Od EU izolacija, bombe i okupacija a od Rusije?

Ne možeš da biraš, blokovsko opredeljenje zavisi od lokacije. Mi smo na teritoriji zapada i treba da sledimo politiku tog bloka.

A kako se prolazi, najbolje je videti na primerima:
Slovenija -> odma se okrenula ka zapadu, prošla najbolje
Hrvatska -> imali su malo problem da se odlepe od Srbije ali su uspeli, i prošli relativno dobro
Srbija -> tera inat 3 decenije, ostala šupak evrope, kolonija i deponija

Sobzirom da rusija nema definisane granice i da često uđe u evropu jel sigurna ta eu?

1_LpZQyMqO-mq1GNJ_eYbAAQ.jpg

Ne možeš da biraš, blokovsko opredeljenje zavisi od lokacije. Mi smo na teritoriji zapada i treba da sledimo politiku tog bloka.

A kako se prolazi, najbolje je videti na primerima:
Slovenija -> odma se okrenula ka zapadu, prošla najbolje
Hrvatska -> imali su malo problem da se odlepe od Srbije ali su uspeli, i prošli relativno dobro
Srbija -> tera inat 3 decenije, ostala šupak evrope, kolonija i deponija
Милионе Жртава наших можемо ставимо Западу на одговорност где никад нисмо напали тај запад-он је нападао нас.
Чак шта више,бранили смо тај Запад од сулејмана величанственог,бранили смо Вас хрвате око Војне Крајине..а ви нам овако вратили у 20 Веку.
Са западом никаквог више разговора нема.

Nema innfaltilnijeg pristupa medjunarodnoj politici od pristupa "ovi su nam prijatelji, ovi su nam neprijatelji". Mislim, to su price za medije i glasače, narod da se loži :D

Postoje interesi i ako smo pametni, vodicemo spoljnu politiku tako da interese sopstvene drzave sprovodimo.

Nema tu emocija tipa istok-zapad, nije to navijanje zvezda-partizan. To je biznis.

E, sad, posto nasi politicari, otprilike oduvek, vode taj biznis tako da sprovode licne interese, a ne interese drzave i naroda, oni narod pale, drzavne interese prodaju, a pare u svoj dzep trpaju.

A narod se i dalje loži :D

Mislim, jako, ali jaako infantilno razmisljanje :D

Милионе Жртава наших можемо ставимо Западу на одговорност где никад нисмо напали тај запад-он је нападао нас.
Чак шта више,бранили смо тај Запад од сулејмана величанственог,бранили смо Вас хрвате око Војне Крајине..а ви нам овако вратили у 20 Веку.
Са западом никаквог више разговора нема.

Подржавајући Тита, комунизам, усташе, АВНОЈ,.. трајно су нас искључили из Европских и демократских процеса

Šta imamo od EU i NATO a šta od RUSIJE? Šta od KINE? Ko je gori a ko bolji od svetskih sila prema Srbiji?
Autorska tema.
Od EU imamo neokolonijalnu ekonomiju i beskrajna uslovljavanja da ne idem u priču o genocidima i raznim pokoljima kroz istoriju.
S druge strane i sa Rusijom, Kinom treba biti oprezan da izbegnemo sudbinu da kao budale izgubimo milion ljudi (slučaj Ukrajine samo u obrnutom smeru) . Neki orjentir treba da nam bude Mađarska koju (ako toliko vodimo računa o sigurnosti) ne smemo da preteknemo što automatski znači gubitak prvenstva u novoj rekombinaciji poretka u Evropi u odnosu na Mađarsku , Slovačku a po svemu sudeći i Bugarsku .
Drugačije rečeno mi se nalazimao na svojevrsnoj klackalici ako ne želimo da rizikujemo gubimo pravo prvenstva nad malim zemljama u novom evropskom poretku ako pak rizikujemo može nam se desiti da izgubimo milionče.

Sobzirom da rusija nema definisane granice i da često uđe u evropu jel sigurna ta eu?

Pogledajte prilog 1668170
хахахахаха па на ово се ни Руси више не ложе, помрле су скоро све комуњаре у Русији. Овде ваш Јошка Броз освојио 0,6% гласова ... ето колико сте јаки.

Back