Od male sobe napraviti veliku

Radna akcija na Prvoj, cetvrtak 21h dosta dobrih resenja majstori pronadju. Sinoc sam gledala kako su namestili stan od 29m2, u kojem zivi cetvoroclana porodica. Kuhinju nisu imali, reso im je stajao na ves masini u kupatilu, posle preuredjenja dobili su fino kupatilo, ugaonu kuhinjicu, deca su dobila svoj kutak pregradjen ormarom, i dnevna sobica. Sve je minijaturno ali svako je dobio neki svoj delic prostora.

promenila bih.

+ da dodam - ova fotelja na razvlacenje je extremno neudobna kada 2 spavaju na njoj.. :@

u tom slucaju bih
pod a - sve izbacila
pod b - napravila plakar sa desne strane koji bi isao neravnomernim visinama (vise ka nizem) do kraja zida. tu bi se plakar utopio u radni sto. radni sto bi isao celom sirinom sobe. sa druge strane sto bi se slozio sa "mostom" koji bi isao preko desnog zida do kraja. ispod mosta bi bio prostor za krevet na razvalcenje.
i znam, ubi me corel, nece da radi, ne mogu da crtam :sad2:

...ja veceras od moje male dnevne/spavace sobe napravih veliku..sad imam
mesto za sto i stolice, i za fotelju na razvlacenje...:super:

...jos samo da nadjem negde jedan manji sto bar 70x70..i 4 stolice sa uzim
naslonom...:think:...a da ne kostaju ko litar krvi i sve ce biti :ok:

...ja veceras od moje male dnevne/spavace sobe napravih veliku..sad imam
mesto za sto i stolice, i za fotelju na razvlacenje...:super:

...jos samo da nadjem negde jedan manji sto bar 70x70..i 4 stolice sa uzim
naslonom...:think:...a da ne kostaju ko litar krvi i sve ce biti :ok:

Joj afro, ja skoro bas gledala trpezarijske stolice i stolove, kako su nenormalno skupi :dash::dash::dash: Kredit da uzmem za cetiri stolice i sto i opet mi ne bi bilo dosta :dash: Ako nadjem nedje nesto jeftinije a pristojno javljam

u tom slucaju bih
pod a - sve izbacila
pod b - napravila plakar sa desne strane koji bi isao neravnomernim visinama (vise ka nizem) do kraja zida. tu bi se plakar utopio u radni sto. radni sto bi isao celom sirinom sobe. sa druge strane sto bi se slozio sa "mostom" koji bi isao preko desnog zida do kraja. ispod mosta bi bio prostor za krevet na razvalcenje.
i znam, ubi me corel, nece da radi, ne mogu da crtam :sad2:

Cekaj bre, ja nista ne razumem :D Sa desne strane imas ceo zid na raspolaganju, a sa leve imas deo zida jer deo zauzima onaj stub gde ide ventilacija ili sta vec. Kako mislis na desni zid da stavis i plakar i most i krevet? Ajde nacrtaj u paintu ako bas corel nece da radi, samo da imamo neku viziju. Meni je to jako mali prostor da bi moglo sve to da stane, pogotovo sto taj stub zauzima prostor.

Cekaj bre, ja nista ne razumem :D Sa desne strane imas ceo zid na raspolaganju, a sa leve imas deo zida jer deo zauzima onaj stub gde ide ventilacija ili sta vec. Kako mislis na desni zid da stavis i plakar i most i krevet? Ajde nacrtaj u paintu ako bas corel nece da radi, samo da imamo neku viziju. Meni je to jako mali prostor da bi moglo sve to da stane, pogotovo sto taj stub zauzima prostor.

ma mislila sam ako stojis u dnu sobe, ali gledano sa vrata - levo napravila onaj opisani plakar a desno most sa kaucom na razvlacenje :) sorry :)

ps nemam ni paint, imam neke free programe na ovom lap topu, pa moraces crtez da sacekas :)

ma mislila sam ako stojis u dnu sobe, ali gledano sa vrata - levo napravila onaj opisani plakar a desno most sa kaucom na razvlacenje :) sorry :)

ps nemam ni paint, imam neke free programe na ovom lap topu, pa moraces crtez da sacekas :)

Kontam sad. Cek da nam javi koje su dimenzije stuba za ventilaciju, kako ga je ona skicirala zauzme dobar deo sobe, ja bi mozda pokusala nesto i sa ugaonim plakarom u tom jednom uglu gde je otvor za ventilaciju...

resenje.jpg

skidoh sa neta neki program :)
nadam se da je sada jasnije :)

...ovo fino izgleda, a jesi li razmisljala o onom ormanu u plakaru, koji se nocu spusti i bude veliki udobni skoro bracni krevet, a i ne mora ima i manjih...??
...doduse znam da nije najprakticnije resenje..narocito ako nema u toku dana gde da se odmoris, osim ako taj isti krevet ne spustis...
....a sta ti je ovde gde je crni pravougaonik????

