Од приступања ЕУ преко 2 милиона Пољака напустило земљу

Pa ti na izvesnoj drugoj temi kažeš da je PPP GDP “za gubitnike da se teše”, a kad je Poljska u pitanju odjednom nije?

Poljski GDP per capita u čvrstoj valuti: 18,732.50 USD;
To kazem i na ovoj temi zato sam naveo nominalni i po paritetu kupovne moci ali sam nasao podatak da je nominalni BDP oko 26 000 dolara.

Poljaki jedan u 10 dobar čovek ostali pokvarena gomna. U životu nisam sreo tako nasilne i pokvarene ljude. Bez razloga jednostavno su takvi. Isti kao i ukrajinci i srbi.
Истина..
Немци ни не крију да гледају да се докопају што више Украјинаца. Јавно рекламирају запошљавање.
Са украјинским бедним стандардом и корупцијом, запослење у немачкој привреди је непотписани доживотни боравак у новој земљи.

Много Украјинаца је и у Пољској, и као избеглице и као запослени.
Чак постоје мишљења да није паметно да их покупе назад и пошаљу на фронт (иначе то нико не ради, то је кршење правила) јер би тиме угрозили привреду.
Западна Европа и сад кубури са недостатком радне снаге и много је Пољака и Украјинаца дошло. Поменути углавном раде у фабрикама за минималац, да није њих сигурно не би радио Холанђанин послове као "orderpicker" и у "warehaus".
Питам се ко би радио те послове да не постоји ЕУ. Овако Западној ЕУ је дошла јефтина радна снага. Сви задовољни.

и махом отишли у друге, западне делове ЕУ. Разлози су, наравно, економске природе, за бољим послом..

Не цвета цвеће ни у пољско предузеће. :lol:

А тек Румуни, Бугари... Не смем ни да помислим. Све је то беда...
Кажу и да се Славонија прелила у Немачку и Ирску..
Роми и Срби у Беч...

Зашто Срби све више напуштају земљу економског тигра. Слушам председника каже да још мало бићемо јачи од Швице.:D
Šta da radimo sa ovima koji nisu za inostranstvo a ovde niĉemu ne služe? Traže posao a mole Boga da ga ne nadju, troškare ostavinsku, menjaju stanove za udaljenije i manje pa od razlike piju kafe po kafićima i tvrde kako ih vlast uništila?

Истина..

Западна Европа и сад кубури са недостатком радне снаге и много је Пољака и Украјинаца дошло. Поменути углавном раде у фабрикама за минималац, да није њих сигурно не би радио Холанђанин послове као "orderpicker" и у "warehaus".
Питам се ко би радио те послове да не постоји ЕУ. Овако Западној ЕУ је дошла јефтина радна снага. Сви задовољни.
Kažu Švabe kad god mogu da biraju izaberu Srbina (izBosne) pre nego li Poljaka neradnika ili Ukrajinca narkomana.
Kažu - ne śto se lepo naguze nego je šteta ne naguziti ih kad se sami tako nameste.
Poljaci i Ukrajinci znaju svoja prava a ovi iz vukojebina "znaju šta je Gazda", služili 500 godina...

EU treba da bude zahvalna Turskoj na kvalitetno istreniranima iz Bosne.

Vidim da ih preskačeš i menjaš za Bugare i Rumune.
U Beč idu Kosovci sa Kosovarima a iz Bosne samo ovi što ne umeju beknut a tamo im NJ-emački neće trebjat.

Poljaka danas ima 37,6 miliona a 1990 ih je bilo 38,2
Znači broj im se smanjio za 600 000 za čitavih 34 godine.

Poljska ima ogroman povraćaj ljudi iz UK. od 2018 se vratilo oko 200 000 Poljaka.

Poljska nema problem sa iseljavanjem nego sa malim priraštajem. To je prilično uređena država sa 50 000$ BDP PPP po glavi. Poznati po borbi protiv korupcije.
BDP je jedno a śta ćemo sa ICP?
Poljska je primer uspešne tranzicije.
To kaže ko? Ti?
Iz Vośingtona pričaju drugačije...
Modifikovali "ukrajinski model" pa napravili katastrofu.
Naśe ŽUTARE su iz Višingtona upozoravali da ne modifikujemo "poljsku modifikaciju Ukrajine" śto žutare nisu pominjale narodu nego išli logikom "ako ne ukradem ja ukrašće neko drugi"

Šta velite? Hoćete lep život?
Ma nema problema...
Deda Mraz primio juĉe prva pisma sa željama za 2025-tu

Колико оваквих огласа наилазим на интернету. Читам огласе.. факултетско образовани, али нису хтели у СНС, радили би по бауштелама.
Како је могуће у земљи економског тигра!?
Screenshot_20241115_075841.jpg

Tako nešto tera na razmišljanje da li je ta migracija planirana?
Па видиш... Овакво стање неко може назвати Другим хладним ратом, а ја понекад називам Ратом за главе (буквално, черупање становништва).

Док Украјина "храни" привреде Пољске, Немачке итд., ови су вољни да пружају помоћ за рат. То уопште није добронамерна помоћ. Земља "донор" ће пострадати у сваком случају, јер и када би се рат одмах завршио, неће се сви вратити назад.

Ово је ко зна који случај тог типа... Да запад покушава да направи "демократију" негде, па када то не успе (јер је план био лош), онда се сливају реке избеглица (ка Европи).

Неко ће се сетити турског данка у крви - ово је иста ствар, вековима касније.
Поставља се питање, да ли је цивилизација напредовала, када се такве лоше појаве још увек дешавају.

