Odakle potreba da se u hrišćanstvu promoviše kanibalizam i ispijanje krvi?

26:26 И кад јеђаху, узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тело моје.
Isus je stalno govorio u simbolici.

U ovom primeru on kaze da je crkva, gradjevina njegovo telo a misli na njegovo raspece.
I stotine takvih njegovih primera.

Jovan 2,18A Jevreji odgovarajući rekoše mu: kakav nam znak pokazuješ, da to možeš činiti?
Jovan 2,19Isus odgovori i reče im: razvalite ovu crkvu, i za tri dana ću je podignuti.
Jovan 2,20A Jevreji rekoše: četrdeset i šest godina građena je ova crkva, a ti za tri dana da je podigneš?
Jovan 2,21A on govoraše za crkvu tijela svojega.
Jovan 2,22A kad usta iz mrtvijeh, opomenuše se učenici njegovi da ovo govoraše, i vjerovaše pismu i riječi koju reče Isus

Sama cinjenica da je Isus tu jos ziv niti je jor razapet, govori da Isus gobori u simbolici.
To je njegov nacin da govori cesto u simbolici i primerima.
Kada su ga pitali zasto.
Kaze jer drugacije ne razumeju.
bog ne može da bude simboličan.
ili je u tebi ili si ga izbacio.
e sad što tebi Isus nije bog to je druga priča

bog ne može da bude simboličan.
ili je u tebe ili si ga izbacio.
e sad što tebi Isus nije bog to je druga priča
Ne moze?
Isus kaze jednom da je on kamen za temelj.
I sada ti shvatas da uvek kada neko ugradjuje temelj jer pravi kucu da ugradjuje Isusa?

Ljudi dokle ce te i sebe i hriscanstvo da dovodite u izrugavanje?

Ne moze?
Isus kaze jednom da je on kamen za temelj.
I sada ti shvatas da uvek kada neko ugradjuje temelj jer pravi kucu da ugradjuje Isusa?

Ljudi dokle ce te i sebe i hriscanstvo da dovodite u izrugavanje?
i hleb i vino i živa voda i svetlo svetu... kontaš, ali rekao je tako isto ko ne sluša mene ne sluša ni oca, ko ne jede njegovo telo niti pije njegovu krv nije sa njim. a za kamenje nije spominjao. samo ti simbolično veruj u Boga niko ti ne brani

Isus kaze da je on kamemen temeljac i da moze da se dedi da izleti iz temelja i pobije ne verujuce.

Eto kada bukvalno tumacimo:

Kada je Isus kamen zasto i kamen ne jedete?

Luka 20,17A on pogleda na njih i reče: "Pa što znači ona riječ u Pismu: "Kamen, koji odbaciše graditelji, postade kamen ugaoni?
Luka 20,18Tko padne na ovaj kamen, razbit će se; a na koga on padne, satrt će ga."

i hleb i vino i živa voda i svetlo svetu... kontaš, ali rekao je tako isto ko ne sluša mene ne sluša ni oca, ko ne jede njegovo telo niti pije njegovu krv nije sa njim. a za kamenje nije spominjao. samo ti simbolično veruj u Boga niko ti ne brani
Kako nije?

Zasto ne jedes temelj od kuce?

Luka 20,17A on pogleda na njih i reče: "Pa što znači ona riječ u Pismu: "Kamen, koji odbaciše graditelji, postade kamen ugaoni?
Luka 20,18Tko padne na ovaj kamen, razbit će se; a na koga on padne, satrt će ga."

Isus je cokot, jedes li cokot?

Jovan 15,1Ja sam pravi čokot, i otac je moj vinogradar;
Jovan 15,2Svaku lozu na meni koja ne rađa roda otsjeći će je; i svaku koja rađa rod očistiće je da više roda rodi.

Da li ulazite u euharistiju ili lozu?

Jovan 15,4Budite u meni i ja ću u vama. Kao što loza ne može roda roditi sama od sebe ako ne bude na čokotu, tako i vi ako na meni ne budete.

Sudeci po vasem tumacenju i muski hriscani mogu da radjaju..

pavle je rekao za vas
parafraziram
telesni čovek ne prima što je od duha božijeg jer je to ludost za vas i ne možete da razumete

Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета.

poslednja i jedina žrtva , za koji klinac je bio razapet kad se toliko pozivaš na njega

pavle je rekao za vas
parafraziram
telesni čovek ne prima što je od duha božijeg jer je to ludost za vas i ne možete da razumete

Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета.

poslednja i jedina žrtva , za koji klinac je bio razapet kad se toliko pozivaš na njega
Isus nije umro za ljude, on je umro za ovce?
Jovan 10,11Ja sam pastir dobri; pastir dobri dušu svoju polaže za ovce

Takve religijske prakse dolaze iz paganizma.
Pa neke crkve vide to kao bukvalno jedenje tela i pijenja krvi.
Sablazne narod i ogadjuju ljudima hriscanstvo.

