate da je sve to bilo simbolika !!!
Vidi šta si prethodno nalupao. Biće ti jasnije šta ima njima da pričaš.Sta ima da njima kazem kada trenutno pricm s tobom
Jok, napisao si da ti daješ dozvolu Bogu ili sotoni, ko će tebe da vodi pošto не си офца туку магаре претпоставувам.Ne pituje te on za dozvolu vec ti daje ponude kojima ljudi tesko odoljevaju...
novi zavet nije istorijska knjigaHoces link iz tog doba.Uzmi novi zavet pa procitaj.
Pa ne znam iz iskustva jer nisam toliko dogurao u skolu ali sam zato priupitao ucenije od mene pa mi oni objsnili prostim recima...Ajde seljačite, nemoj da se praviš da znaš šta je starački dom ili vrtić.
Imamo bato,imamo i svi oni PASU OVCE...!!!A pastire sigurno imate u tvoje selo i imaju istu delatnost i odgovnost kao i kolege od pre 2000 godina.
Dakle Isus Hristos svoj zivot dao ZA PRVED ovce jer je bio PRAVI PASTIR koji pase /cuva/vodi PRAVE OVCE ????Ovo je još jedan plus da pastir nije simbolika, jer On jeste svoj život dao za svoje stado.
Ovo sam puno puta komentirao soga se necu ponavljati...!No pošto uopšte nisi hrišćanin nego pripadnik babinog kulta naravno da imaš velikih problema da to shvatiš a kamoli da prihvatiš Njegovu reč, takvu kako je izrekao. Nema tu za tebe istine samo simbolično kao i vera što ti je.
Ja nalupao a ti cak ni to nisi shvatioVidi šta si prethodno nalupao. Biće ti jasnije šta ima njima da pričaš.
...ne da dajes dozvoli vec da biras "najbolju ponudu"i sam odlucis kome ces sluzirti,nije vajlda da i ovo ne kontas ?Jok, napisao si da ti daješ dozvolu Bogu ili sotoni, ko će tebe da vodi pošto не си офца туку магаре претпоставувам.
Napisana je po istorijskim podacima.novi zavet nije istorijska knjiga
Ma kontam da si ti u kontekstu teme samo farisejac i nominalni samozvani hrišćanin kojem apostoli nisu neki autoritet a malo, malo pa i Hristove reči odbacuješ kao simboličku nebulozu.Pa ne znam iz iskustva jer nisam toliko dogurao u skolu ali sam zato priupitao ucenije od mene pa mi oni objsnili prostim recima...
Imamo bato,imamo i svi oni PASU OVCE...!!!
...pa te zato i pitam dali je Isus bio TAKAV PASTIR ?????????
Dakle Isus Hristos svoj zivot dao ZA PRVED ovce jer je bio PRAVI PASTIR koji pase /cuva/vodi PRAVE OVCE ????
...iiiiiih bre kolega,gde nadjoste prevaranta da vas toliko slaze u tom vasem selu ?
Ovo sam puno puta komentirao soga se necu ponavljati...!
Ja nalupao a ti cak ni to nisi shvatio
...ne da dajes dozvoli vec da biras "najbolju ponudu"i sam odlucis kome ces sluzirti,nije vajlda da i ovo ne kontas ?
nijeNapisana je po istorijskim podacima.
nigde se historija kao nauka ne poziva na podatke iz novog zavetaDokazi.
Lupas.nigde se historija kao nauka ne poziva na podatke iz novog zaveta
prost primer, prema jednom javanjdjelju isus je rodjen nekih 2 godine pre smrti Iroda
prema drugom jevandjelju isus je rodjen u vreme rimskog popisa
Nauka kaze : Irod je umro u 4toj godini PNE, rimski popis je bio u 6stoj godini NE
samo tu imas razliku od 10 godina
zato ga razapeo i ruga se sinedrionu zakucavši tablu iznad glavenije, jer kad pročitaš novi zavet videćeš da je pilat rekao "ja ne nalazim krivice u ovom čoveku"
pilat je oslobodio isusa,
rekoh ti već ako nije Hrist u tebi (bukvalno telo i krv) džabe ti sve što se tiče hrišćanstva.Oni ga pitaju sta to znaci, daj nam taj hleba.
Isus dqje odgov8r sta to znaci:
Dci Hristu, verovati u njega znaci jesti taj hleba.
Jovan 6,34 Tada mu rekoše: Gospode! daj nam svagda taj hljeb. Jovan 6,35 A Isus im reče: ja sam hljeb života: koji meni dolazi neće ogladnjeti, i koji mene vjeruje neće nikad ožednjeti.
Dok braca pravoslavci uhvate coceka i pojedu ga?
To je mnogo lakse nego menjati se.
Pa kazu, da bi pravoslavci odbacili Hrista kada bi shvatili da je ovo samo simbolika.
Jer ne zele da cuju da Hristos govori duhovno ne telesno.
Telesni ne razumiju sto je od duha Bozjega.
I da Hristos jednom sebe zrtvovao zauvek, nije potrebno glumiti dzelate i zrtvovati ga svaki cas.
Sada znamo zasto je Hristis dosao u Izrail ne na balkan.
Ovi bi ga pojeli, i rekli kako su sada sveti.
O psle bi se svi klanjali tima koji su jeli.
Jer se toboze klanjaju tako Hristu?
Ti mi rece koji ni novi zavet nije procitao a ni ne pricescuje se?rekoh ti već ako nije Hrist u tebi (bukvalno telo i krv) džabe ti sve što se tiče hrišćanstva.
vi subotari ste toraši i ebe se vama za Hristove reči
i prestanite da lažete sami sebe da ste hrišćani.
pglu ko noćka siTi mi rece koji ni novi zavet nije procitao a ni ne pricescuje se?
Tako sta apostoli nigde ne navode.
Takvu nauku moze samo da uce telesnjaci.
Hristos sam kaze da to znaci da verujemo u njega da ga sledimo a ocmvaj neee vec da ga pojedemo.
Ja tebe razumem da je tebi lakse da ga pojedes nego da ga sledis.
Mozes ti da jedes Hrista koliko hoces, ali ako ne zivia po njegovom ucenju sve ti djabe pa pojeo ga 1000 kg.
Pored par miliona vernika koliko kg Hrista pojedete sedmicno?
Sama ra cinjenica pokazuje koliko je to zglajzano ucenje.
Hristova zrtva nas je jednom zauvek spasila.pglu ko noćka si
Jevrejima 7,27 | Kojemu nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najprije za svoje grijehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer on ovo učini jednom, kad sebe prinese. |
Jevrejima 9,28 | Tako se i Hristos jednom prinese, da uzme mnogijeh grijehe; a drugom će se javiti bez grijeha na spasenije onima koji ga čekaju. |
ako ga je razapeo, sugurno je imao razloga za tozato ga razapeo i ruga se sinedrionu zakucavši tablu iznad glave![]()
pa ti kažeš da ga pustioako ga je razapeo, sugurno je imao razloga za to
pilat je oslobodio isusa
ne ja, tako kaže novi zavet.pa ti kažeš da ga pustio
pa jel citas ti temu?Ne laži. Jedini protestanti koji veruju da je Isus sinbolično prisutan su Kalvinisti. Kod Luterana i Metodista se strogo veruje u fizičko prisustvo Isusa u hlebu i vinu i zbog toga se uvek stoji pri Pričešćivanju. Pričest je jedna od najvažnijih stvari u Protestantizmu. Pravoslavni ne znaju za tu radost i ne veruju u to jer većina i ne znaju ni zašto se Pričešćuju.