Odakle potreba da se u hrišćanstvu promoviše kanibalizam i ispijanje krvi?

Isus je na tajnoj veceri rekao apostolima,da je vino krv njegova,a hleb telo njegovo.I da o tome uce narod,jer ce tako go ga prihvati biti sjedinjen sa samim Isusom.Tu ne vidim nikakav kanibalizam.
ako je večera bila tajna, ondak ne bi trebao niko da zna šta se tamo dešavalo ili razgovaralo

To je se tajno desilo zbog rimljana.Inace su apostoli bili zaduzeni da prenose to narodu koji je to hteo da prihvati.Tad nije bilo UDB-e i BIA-e.,pa nije moraro toliko da se krije.
šta su imali veze rimljani sa Isusom i njegovom večerom??
rimljani su bili pagani i nisu se uopće interesovali za jevrejsku veru i verske razmirice
rimljani su se interesovali samo za neprijatelje rima, pobunjenike ili one koji nagovaraju narod na neposlušnost ka rimskom caru

rimljani su bili pagani i nisu se uopće interesovali za jevrejsku veru i verske razmirice
rimljani su se interesovali samo za neprijatelje rima, pobunjenike ili one koji nagovaraju narod na neposlušnost ka rimskom caru
U,ala ti poznajes tu tematiku,pa rimljani su ga uhapsili posle te vecere,jer ga je Juda izdao.

tačno ali kajafa je ubedio pilata da će Isus dići bunu.

Hrišćanski pričest podrazumeva da simbolički pojedete meso Džizusa i da popijete malo njegove krvi.

Zašto to?
Takve religijske prakse dolaze iz paganizma.
Pa neke crkve vide to kao bukvalno jedenje tela i pijenja krvi.
Sablazne narod i ogadjuju ljudima hriscanstvo.

Dok je Isus samo kazao da se samo secamo na taj cin njegove smrti.
Sto je rec o simbolici.
Luka 22,19Onda uze kruh, zahvali, prelomi ga i dade im ga govoreći: "Ovo je tijelo moje, koje se daje za vas. Ovo činite na moju uspomenu!"
Luka 22,20isto tako uze poslije gozbe čašu i reče: "Ova je čaša Novi Zavjet s mojom krvi, koja se prolijeva za vas.

Jer je Isus jednom zauvek umro za nase grehe.
Dok ovi smatraju da ga uvek iznova zrtvuju i onda pojedu.
I to ponosno cibe?
A rec je o simboluci.
Prava zrtva se desila pre 2000 god.

Luka 22,19Onda uze kruh, zahvali, prelomi ga i dade im ga govoreći: "Ovo je tijelo moje, koje se daje za vas. Ovo činite na moju uspomenu!"
Luka 22,20isto tako uze poslije gozbe čašu i reče: "Ova je čaša Novi Zavjet s mojom krvi, koja se prolijeva za vas.
26:26 И кад јеђаху, узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тело моје.

Isus je na tajnoj veceri rekao apostolima,da je vino krv njegova,a hleb telo njegovo.I da o tome uce narod,jer ce tako go ga prihvati biti sjedinjen sa samim Isusom.Tu ne vidim nikakav kanibalizam.
Aha...
Daj mi onda reci dali je Isus ikada radio kao pastir i imao imao stado ovaca i dali je On dao svoj zivot za spasenje ljudi ili za spasenje ovci ?

Ovo te pitam iz razloga sto je uprvo Isus rekao sledece:

Jov.10,14.15:
"...Ja sam pastir dobri i znam svoje, i moje mene znaju.
Kao što mene zna otac i ja znam oca; i dušu svoju polažem za ovce..."

Daj da jedniom rascistimo dali je Isus bio lazov i prevarant ili su to svi oni koji zloupotrebljavaju Njegove reci suproitno realnosti o kojoj je govorio.

26:26 И кад јеђаху, узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тело моје.
Sama cinjenica da je Isus tu jos ziv niti je jor razapet, govori da Isus gobori u simbolici.
To je njegov nacin da govori cesto u simbolici i primerima.
Kada su ga pitali zasto.
Kaze jer drugacije ne razumeju.

Back