Odakle jogurt zna kad mu je istekao rok?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
39.917
Juče smo ovde na poslu imali diskusiju

Jedna iz frižidera izvadila jogurt original zatvoren, kazuje druga “vidi datum”

Kazujem otvori i vidi i probaj kašikom bas jogurt zna kad se mora pokvariti

Uglavnom gospodje dvije već bacaju dva dana pre datuma jer smatraju da se već počeo kvariti

Ja sam pavlaku koja predje 4 dana otvorila probala i vidim da joj ništa ne hvali i iskoristila

Kad vi bacate ? Dva dana pre datuma ili probate i posle datuma pa odlučite iskoristiti ili baciti ?

IMG_4060.jpeg

Zavisi od tretmana mlečnog proizvoda od proizvodjača preko magaze do potrošačevih navika.
Tačno znam u kom MAXI-ju roba sigurno džonja u mlečnoj komori dok ne ode brzom brzinom u prodajnu rashladnu vitrinu.
U ovom slučaju recimo mladi sir može komotno još mesec dana da vam bude u frižifderu.
Nažalost jedino ako imate prodavca "iz prve ruke"

Popularna je kupovina proizvoda "pred istek roka" jer to u praksi znači 50% popusta a za malo izdržljivije proizvode 30%
Ne da je popularna nego se razgrabi odmah.

Ali kao što rekoh treba znati kome verovati ili bar da imate pouzdanog prodavca.
Nažalost firma, iz želje za profitom, šalje nenormalne količine kad ni iskusne radnice ne znaju kuda sa viškom robe - pa ostane u toplom hodniku.
Nažalost tu imamo situaciju da se i "pod rokom" ubajati pogotovo leti...

danas ljudi u proseku žive duplo duže od 1800te kad je sve bila ekološko
Diskutabilan podatak.
Naime 1812-te je mnogo njih kratko živelo pogotovo Francuzi koji su krenuli na Rusiju.
Zatim se kratko živelo i od 1914-1945...

Kapiraš sad "životnu statistiku"?
Jedino prihvatam za pećinsko doba da se kratko živelo al si bar zato bio mlad leš :D

zato sam i prestao da ga pijem.
letos sam bio na nekom sluzbenom putu i tamo je bila neka doktorka koja se bavi nutricionizmom i bas mi je ispljuvala jogurt, toliko da ga od tog dana nisam vise kupio :D
sad iskljucivo kiselo mleko i sir :D
Doktorka mora da ima laboratorijske dokaze za svoje tvrdnje a to je jel zabranjeno...
Nema problema da ti doktorka "prepiše" Coca Colu za letnju dijareju... mora da je Koca zdrava...
Kako da ne, nego ti dokazuje da je grdja od antibiotika...

Back