Od proleća rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu, rok za radove – 240 dana

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.935
1669984331-shutterstock_1358639720-scaled-e1669984384773-750x500.jpg


Rekonstrukcija ključne zemunske saobraćajnice - Glavne ulice - planirana je za proleće 2023. godine, saopšteno je iz gradske opštine Zemun. Rok za završetak radova je 240 dana, odnosno osam meseci.
Kako se navodi, Sekretarijat za investicije grada Beograda izdvojio je značajna sredstva i dokumentacijom su obuhvaćene ulice Avijatičarski trg i Glavna, odnosno ceo potez od Karađorđeve ulice do Trga Branka Radičevića.

Saobraćajnice se nalaze u okviru kulturno-istorijske celine Staro gradsko jezgro Zemuna i oivičene su sa obe strane zgradama od velikog značaja.

Uređenje je predviđeno u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara.

Kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena, sa urađenim pločama za slepe i slabovide.

Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama, a planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama, što bi uz proširenje postojećih traka i trotoara trebalo da obezbedi veću i funkcionalniju prohodnost vozila.

„Insistiraćemo da se radi u dve smene, i vikendom kako bi se smanjio predviđeni rok za izvođenje radova, koji je okvirno 240 dana. Važno je da radovi budu izvedeni kvalitetno i da na građane u dnevnoj rutini što manje utiče ovaj zahtevan projekat“, rekao je predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

On je istakao da će sa stručnjacima saobraćajne struke raditi na optimalnom rešenju funkcionisanja javnog saobraćaja, jer skoro sve gradske linije, kao i autobusi ka Novom Sadu prolaze Glavnom ulicom.

Pored ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u ovoj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Predviđena je rekonstrukcija kišne kanalizacije i vodovodne mreže, zamena rasvete novim LED svetiljkama, ali i delimična rekonstrukcija kanalizacije.

Biće postavljena nova svetlosna i vertikalna signalizacija, kao i zaštita postojeće toplovodne mreže.

https://n1info.rs/vesti/od-proleca-rekonstrukcija-glavne-u-zemun-rok-za-radove-240-dana/
 

Regina Mills

Buduća legenda
Poruka
48.165
Tu je haos i bez radova.
Kroz glavnu prolazi dosta međugradskih autobusa, imaju svoju stanicu kod Pošte. Tu ume čep da se narpavi, dok putnici uđu, kondukter popakuje kofere u bunker... Zadrže se oni tu dosta. A na istom mestu je i stajalište za GSP i milion linija koje tu saobraćaju.
Sve to kad se izmesti van Glavne, praviće se čepovi po ulicama samo tako. Ulice u Zemunu su uglavnom uske i jednosmerne, biće tu dosta okolo-naokolo.
Na svu sreću ne moram više na tu stranu. Dok sam koristila međugradski ka Pazovi, nervni slom dok se ne izvuće iz Zemuna.
 

Top