- Poruka
- 334
Ne mogu mada zarko zelimJa sam u Srbiji u tranzitu a krajnje odrediste Kosovo
Ni jedne ni druge...Odlucio sam da zadrzim ovo drzavljanstvo koje imam sada![]()
jel magarece

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne mogu mada zarko zelimJa sam u Srbiji u tranzitu a krajnje odrediste Kosovo
Ni jedne ni druge...Odlucio sam da zadrzim ovo drzavljanstvo koje imam sada![]()

ae, bre , sta se folirate ko da ste finci ...
pa svako ko je kupio polovan autu preko je prilozio fakturu manju za bar 30 - 50 %......koga , bre zayebavate......
ljudi stavljaju pre nego carine auto stare, olupane branike, skidaju stop svetla, menjaju sedista za neka iscepana..........da bi sto manje platili carinu, a vi se ovde folirate , kao , "ju boze........."......
nevini ste ko mlada u lakat...
naravno da postoje katalozi......pa da se priznaje svaka faktura za polovan auto, svi bi prilagali da su kupili polovnu mecku , tri godine staru , za 200 ojra.........
poslednji auto koji sam ja do sada uvezao na uvoznu dozvolu , bese Honda Prelude iz Nemacke.........i nisam imao nikakav problem.....faktura se uklapala u postojeci katalog..
zato, ne trazite stalno drvo da dignete nogicu , ne bi li zapishali nesto i nekoga...nego, lepo , ako ne carina smanjena, recite..."hvala lepo "....ko ljudi, bre
pa nije bas tako,ja carinio u Lapovu u maju opel corsu 2003god,platio je u germany 4200e u garazi,doneo sve papire iz neamcke znaci pecatirano od strane firem gde sam kupio i policije,znaci napravio kupoprodajni ugovor,dosao na carinu on otvorio katalog i procenio 5800e,rebnuli mi carinu 1500e,zato sam drugi auto koji sam kupio ovde citoen c3 kupio u BG jer nisam hteo da me neki majmun sa carine ucenjuje
Ebt, u kom si ti veku zaspao?
o tome mi pricamo. sto se ne priznaju validna dokumenta koja pokazuju koliko si ti nesto platio vec te bagra tadicevska pljacka kako im se hoce
sta recimo ako ja uvezem neki udaren auto
takva su jeftina na zapadu mozes u zavisnosti od stepena ostecenja da ih kupis u od 50% do 30% regularne cene neudarenog?
i sad ti uvezes recimo auto i platis ga 5000 evra a on neudaren kosta za to godiste 10.000 i mesto da ti se naplati carina na ono sto si platio prema fakturi , tj na 5000 oni te rebnu na 10.000
mislim to je pljacka.
Verovatno u proslom,nije me zanimalo,koliko sam cuo auto mora da bude mladji od 6 godina.
A, naša carina ti priznaje 1% po udarcu i 2,5% po airbagu, max ukupno 10%.
Uz to ne smeš imati polupana svetla, pa ljudi na udaren auto stavljaju svetla, bez obzira što ti dolazi na prikolici.
ma da se decenijama ne stiti zastava kragujevac davno bi carine bile2-3 posto...
i sve sam ubedjeniji da je onaj ko je izmislio da se u srbiji prave automobili srbiju urniso...kao prvo od kad je postala zastava je dotirana iz budzeta...nikad nije bila toliko jaka da parira svakoj trzisnoj utakmici...ali nije tu najveci problem----muka je sto je podizanjem fabrike opustelo srpsko selo....domacinski sinovi su napustili poljoprivredu gde smo imali sve sanse da budemo konkurentni evropi i otisli da prave automobile gde nemamo nikakve sanse...i sada gde smo...sela opustela---zemlja zaparlozena--poljoprivreda zaostala...domaci auto nemamo...radicemo za crkavicu za strance....propast kompletna....
pa to je sto ja pricam pljacka. jer zakonski , udaren auto se kupuje na cenjkanje sa prodavcem, mozes da ga kupis za 1000 evra a mozes da ga platis i 10.000 sve zavisi od toga koliko prodavac smatra da moze da dobije i koliko bi ga kostala popravka.
i tu te cekaju ovi lopovi koji ti taj auto koji si recimo platio upola cene carine kao da si ga platio duplo vise sto je samo po sebi teska pljacka naroda.
Ајд да будемо објективни ...
У ЕУРОпи, а поготово Америци је ипак мало горе ...
Од свега се може побећи осим од порезника и погребника ....