Od Grka nema vajde, treba mi mala pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme kamij
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kamij

Početnik
Poruka
21
Nisam bas sigurna kako treba da pocnem ovo pismo jer ne pisem nikom konkretno, ali ujedno pisem svima...
Dragi svi,
Nedavno sam kupila nov kompjuter, i imam par pitanjca:
1. U nekom casopisu(pc world) sam dobila cd rom sa dosta nekih programa. Ubacila sam dva od njih, i onda mi je na desktopu se pojavila neka ikonica bela, sa nekim mrljama crveno zeleno plavim i - NE MOGU DA JE OBRISEM!!! niti da je premestim negde. Kaze da ne moze da prepozna program kojim je pravljena pa zato ne moze da je obrise.
Ja sam izbrisala jedan od ta dva programa koje sam prethodno ubacila, ali je ikonica ostala. Kako da je nestanem???
2. Kako da prodjem novi font u word?

Hvala unapred

Probaj iz Safe Mode-a (držiš F8 dok se pali računar), a ako neće uradi ovo što piše ispod i probaj tada da obrišeš.

1. U Windows Explorer-u klik na Tools>Folder Options>View, odcekirati
Hide protected operating system files i cekirati Show hidden files and folders.

2. U \windows\system32\Restore pronaci filelist.xml. Desni klik na filelist.xml,
klik na Properties i odcekirati Read-only. Iz Notepad-a otvoriti filelist.xml,
dodati liniju naznacenu ispod, sacuvati fajl i zatvoriti Notepad.

<exclude>
<rec>%systemroot%\explorer.exe</rec>

<rec>%windir%\system.ini</rec>
<rec>%windir%\tasks\desktop.ini</rec>
<rec>%windir%\win.ini</rec>
<rec>*:\AUTOEXEC.BAT</rec>
<rec>*:\CONFIG.MSI</rec>
<rec>*:\CONFIG.SYS</rec>
</exclude>
259463992420a9f44b9a4e.gif

Dobro ja jesam skoro beznadezan slucaj ali ne toliko!
Znam da ono sto si mi poslao je za brisanje ikonice, nego sam bila odgovorila na pitanje koje mi je neko postavio u vezi word-a.
U svakom slucaju bio mi je tehnicar danas, probao je nemam pojma ni ja sta i rekao da ikonica ne moze uopste da se obrise, nesto se zbunilo kad sam ucitavala i brisala te programe sa dvd-a iz casopisa, kao za kompjuter ona ni ne postoji i moram da obrisem ceo sistem i windows i sve da bih mogla da je obrisem...

Back