Па видиш... Овакво стање неко може назвати Другим хладним ратом, а ја понекад називам Ратом за главе (буквално, черупање становништва).

Док Украјина "храни" привреде Пољске, Немачке итд., ови су вољни да пружају помоћ за рат. То уопште није добронамерна помоћ. Земља "донор" ће пострадати у сваком случају, јер и када би се рат одмах завршио, неће се сви вратити назад.

Ово је ко зна који случај тог типа... Да запад покушава да направи "демократију" негде, па када то не успе (јер је план био лош), онда се сливају реке избеглица (ка Европи).

Неко ће се сетити турског данка у крви - ово је иста ствар, вековима касније.
Поставља се питање, да ли је цивилизација напредовала, када се такве лоше појаве још увек дешавају.
Ko god je malo čitao istoriju primećuje da je šablon isti. I Aleksandar Veliki je usputno kupio cela sela i ostavlajao ih hiljadama kiolometara dalje po azijskim prostranstvima (Crnotravci su tako ostavljeni u Avganistanu). Svi ratovi su uvek uključivali i stanovništvo kao plen koji su ne samo prodavali u roblje nego i preseljavali u svoje krajeve.

Ne, ništa se suštinski nije promenilo

Искрено, прилично сам разочаран понашањем ЕУ.
Иде се ка самоистребљењу. Покушавају да "закрпе рупе" довлачењем становништва из разних крајева, али то не може добро да се спроведе, јер не припадају сви придошли истој или сличној култури и циљеви им се могу потпуно разликовати.

Није ми јасно - ако се нешто рекламира, ваљда је циљ да то потраје? Са овако лошим природним прираштајем, ЕУ ће за 100 година постати нешто друго.
То што Енглези и Французи сада немају тако лош природни прираштај, то не значи да се одржава добар број Енглеза и Француза... него придошлице (свих боја и вера) чине одржање.

Искрено, прилично сам разочаран понашањем ЕУ.
Иде се ка самоистребљењу. Покушавају да "закрпе рупе" довлачењем становништва из разних крајева, али то не може добро да се спроведе, јер не припадају сви придошли истој или сличној култури и циљеви им се могу потпуно разликовати.

Није ми јасно - ако се нешто рекламира, ваљда је циљ да то потраје? Са овако лошим природним прираштајем, ЕУ ће за 100 година постати нешто друго.
То што Енглези и Французи сада немају тако лош природни прираштај, то не значи да се одржава добар број Енглеза и Француза... него придошлице (свих боја и вера) чине одржање.
Ceo problem je opisan još 2000. godine i bio je motivacija organiziovanog (i plaćenog) pokretanja migranata.

Vladajuću klasu uopšte ne interesuju nad kojom populacijom vladaju. A već su isprobali mehanizme potpune kontrole. I videli su da radi.

Poljaci se vraćaju. Retko ko više ide napolje, možda da studira i da malo poživi na drugom mestu. Malo je pznato da oni dosta putuju i da vole da putuju. Vozio sam z aPro Move kamion i kupio dosta stopera poljaka. Nije mi jasno kako se te mlade devojčice ne boje da sttoje po noći na putu i stopiraju, svako može da stane. Da se vratim na temu - Poljaci imaju svetlu budućnostl i više ne mroaju da beže iz zemlje. Mada sve može da se promeni.
A što se tiče opadanja stanovništva moje stanovište je da to ne može da se promeni, trend je manji broj dece i to je što bi rekao Vesić jednsottavno tako. Čudno je što se društva ne prilagođavaju tome, ne menaja se ekonomski model koji je postavljen na tetmeljus ttalnog prirasta ljudi. Jedna od posledica smanjkivanja stanovništva je štto će se životni vek smanjiti i toga se svi boje "ko e se brinuti o starima"!, A ja kažem - pa šta? Ne mora se živeti 100 godina i provesti pola ž veka kao starac. . Važan je kvalitet a ne kvantitet.

Куповна моћ јесте битна, али то је око 23 500 долара по становнику у пребројивим парама.

Пољска је можда успешна, али као слепи савезник Америке. Да тога нема... питање је.
Da je baba muško zvala bi se Duško.
Naravno da je saveznik BRIKS da bi bila kao Belorusija.

Pogledajte prilog 1642671

To znači da je u proseku duplo jeftinija od SAD.
Poljska je zemlja za poželeti.
A sećam se pre trideset godina su dolazili u Dijanama na naše pijace i prodavali za červene...
Poljsko domaćinstvo je siromašnije od srpskog.Poljski gradovi vam istorijskog centra koji je obnovljen iz kredita EU ,nisu sredjeniji od srpskih.
ogroman broj Poljaka su tzv Pendleri ,žive u Poljskoj ,rade u Nemačkoj ili Austriji,znači idu kući vikendom ,a neki i svakodnevno.
Trenutno se Poljska održava na aparatima tako što se kao vojna baza prikacila za Ameriku...

Poljsko domaćinstvo je siromašnije od srpskog.Poljski gradovi vam istorijskog centra koji je obnovljen iz kredita EU ,nisu sredjeniji od srpskih.
ogroman broj Poljaka su tzv Pendleri ,žive u Poljskoj ,rade u Nemačkoj ili Austriji,znači idu kući vikendom ,a neki i svakodnevno.
Trenutno se Poljska održava na aparatima tako što se kao vojna baza prikacila za Ameriku...
Jedina gomila ovde je gomila tvojih paušalnih, neargumentovanih mišljenja. Predrasude. Srbija danas kasni i za Rumunijom, o višehradskim zemljama da i ne govorim. Živiš u iluzijama.

Back