Dok je Isus samo kazao da se samo secamo na taj cin njegove smrti.
Sto je rec o simbolici.
Luka 22,19Onda uze kruh, zahvali, prelomi ga i dade im ga govoreći: "Ovo je tijelo moje, koje se daje za vas. Ovo činite na moju uspomenu!"
Luka 22,20isto tako uze poslije gozbe čašu i reče: "Ova je čaša Novi Zavjet s mojom krvi, koja se prolijeva za vas.

Jer je Isus jednom zauvek umro za nase grehe.
Dok ovi smatraju da ga uvek iznova zrtvuju i onda pojedu.
I to ponosno cibe?
A rec je o simboluci.
Prava zrtva se desila pre 2000 god.
Tako je hleb i vino su simboli koji nas podsecaju na otkupnu zrtvu Isusa.
Crkva je to iskrivila.

pavle je rekao za vas
parafraziram

Tacno je.
Telesan covek ne razume duhovnu poruku tih reci, vec vidi telesno pa smatra da bukvalno jede Hrista.
Jer telesan covek bi sve zivo pojeo.

Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета… Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради… који једе хљеб овај живјеће вавијек."

šta kažu subotari i jehovci na ovo
„Ово је тврда бесједа! Ко је може слушати?“ И од тада престадоше да иду за њим."

Ја сам хљеб живи који сиђе са неба; ако ко једе од овога хљеба живјеће вавијек; и хљеб који ћу Ја дати Тијело је Моје, које ћу дати за живот свијета… Заиста, заиста вам кажем: ако не једете Тијела Сина Човјечјега и не пијете Крви Његове, немате живота у себи. Који једе Моје Тијело и пије Моју Крв у Мени пребива и Ја у њему. Као што ме посла живи Отац, и ја живим Оца ради; и који једе Мене, он ће живјети Мене ради… који једе хљеб овај живјеће вавијек."

šta kažu subotari i jehovci na ovo
„Ово је тврда бесједа! Ко је може слушати?“ И од тада престадоше да иду за њим."
Oni ga pitaju sta to znaci, daj nam taj hleba.
Isus dqje odgov8r sta to znaci:
Jovan 6,34Tada mu rekoše: Gospode! daj nam svagda taj hljeb.
Jovan 6,35A Isus im reče: ja sam hljeb života: koji meni dolazi neće ogladnjeti, i koji mene vjeruje neće nikad ožednjeti.
Dci Hristu, verovati u njega znaci jesti taj hleba.
Dok braca pravoslavci uhvate coceka i pojedu ga?
To je mnogo lakse nego menjati se.

Pa kazu, da bi pravoslavci odbacili Hrista kada bi shvatili da je ovo samo simbolika.
Jer ne zele da cuju da Hristos govori duhovno ne telesno.
Telesni ne razumiju sto je od duha Bozjega.
I da Hristos jednom sebe zrtvovao zauvek, nije potrebno glumiti dzelate i zrtvovati ga svaki cas.

Sada znamo zasto je Hristis dosao u Izrail ne na balkan.
Ovi bi ga pojeli, i rekli kako su sada sveti.
O psle bi se svi klanjali tima koji su jeli.
Jer se toboze klanjaju tako Hristu?

Poslednja izmena:
6

Nisu törimljani vec jevreji, pa mu oni sudili pa ga onda odveli rimljanima.
A za porez je govorio da treba da placaju.
jevreji su ga sudili da je govorio da je sin bozji i da je prorokovao propast hrama
to i nisu bila neka teska dela u istoriji je zabelezeno da su postojali i drugi jevreji koji su govorili iste stvari pa subivali kaznjeni bicevanjem i pusteni. Znaci nije to bila optuzba za smrtnu kaznu
s druge strane pred rimljanima su ga optuzili za pobunu protiv rimske vlasti i propagiranje neplacanja poreza
e to je vec teska o[ptuzba za koju su rimljani predvideli smrtnu kaznu i to bas razapinjanjem
Ali prema novom zavetu rim ga je oslobodio te optuzbe

to znaci da ili postoji druga istina oko isusa ili da se uopste nije ni dogodila

Back