Od "Pesme ljubavi i nade" do "E, zabole me"

Nekako je muškarcima lakše. Ili mi se čini. Okrenu se i odu dalje. Žene su emotivnije ali ima i onih drugih. Sve više u poslednje vreme. Udaju se za titulu, novac nasledstvo.
Generalno iz istrazivanja vezanih za brakove- zene prekid u prvom periodu dozivojavaju emotivnije, ali se brze prilagode i okrenu list, kod muskaraca u proces traje duze, neki muskarci se prave kao da im nije nista, a ima i onih koji prave nevidjenu dramu pa po kafanama lome case,
iz istrazivanja kod psihicki zdravih osoba period tugovanja nakon prekida veze traje do 6 meseci, ako je duze od toga onda je to znak da ima i nekih drugih problema.

Generalno iz istrazivanja vezanih za brakove- zene prekid u prvom periodu dozivojavaju emotivnije, ali se brze prilagode i okrenu list, kod muskaraca u proces traje duze, neki muskarci se prave kao da im nije nista, a ima i onih koji prave nevidjenu dramu pa po kafanama lome case,
iz istrazivanja kod psihicki zdravih osoba period tugovanja nakon prekida veze traje do 6 meseci, ako je duze od toga onda je to znak da ima i nekih drugih problema.
Često dođe i do depresije.
Nekad mi dođe, da imam kuću kao što nemam, da napravim neku prostoriju da narod baca, krši i lomi sve. Ima tako nešto odavno. Bolje iz bitke izađu oni koji se bore. Ili umru ili izađu sa ranama na koje su pristali. Treba da pristaneš na to u početku.

Često dođe i do depresije.
Nekad mi dođe, da imam kuću kao što nemam, da napravim neku prostoriju da narod baca, krši i lomi sve. Ima tako nešto odavno. Bolje iz bitke izađu oni koji se bore. Ili umru ili izađu sa ranama na koje su pristali. Treba da pristaneš na to u početku.
Postoji proces s emocijama, ako je neko ljut nece biti ljut citav zivot, emocije tj vecina bi trebale biti prolazna stvar- jedino kad se osoba ili veze sa svoj bol iz nekog razloga ili potiskuje ili ne zeli da se suoci s problemom onda dolazi do problema, zato je S. Freud psihoanalizu nazvao “ciscenjem dimnjaka”, jer je analogija tacna.
Znaci, ako neko ima periid zalosti- nek bude ozaloscen, ako ima period ljutnje neka bude ljut, jednostavno emocije moraju otici same od sebe, uzimanje benzodijazepina (bromazepam i dijazepam i sl) pogorsava stvari.
Ako nakon raskida proces tugovanja traje vise od pola godine, onda treba istraziti stvar jer verovatno ima neki problem koji ce mozda spreciti osobu da nadje novu ljubav.

Najgora stvar je racionalizacija- kad osobe traze razlog zasto je ljubav losi ili zasti su ljudi losi i sl. To je obrambeni mehanizam kojim se ego koristi da bi zastitio sebe, u vecini slucajeva- osoba koja je imala mnogo “dejtova” i svi su bili losi je rezultat racionalizacije- osoba nadje manu i razlog zasto treba odustati.

A šta sa onima koji uopšte nisu skloni tome da imaju "mnogo dejtova"?
Neprirodno je i da žena ima, ne znam, tipa 50 godina i da je imala samo jednog pa ga izgubila i žali ceo život. Ali verujem da je to redak slučaj. Prezire bilo kakve tablete. Pogotovo benzodiazepame. Neće Aspirin da popije.
I ja sam protivnik bilo kakvih droga iako je to izraz i za kafu, čaj bilo koju supstancu koja, ali ovo je offtopic :confused:

Poslednja izmena:
A šta sa onima koji uopšte nisu skloni tome da imaju "mnogo dejtova"?
Neprirodno je i da žena ima, ne znam, tipa 50 godina i da je imala samo jednog pa ga izgubila i žali ceo život.
Ako nije LGBT onda je najverovatnije ista stvar, s tom razlikom da je verovatno inteligentnija i samosvesnija na nekom nivou tj ima (pogresno) misljneje da joj ni jedna veza nece uspeti pa onda ni ne pokusava, mada ustvari najvaznija stvar u vezi je dogovor i zajednicki rad.
Prema naucnim istrazivanjima (i moje iskustvo iz poznanstava) u Britaniji najvecu stopu uspesnosti imaju tzv dogovoreni ili naruceni brakovi u odredjenim zajednicama- porodice nadju prikladne partnere koji imaju slicnosti u statusu i sl, onda ovi izadju par puta malo se druze i vide da li vredi dalje, ako ne onda se trazi novi kandidat :) , poenta je da ovi ljudi se izdogovaraju oko svega i u vecini slucajeva se naviknu i dodje do ljubavi, dok su recimo brakovi iz ljubavi najneuspesniji- ljudi se zatreskaju (uglavnom zbog izgleda) onda nakon nekog vremena kad prodje zaljubljenost vide se da nemaju mnogo zajednickog i ima previse razlika i onda veza propada.
Zapravo razlog zasto je sad kriza u vezama/brakovima nije tehnologija sama po sebi vec zato sto ljudi vise ne ulazu jedni u druge i nema toliko druzenja, a po nekim istrazivanjima, ne secam se tacno podataka no otprilike 50% osoba ima zdrav pogled na veze i sposobnost da funkcionisu dobro u vezama, dok druga polovina nema- a da bi stvari bile gore ta druga polovina se privlace kao magnet, a za uspesnu vezu treba barem jedna osoba da ima zdravo razumevanje, tj da napravim analogiju- to je kao da u autu imas dvoje ljudi- ako barem jedan zna da vozi onda je to ok, ako nijedna ne zna da vozi onda je to recept za katastrofu.

Nije LGBT. I da jeste šta onda. Ne biramo sami hromosome.
Nisam mislio nista lose niti imam lose misljenje o LGB populaciji, na osnovu malo podataka sam ukljucio tu mogucnost jer se desava nekad da ljudi svate da ih ili ne privlaci suprotni pol ili da su aseksualni itd. Jednostavno nisu svi ljudi isti, a o hromozomima nisam nista rekao niti mi je to domen interesovanja.

Back