Odakle potreba da se u hrišćanstvu promoviše kanibalizam i ispijanje krvi?

Ne izmišljaj i ne laži. Krist je višestruko ponavljajući govorio o blagovanju Njegova tijela i krvi, i baš zato što niti jednom riječju nije dao mogućnost da se radi o simbolici - kad su neki učenici propitivali: 'kako će nam dati svoje tijelo za jelo' - ovi ga napustiše. Da im je Isus rekao - pa to je simbolika - ovi ga ne bi napustili. A da je zaista riječ o simbolici, Isus sigurno ne bi dopustio da ga učenici napuštaju i to zbog toga što ih On sam dovodi u zabludu, prešućujući im da je riječ o simbolici.
Ama, Musa ne može ni zalogaj hleba da pojede, niti gutljaj vina da popije a da reči Hristove nekako ne ospori, koliki je to vernik u Hrista Boga i Njegove reči, o kojima nešto povazdan babunja...
Baš ni malo nalik onom legionaru koji reče, "samo reci reč i ozdraviće sluga moj".

Ali dobro, velikoj internoj "proročici" Elejni nikad ništa nije osporio tako da ipak u nešto veruje, pa će valjda u njoj i imati života u sebi. Svakom svoje, jbg...

Aha...
Daj mi onda reci dali je Isus ikada radio kao pastir i imao imao stado ovaca i dali je On dao svoj zivot za spasenje ljudi ili za spasenje ovci ?

Ovo te pitam iz razloga sto je uprvo Isus rekao sledece:

Jov.10,14.15:
"...Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moje mene znaju.
Kao što mene zna otac i ja znam oca; i dušu svoju polažem za ovce..."

Daj da jedniom rascistimo dali je Isus bio lazov i prevarant ili su to svi oni koji zloupotrebljavaju Njegove reci suproitno realnosti o kojoj je govorio.
Lose si preveo.Svuda se govori o "Stadu",sto ne mora da znaci da su ovce.I sve zavisi kako ko to posmatra i izvuce iz konteksta.

Lose si preveo.Svuda se govori o "Stadu",sto ne mora da znaci da su ovce.I sve zavisi kako ko to posmatra i izvuce iz konteksta.
Ovce su uzete za primer koliko su ljudi bespomoćni jer ovca kada padne na leđa ne može da ustane.
To je inače vrlo interesantno, jer zapravo ne postoji nijedan razlog, medicinski ni naučni koji bi objasnio tu pojavu.
Znači da je ovci to u glavi. Ona može da ustane, ali ima mentalnu blokadu koja je sprečava da shvati da može da ustane. Bez pastira bi umrla tako, u tome je poenta.

Ovce su uzete za primer koliko su ljudi bespomoćni jer ovca kada padne na leđa ne može da ustane.
To je inače vrlo interesantno, jer zapravo ne postoji nijedan razlog, medicinski ni naučni koji bi objasnio tu pojavu.
Znači da je ovci to u glavi. Ona može da ustane, ali ima mentalnu blokadu koja je sprečava da shvati da može da ustane. Bez pastira bi umrla tako, u tome je poenta.
To jeste tacno,ali za Isusa,niti je on bio pravi pastir,niti je narod ovce.Zna se tacno sta je mislio kada je to rekao.Ko hoce da shvati,hoce,ko nece,pa brate ne mora.

To jeste tacno,ali za Isusa,niti je on bio pravi pastir,niti je narod ovce.Zna se tacno sta je mislio kada je to rekao.Ko hoce da shvati,hoce,ko nece,pa brate ne mora.
Aha,sada si se setio da je Isus govorio i simbolicki ?
Zanima me samo koji su tvoji argumenti,da nije mozda samo ipak zdravo-razumska logika u pitanju ???

I uvek JA budem taj koji se sklonio, dešavalo mi se ovo i pre.
Neću da držim stranu nikome, pa odem ja, jbg.

Ali ne može večno ni tako, ispadoh beskičmenjak.

U ovom slučaju robivek je samo rekao u jednom postu sve što se pisalo a jolemisa je krenuo sa "zaobiđi me" što nije u redu, jer jesi jolemisa bio na klackalici sad ovo, sad ono, ja sam video, nisam hteo ništa da kažem. Toliko i Izvini ako sam te uvredio.

Aha,sada si se setio da je Isus govorio i simbolicki ?
Zanima me samo koji su tvoji argumenti,da nije mozda samo ipak zdravo-razumska logika u pitanju ???
Jeli bato, a zašto ti "zdravo-razumskom logikom" odbacuješ Hristovu Reč da je pastir? Da li zato što u Hrista uopste neveruješ pa stoga ne prihvataš što je rekao ili možda zato što sebe ipak vidiš kao mnogo višeg od ovce (npr kao magarca) te je zato to po tebi isključiva simbolika? Ako je ovo drugo, ko te to tako preveslao?