...ovo fino izgleda, a jesi li razmisljala o onom ormanu u plakaru, koji se nocu spusti i bude veliki udobni skoro bracni krevet, a i ne mora ima i manjih...??
...doduse znam da nije najprakticnije resenje..narocito ako nema u toku dana gde da se odmoris, osim ako taj isti krevet ne spustis...
....a sta ti je ovde gde je crni pravougaonik????

Stub za ventilaciju koji zauzima deo sobe... Al nikako da kaze dimenzije :)

ovako on je 100cm/70cm , ne moze se skratiti, suziti, tako da kod mene kad se ulazi - kao kroz tunel :)

a ti kreveti.... to nisam videla kod nas nigde... i nemam ja mesta za to... nemam gde to da postavim ....

..ima ih kod nas, neko je mislim na ovoj temi postavljao link za njih....
..malo je to komplikovano, jer em uzima mnogo mesta kad se spuste, em nemas preko dana na cemu da se odmoris...
..samo sam malo razmisljala i pisala ovde..:)
...to sa mostom nije losa ideja, iskoristi se gornji deo zida...

znate sta je fora.. ako koristim plafon, most (bar ja tako mislim) soba mi se jos vise vizuelno smanjuje jer je siroka samo 2m. i onda ce bukvalno biti kao u tunelu ili bunkeru :D

ijaooo.. hvala vam.. videcemo.. gledala sam neki namesaj juce po netu..

a zavese? Sta mislite koje boje? ili bez? da stavim venecijanere? da li one smanjuju sobu vizuelno?

...ja zivim u malom stanu, nemam zavese, niti cu ih u skorije vreme staviti, osim ako bas ne fijuknem..ne znam sta ce mi, sem da skupljaju duvanski dim, prasinu...imam
venecijanere..pa ih ponekad i zatvorim...sa ulice se ama bas nista ne vidi..tako da imam puno svetla...uvek glasam za venecijanere..ako nisi nisko, da komsije i prolaznici
mogu da ti vire kroz prozor...:)

...ja zivim u malom stanu, nemam zavese, niti cu ih u skorije vreme staviti, osim ako bas ne fijuknem..ne znam sta ce mi, sem da skupljaju duvanski dim, prasinu...imam
venecijanere..pa ih ponekad i zatvorim...sa ulice se ama bas nista ne vidi..tako da imam puno svetla...uvek glasam za venecijanere..ako nisi nisko, da komsije i prolaznici
mogu da ti vire kroz prozor...:)

Potpuno se slazem sa Afro! Sve nepotrebne stvari, koje u stanu samo sluze za skupljanje prasine treba izbaciti. Ja izbacih moj tepih iz sobe, i preporodila mi se soba. Parket je ekstra uradjen i skoro lakiran, i tepih ga je bukvalno gusio. Sad je druga prica, i soba deluje vece i prostranije, a i mnogo je urednije (ja sam bakteriofob) svako jutro, ili svako drugo kad stignem odvojim 10 minuta da Domestosom prebrisem komplet sobu i ubijem sve bakterijice, posto imam i psa koji deli sa mnom sobu, to je odlicno resenje. Nema usisavanja i bespotrebnog prasenja.

Ako su ti prozori u dobrom stanju i ako nisi u prizemlju nemoj stavljati zavese, samo ces dodatno zagusiti prostor. To ti je moj savet :)

znate sta je fora.. ako koristim plafon, most (bar ja tako mislim) soba mi se jos vise vizuelno smanjuje jer je siroka samo 2m. i onda ce bukvalno biti kao u tunelu ili bunkeru :D

ijaooo.. hvala vam.. videcemo.. gledala sam neki namesaj juce po netu..

a zavese? Sta mislite koje boje? ili bez? da stavim venecijanere? da li one smanjuju sobu vizuelno?

mozes one rolo zavese, ima ih u svim bojama, a imaju i neke zanimljive dezene.

Back