Od septembra ponovo sluzenje vojnog roka

Ovo je ja mislim jos jedan auto gol ove vlasti i ovime mislim da jos dodatno mlade okreću protiv sebe, jer mladi (odnosno potencijalni regruti izmedju 18 i 30 godina starosti) su ono 90% protiv služenja vojnog roka, tako da ovime će popularnost SNS-a kod mladih još dodatno opasti (iako je to već skoro i nemoguće jer im je popularnost medju mladima baš jako niska i gotovo na nivou statistističke greške), inače mislim da će se i oko toga dići neka frka i da će i zbog toga biti nekakvih protesta i slično kad to bude došlo na dnevni red.

JEL OVA VOJSKA?!??

Majke poginule djece kod Ušća – Vojnik nas je pobio, prešao je u našu traku

23. Septembra 2024.

Jedva su me izvukli iz auta. Više od sat vremena sam bila ispod kamiona, kažu i dva. Kamo sreće da me nisu izvukli, priča kroz plač i jauke Mirjana Lazović, supruga Danijela Lazovića, koji je sa troje djece i komšinicom stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Raške, prenosi Blic.

Vozač M. V. (1970), koji je upravljao vozilom Vojske Srbije, izazvao je sudar u kojem je poginulo pet osoba: otac Danijel L. iz Novog Pazara, njegovo troje djece od deset, sedam i godinu dana, te njihova komšinica.
“Bila sam suvozač. Svi se čude kako sam ostala živa. Šta će mi život sada bez njih, sada mi ne treba. Joj, Dane, nismo se ovako dogovorili… Dogovorili smo se da spremamo slavu,” govorila je Lazović.

Detalji tragedije kod Kraljeva​

Pripadnik Vojske Srbije imao je alkohol u krvi. Oklopnim vozilom prešao je na drugu stranu puta, a među poginulima su i troje djece.
Ona je ispričala kako je došlo do strašne tragedije. “Taj vojnik u vozilu išao je pravo na nas, kao da hoće da nas ubije. Vjerujte, nije se znalo kada je bio kod sivih auta, a kada kod nas. Muž je pokušao da izbjegne, ali nije mogao. Išao je sredinom ulice. Ne znam da li je zaspao ili bio pijan, ali ubio mi je troje djece. Cijelu porodicu mi je ubio! Ako ima pravde, nikada ne bi trebao izaći iz zatvora! Proklet bio,” kazala je Mirjana.
Na ličnu odgovornost izašla je iz bolnice, a pravo je čudo kako je preživjela stravičnu nesreću kada je oklopno vozilo Vojske preteklo kolonu i udarilo u njihov “Ford”.

Ili ova vojska?

Ubistvo dvojice gardista u Topčideru: Kako istraga 18 godina tapka u mestu

1664964365.9524

Getty ImagesRekonstrukcija misteriozne smrti gardista 2004. godine. Peti oktobar je za većinu ljudi u Srbiji asocijacija na velike demonstracije koje su srušile režim Slobodana Miloševića, ali za porodice vojnika Jakovljevića i Milovanovića to je tužan i tragičan podsetnik. Na taj dan 2004. godine u kasarni u beogradskom kvartu Topčider ubijeni su Dragan Jakovljević i Dražen […]

gardisti

Getty ImagesRekonstrukcija misteriozne smrti gardista 2004. godine.
Peti oktobar je za većinu ljudi u Srbiji asocijacija na velike demonstracije koje su srušile režim Slobodana Miloševića, ali za porodice vojnika Jakovljevića i Milovanovića to je tužan i tragičan podsetnik.
Na taj dan 2004. godine u kasarni u beogradskom kvartu Topčider ubijeni su Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović, gardisti Vojske Srbije i Crne Gore, dok su bili na straži u okviru vojnog objekta.
Ni 18 godina kasnije nije utvrđeno ko je i zbog čega ubio ove vojnike koji su imali po 21 godinu.
„Hoćemo pravdu, hoćemo istinu ko nam je ubio decu i zašto“, izjavio je Janko Jakovljević, otac Dragana Jakovljevića, na 18. godišnjicu ubistva njegovog sina, tokom polaganja cveća ispred vojnog objekta na Topčideru, prenosi Beta.
Jakovljević navodi da porodice „sve ove godine pokušavaju da dođu do istine“, ali da je taj predmet u srpskim pravosudnim organima „neko stavio u fioku“.
Tokom obraćanja novinarima, Jakovljević je pozvao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se zauzme za otkrivanje počinilaca, navodeći da to „nije njegov posao, ali ljudski jeste“.

Ovo je ja mislim jos jedan auto gol ove vlasti i ovime mislim da jos dodatno mlade okreću protiv sebe, jer mladi (odnosno potencijalni regruti izmedju 18 i 30 godina starosti) su ono 90% protiv služenja vojnog roka, tako da ovime će popularnost SNS-a kod mladih još dodatno opasti (iako je to već skoro i nemoguće jer im je popularnost medju mladima baš jako niska i gotovo na nivou statistističke greške), inače mislim da će se i oko toga dići neka frka i da će i zbog toga biti nekakvih protesta i slično kad to bude došlo na dnevni red.
Mladi će uvek da se bune ali oni su manjina i još pored toga samo 30% njih izlazi na izbore. Sredovečni i stariji su ogromna većina i oni izlaze na izbore preko 60%. Oni su praktično oduševljeni sa svim što vlast radi i glasaju je, žale što je ukinut vojni rok.

Kako kod tita nije bio auto gol nego su se mladi radovali da odu?

Kako kod tita nije bio auto gol nego su se mladi radovali da odu?

Pa sad koliko su se radovali je isto vrlo diskutabilno, inače to je bilo neko potpuno ali potpuno drugo vreme, pusti ti šta je bilo pre 50 godina, prosto okolnosti su bile drugačije, država je bila drugačija, život je bio drugačiji, stvari su funkcionisale drugačije, mentalni sklop ljudi i način razmišljanja je bio drugačiji i vladala je neka potpuno druga atmosfera i druga energija i gotovo sve je bilo dijametralno suprotno u odnosu na ovo danas.

Back