Jeli bato, a zašto ti "zdravo-razumskom logikom" odbacuješ Hristovu Reč da je pastir?
A ko ti reko da je odbacujem , On jeste pastir ali LJUDSKI isto kao sto i ljudi nisu ovce pa ipak dozviljavaju da ih vodi Pastir Isus ciji glas realno slusaju i poznaju !!!
Naravno ovo sve jeste simbolika ali takodje jeste realnost !!!
...ili jos preciznije - to jeste simbolicka realnost !!!
Da li zato što u Hrista uopste neveruješ pa stoga ne prihvataš što je rekao ili možda zato što sebe ipak vidiš kao mnogo višeg od ovce (npr kao magarca) te je zato to po tebi isključiva simbolika? Ako je ovo drugo, ko te to tako preveslao?
:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Nema ništa "simboličkog" u Njegovim rečima. Koja je funkcija pastira?
Da cuva ovce !!!
Jel pastir čuva i brani ono što mu je povereno na čuvanje?
Naravno,PASTIR CUVA OVCE !!!
Naravno. Jel ovce mogu same da se brinu o sebi i sačuvaju?
Ne mogu jer su ovce !
Ne mogu, bespomoćne su, a ne možeš ni ti osim ako nisi magarac.
Naravno da ljudi mogu ziveti bez pastira jer nisu ovce,imaju razuma i biraju dali ce dozvoliti Bogu ili djavolu da ih vodi !!!

Jesi li konacno skontao ?

Nema ništa "simboličkog" u Njegovim rečima. Koja je funkcija pastira? Jel pastir čuva i brani ono što mu je povereno na čuvanje? Naravno. Jel ovce mogu same da se brinu o sebi i sačuvaju? Ne mogu, bespomoćne su, a ne možeš ni ti osim ako nisi magarac.

I on je ovca, samo što je on, umjesto Pastira Krista, odabrao pastire koji ovce okupljaju ne da ih čuvaju nego da ih šišaju.

(Stojadinka Ellen White, Testimonies, vol. 4, pp. 390-391.): Tomovi Duha proroštva, kao i Svjedočanstva, trebali bi se uvesti u svaku obitelj koja svetkuje subotu, a braća bi trebala znati njihovu vrijednost i poticati ih da ih čitaju. … Roditelji, vaša djeca su u opasnosti da odu protiv svjetla danog s neba, i trebali biste kupiti i čitati knjige, jer će one biti blagoslov za vas i vaše ukućane. Trebali biste posuditi Duh proroštva svojim susjedima i nagovoriti ih da i oni kupe primjerak za sebe.”

(Radiša James White, Letter to Ellen White, Feb. 18, 1881.): "Naše financijske stvari dobro stoje, a u našim torovima ima još bogatstva."

Da cuva ovce !!!
Znači,mora i ovo da ti se pojasni... Pastir je funkcija koja u opisu posla ima da brine o poverenome i štiti ga od svake napasti. Nebitno šta, od čega i ko je poverenik. Dakle ničega simboličnog nema, sama realnost.
Ne mogu jer su ovce !
To reci ljudima iz američkog Požarevca tj Los Anđelesa!
Naravno da ljudi mogu ziveti bez pastira jer nisu ovce,imaju razuma i biraju dali ce dozvoliti Bogu ili djavolu da ih vodi !!!
Ahhaha!!! Jel realno ovo što napisa? Znači tebe Bog nema od čega da čuva, možeš ti sve sam a čak i đavo će da te pituva za dozvolu? Neko te baš onako muški preveslao...

A ko ti reko da je odbacujem , On jeste pastir ali LJUDSKI isto kao sto i ljudi nisu ovce pa ipak dozviljavaju da ih vodi Pastir Isus ciji glas realno slusaju i poznaju !!!
Naravno ovo sve jeste simbolika ali takodje jeste realnost !!!
...ili jos preciznije - to jeste simbolicka realnost !!!

:roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Znači,mora i ovo da ti se pojasni... Pastir je funkcija koja u opisu posla ima da brine o poverenome i štiti ga od svake napasti. Nebitno šta, od čega i ko je poverenik. Dakle ničega simboličnog nema, sama realnost.

To reci ljudima iz američkog Požarevca tj Los Anđelesa!

Ahhaha!!! Jel realno ovo što napisa? Znači tebe Bog nema od čega da čuva, možeš ti sve sam a čak i đavo će da te pituva za dozvolu? Neko te baš onako muški preveslao...
Čekaj, Tom, ja mislim da je ovde došlo do nesporazuma.
Vidiš da je robivek prvo gore napisao da je sve simbolika i da jeste on pastir "ali ljudski".

Umorim se i ja i svako i padne koncentracija.

Jeste,tajne,ali je postala javna,kada je Juda otisao i pozvao rimljane da uhapsi Isusa.
na osnovu cega ih je juda pozvao da hapse isusa

eto kako bi to izgledalo, uleti u rimsku policijsku stanicu neki odrpani jevrejin i kaze "dodjite da uhapsite isusa..." i sta rade rimljani?

recimo ko sad uleti neki gradjanin u policijsku stanicu recimo kod opstine novi beograd i kaze policajcu "dodjite da hapsimo peru"

Teško (meni barem) je bilo prvi put da prihvatim da sam ovca :lol:
Onda su mi ispričali zašto, jednostavno koliko je ovca glupa životinja i nesamostalna, svidelo se to nama ili ne, i mi smo ovce u odnosu na UM koji nas je kreirao.

Jedva sam to prihvatio. Ego je čudo. I dalje mislim da sam mnogo pametniji nego što verovatno jesam. Znači da sam ovca, nemam više problem sa tim pojmom tj poređenjem, može i magarac, svejedno all we are is dust in the wind.

na osnovu cega ih je juda pozvao da hapse isusa

eto kako bi to izgledalo, uleti u rimsku policijsku stanicu neki odrpani jevrejin i kaze "dodjite da uhapsite isusa..." i sta rade rimljani?

recimo ko sad uleti neki gradjanin u policijsku stanicu recimo kod opstine novi beograd i kaze policajcu "dodjite da hapsimo peru"
Na osnovu istorijskih dokaza.I tada nije bilo stanica,vec vojni logori.

Back