Odakle ovoliko kišnih dana u letnjim mesecima?

Nisu bile ovakve "super-celijske" oluje.
Nitko mi ne može reći da se klima u zadnjih 30 godina nije promijenila, pogotovo kontinentalna.
Pamtim topla ljeta kao mali, ali svako malo bi prije temperatura prekardaši pala umjerena kiša i tako opušteno kroz ljeto.
Danas ako se ne popne na 38 kao da ništa nije bilo i onda ošine potop.
Totalno bezveze.
Sinoć se vozim autom, a iz ceste se doslovno dimi koliko kiša isparava na vrućem asfaltu.

Nitko mi ne može reći da se klima u zadnjih 30 godina nije promijenila, pogotovo kontinentalna.
Pamtim topla ljeta kao mali, ali svako malo bi prije temperatura prekardaši pala umjerena kiša i tako opušteno kroz ljeto.
Danas ako se ne popne na 38 kao da ništa nije bilo i onda ošine potop.
Totalno bezveze.
Sinoć se vozim autom, a iz ceste se doslovno dimi koliko kiša isparava na vrućem asfaltu.

Prvi deo prošle godine bio je sa mnogo više kišnih dana nego inače.Meseci mart,april,maj kiša je padala ako ne svaki dan skoro svaki dan.Bilo je kiše i u letnjim mesecima što je za Beograd sasvim neubičajeno.Ove godine u prolećnim mesecima nije bilo toliko kišnih dana kao prethodne godine ali ih je bilo dosta više od proseka U junu je bilo nekoliko kišnh dana.Sinoć opet oluja i danas kiša u najletljnijem mesecu.
Malo je sve to čudno jer količina padavina je koliko znam konstantna odnosno uglavnom ista.
Zime su neubičajeno blage poslednjih nekoliko godina.
Ova tema nije zamišljena kao tema o još jednoj teoriji zavere.
Pa kad je zima topla, leto mora da bude kisno.

Ali ima tu jos nesto, ocigledno je neko poremetio klimu namerno ili nenamerno (nehajno), jer u junu su normalne kise, ali bude sat vremena i opet se razvedri kao da je nije bilo, a ovo je danima i nocima isto, kisno, tesko i sparno, sa istim nevremenom danima.

To nije uobicajeno za nase podneblje.

Back