Nosferatu___
Buduća legenda
- Poruka
- 26.769
Ona da radja, On da brani.
Gospodo, nema nam druge.
Gospodo, nema nam druge.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ona da radja, On da brani.
Gospodo, nema nam druge.

Inace, LOL, drugari, sad mi pade na pamet, sta je Srbija ikad u svojoj istoriji ucinila za jednog ratnog veterana?
Osim *********, oni su i Milunki Savic dali boracku penziju odmah 1945. a posle cak i stan. Te strasne antisrpske komunjare, mamicu im pokvarenu.
Dakle, sta je Srbija u svim svojim inkarnacijama ikad uradila da nagradi vojnika i izdvoji ga od onih koji su presedli rat kod kuce, kako je pomogla vojnom invalidu ili ratnom sirocetu?
I da, znam da je obaveza svakog coveka da brani svoju otadzbinu, i da ne treba da ocekujes nista za uzvrat.
Ali znate sta, drugari? Takvu retoriku obicno imaju salonski nacionalisti koji su ceo rat proveli u Beogradu.
Jer naravno da moras da branis svoju zemlju, ali ako te posle rata ona ostavi ismejanog, hendikepiranog, psihicki bolesnog, bez prava na besplatno lecenje, neku poresku olaksicu, penziju ako ne mozes sam da zaradjujes zbog ozleda u ratu, budzet na fakultetu za dete ili nesto slicno, a oni koji su ceo rat presedeli kod kuce dominiraju, napreduju, i pricaju da ne zasluzujes nista jer je to bila tvoja obaveza, moras da se zapitas, za sta si se ti bre borio?
srbija je uvek po pravilu u novijoj svojoj istoriji svoje najvernije sinove koji je branise i odbranise posle ratova zaboravljala....i uvek je posle rata srbiju preuzimao ratni profiter i dezerter---to i jeste glavni razlog..

Срба нема скоро 100 годинаsrbija je uvek po pravilu u novijoj svojoj istoriji svoje najvernije sinove koji je branise i odbranise posle ratova zaboravljala....i uvek je posle rata srbiju preuzimao ratni profiter i dezerter---to i jeste glavni razlog..

A što da se ne hebu ?
A i neka se narkomaniše ko hoće i porodice zasniva ko želi i oseti potrebu, a ne po državnom nalogu. Upravo petljanje države u porodicu i određivanje života pojedinca, jeste odlika nacizma i totalitarizma.
Najjaci su mi oni sto pisu komente tipa : Bravo ,u vojsci se postaje muskarac, to je zivotna skola ...Ako tebi treba vojska da bi se osposobio onda ...............

Ponavljam, samo potpunim kretenima je vojska potrebna da bi naucili neke zivotn lekcije. Sad, sto je vecina ljudi potpuno retardirano, onda i moze da se kaze da je vojska potrebna vecini muskaraca.
Време је да омладина примени оно што је научила током Call of Duty, Medal of Honor, Counter Strike и Battlefield сеанси.
Дапаче, биће и онијех којима је Sims 3 Fashion Selection ближи срцу , али лековито блато преко главе на Пасуљанским ливадама све излечи.
Ne kazem da ce se to desiti ako se ne ode u vojsku , ali eto neki banalan primer 
Prvo da razumeju da na 50 ponavljanja ciscenja cizama i 20 ciscenja puske sledi samo jedno pucanje... i to ne bas spektakularnih razmera. Pa kada ukapiraju da ne dobijas uvek manevarsku municiju... i kada ukapiraju da corci mnogo vise prljaju pusku nego prava municija...
Ovi pomenuti sa simsima se prosto nece ni prijaviti za vojsku - problem resen.
Dok ti rmbacis u vojsci , neko je postao bogatiji za par milijardi dolaraNe kazem da ce se to desiti ako se ne ode u vojsku , ali eto neki banalan primer
![]()
A neko ne bi morao ni da preduzima bilo sta - samo pogleda kako mu danas stoje akcije na berzi...

То су све искусни Tom Clancy оперативци и не бринем превише.
Meni vojska nije mnogo dala radi sebe samog. Bio sam ja dovoljno miran i uredjen i pre toga, nije tu kljuc. Ali, to je bila najbolja moguca i neponovljiva prilika da upoznam ljude iz svih krajeva. Samnom su bukvalno bili svi od Sombora do Bujanovca i Rozaja. To je sjajna prilika da vidis mentalitete raznih ljudi, raznih krajeva, da ih vidis i da razumes kako razmisljaju i sta zele. Sta rade kad rade a sta rade kada ne rade.
Na neki neocekivan nacin, to je meni mnogo pomoglo da steknem sliku o tome sta nesto sto se zove "prosecan birac" misli i zeli. Ne mogu da kazem da sam odusevljen, jer sam video dosta neprijatnu sliku, ali sta je tu je. Tih 9 meseci je meni pomoglo da razumem ljude. Kao Beogradjanin po poreklu nisam imao prilike da upoznam nesto mnogo ljudi iz drugih krajeva a pogotovo ne da sa njima provodim mesece zajedno. Moj uzi, srednji i siri... koji god hoces krug prijatelja i poznanika ukljucuje one koji zive ovde, u Beogradu. Do sada sam upoznao ili odrzavam kontakt i sa drugima, bez problema, ali pre 10 godina to nije bio slucaj.
Prvo da razumeju da na 50 ponavljanja ciscenja cizama i 20 ciscenja puske sledi samo jedno pucanje... i to ne bas spektakularnih razmera. Pa kada ukapiraju da ne dobijas uvek manevarsku municiju... i kada ukapiraju da corci mnogo vise prljaju pusku nego prava municija...
U igrama se celi puni okviri municije trose na "dobar dan". Pa ja za celu vojsku nisam imao u rukama pun okvir, jedan jedini.
Ovi pomenuti sa simsima se prosto nece ni prijaviti za vojsku - problem resen.
Ja sam na gadjanjima uspevao da pogadjam samo one mete koje su bile na 100 metara, na vecim daljinama nisam mogao vola u dupe da pogodim. Pa sta su me bre naucili u toj vojsci?

Dok ti rmbacis u vojsci , neko je postao bogatiji za par milijardi dolaraNe kazem da ce se to desiti ako se ne ode u vojsku , ali eto neki banalan primer
![]()
I više me nisu zvali na radove 
Da namestiš nišan na 200m,300m,400m. Nije nuklearna fizika jbt. Samo jedna meta mi je promakla u ovom mom skromnom iskustvu i to jer mi se zaglavila puška![]()
Ne znam za milijarde ali znam da su neki oficiri uzimali par stotina da "privedu" vod ili dva vojske seljaku da malo utovare ugalj,iskopaju septičku,očiste voćnjak od gubara ili sl. bitan "vojni posao". Srećom pa me kao gradsko dete i to beogradsko gradsko dete na prvim radovima stariji vodnik zapazio i rekao klasiću iz okoline trstenika "daj majke ti uzmi mu tu lopatu dok se nije povredio"I više me nisu zvali na radove
Ali me uništiše sa dežurstvima zato.