- Poruka
- 84.945
Hrišćanski pričest podrazumeva da simbolički pojedete meso Isus i da popijete malo njegove krvi.
Zašto to?
Zašto to?
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Isus je na tajnoj veceri rekao apostolima,da je vino krv njegova,a hleb telo njegovo.I da o tome uce narod,jer ce tako go ga prihvati biti sjedinjen sa samim Isusom.Tu ne vidim nikakav kanibalizam.
Promocija je da se jede hleb i pije vino.promocija da jedeš ljudsko meso i piješ ljudsku krv nije kanibalizam?
koje simbolično predstavlja ljudsko meso i krvPromocija je da se jede hleb i pije vino.
Simbolicno.koje simbolično predstavlja ljudsko meso i krv
Da, ali zašto potreba da se simuliše kanibalizam?Simbolicno.
Ti si protumacio tako,ali neispravno.U stvari Isus je hteo reci da se narod sjedinjuje s njim,dok piju gutljaj vina i parce hleba.Da, ali zašto potreba da se simuliše kanibalizam?
Simbolično kod protestanata. Pravoslavni vjeruju da je to istinski Tijelo i Krv Hristova.Hrišćanski pričest podrazumeva da simbolički pojedete meso Džizusa i da popijete malo njegove krvi.
Zašto to?
ako je večera bila tajna, ondak ne bi trebao niko da zna šta se tamo dešavalo ili razgovaraloIsus je na tajnoj veceri rekao apostolima,da je vino krv njegova,a hleb telo njegovo.I da o tome uce narod,jer ce tako go ga prihvati biti sjedinjen sa samim Isusom.Tu ne vidim nikakav kanibalizam.
Dakle, uvek je bilo drukadžijaako je večera bila tajna, ondak ne bi trebao niko da zna šta se tamo dešavalo ili razgovaralo
takvi smo po prirodiDakle, uvek je bilo drukadžija
Znali su apostoli,koji su prenosili Isusove reci u svim zbivanjima.ako je večera bila tajna, ondak ne bi trebao niko da zna šta se tamo dešavalo ili razgovaralo
ako se nešto zove "tajna" onda o tome ne treba pričati i govoritiZnali su apostoli,koji su prenosili Isusove reci u svim zbivanjima.
To je se tajno desilo zbog rimljana.Inace su apostoli bili zaduzeni da prenose to narodu koji je to hteo da prihvati.Tad nije bilo UDB-e i BIA-e.,pa nije moraro toliko da se krije.ako se nešto zove "tajna" onda o tome ne treba pričati i govoriti
šta su imali veze rimljani sa Isusom i njegovom večerom??To je se tajno desilo zbog rimljana.Inace su apostoli bili zaduzeni da prenose to narodu koji je to hteo da prihvati.Tad nije bilo UDB-e i BIA-e.,pa nije moraro toliko da se krije.
U,ala ti poznajes tu tematiku,pa rimljani su ga uhapsili posle te vecere,jer ga je Juda izdao.šta su imali veze rimljani sa Isusom i njegovom večerom??
rimljani su bili pagani i nisu se uopće interesovali za jevrejsku veru i verske razmirice
rimljani su se interesovali samo za neprijatelje rima, pobunjenike ili one koji nagovaraju narod na neposlušnost ka rimskom caru
tačno ali kajafa je ubedio pilata da će Isus dići bunu.šta su imali veze rimljani sa Isusom i njegovom večerom??
rimljani su bili pagani i nisu se uopće interesovali za jevrejsku veru i verske razmirice
rimljani su se interesovali samo za neprijatelje rima, pobunjenike ili one koji nagovaraju narod na neposlušnost ka rimskom caru
Takve religijske prakse dolaze iz paganizma.Hrišćanski pričest podrazumeva da simbolički pojedete meso Džizusa i da popijete malo njegove krvi.
Zašto to?
Luka 22,19 | Onda uze kruh, zahvali, prelomi ga i dade im ga govoreći: "Ovo je tijelo moje, koje se daje za vas. Ovo činite na moju uspomenu!" |
Luka 22,20 | isto tako uze poslije gozbe čašu i reče: "Ova je čaša Novi Zavjet s mojom krvi, koja se prolijeva za vas. |
Vidimo da Pilat kaze da ne nalaze krivice na njemu.tačno ali kajafa je ubedio pilata da će Isus dići bunu.
26:26 И кад јеђаху, узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тело моје.
Luka 22,19 Onda uze kruh, zahvali, prelomi ga i dade im ga govoreći: "Ovo je tijelo moje, koje se daje za vas. Ovo činite na moju uspomenu!" Luka 22,20 isto tako uze poslije gozbe čašu i reče: "Ova je čaša Novi Zavjet s mojom krvi, koja se prolijeva za vas.
Aha...Isus je na tajnoj veceri rekao apostolima,da je vino krv njegova,a hleb telo njegovo.I da o tome uce narod,jer ce tako go ga prihvati biti sjedinjen sa samim Isusom.Tu ne vidim nikakav kanibalizam.
da, ne bi rekao da ko jede i pije u njemu živi Hrist.Ti si protumacio tako,ali neispravno.U stvari Isus je hteo reci da se narod sjedinjuje s njim,dok piju gutljaj vina i parce hleba.
Sama cinjenica da je Isus tu jos ziv niti je jor razapet, govori da Isus gobori u simbolici.26:26 И кад јеђаху, узе Исус хлеб и благословивши преломи га, и даваше ученицима, и рече: Узмите, једите; ово је тело моје.