Od cega Beogradjani u stvari zive?

mislim da sam upotrebila imam osecaj kao da..
pricam o srednjoj klasi,pise za pismene.
pricam o automobilima od 30.000 za koje ne mislim da su lux.
Napisala si imam osecaj da je vecina Beogradjana dobro situirana, sto je daleko od istine i sto je demantovalo nekoliko nas na temi.

A ako nisi umela da se lepo izrazis pa si mislila na srednju klasu, deder nam objasni sta smatras srednjom klasom, koliko ih ima i koliki procenat njih vozi kola od 30k evra.

Bg pun skupih kola, imam osecaj da je vecina stanovnika dobrog materijalnog statusa.

kako jedna prosecna porodica (srednja klasa) uspe sebi da priusti automobil od 25,30000e?

ako uzmemo u obzir da imaju i dvoje dece,troskove oko kredita ili stanarine,racune,skolu,godisnje odmore,garderobu,hranu..

kako beogradjani ustvari zive? na kredite?od pozajmice?nasledstva?

Pa dobro nije bas vecina, ali kirije se krecu tako oko 500 eur. Pomnozi to za 5 godina eto ti 30k

Neka oboje imaju po recimo 1300 eur, jedna plata za troskove, druga u kasu i eto ti.

Ili ako je samac, recimo jedan Microsoft sys. inzenjer ili aws deovops bije tako izmedju 2k - 4,5k/5k .. ako mu je bas zapelo da vozi nov auto .. pa moze da priusti.

Živi se lagodno, troši se, ali se i zarađuje.

Meni je pored oko 1000 evra godišnje, infostan mi je oko 180 evra mesečno, vozim upravo takva kola, ali sve to ne bih da ne zarađujem dovoljno da takav životni stil mogu da izguram bez problema, logično.

I tačno je da u Srbiji nikad više nije bilo novih kola i dobrih, mi smo već počeli da se zezamo da se sad BMW X5 i G klasa dobijaju uz čips koliko ih ima na ulicama.

Moram nešto da pitam i nadam se da se nećete naljutiti. Da li većina vas radi u IT sektoru, ili ima ovde i direktora i zamenika direktora privatnih kompanija?

Pitam jer sam videla i glasanje na onoj temi " Kolika su vam primanja".

Ne morate da objašnjavate i ugrožavate svoju anonimnost. Odgovorite samo da li radite privatno, samostalno, ili ste u IT sektoru.

Ja nemam auto i nemam vozačku dozvolu. Nekih davnih godina mogla sam da polažem vožnju. I kasnije sam mogla na lizing da kupim nov auto i po povoljnijoj ceni. Nisam ništa od toga uradila.

Kad idem negde dalje ili obavim veliku kupovinu, vraćam se taksijem. I mesečno idem par puta taksijem. Nekako mi je tako lakše, nemam obavezu da kupujem gorivo, da popravljam auto, registrujem..

PS. Zašto se samo razgovara o automobilima kada imamo i druge životne troškove?

Moram nešto da pitam i nadam se da se nećete naljutiti. Da li većina vas radi u IT sektoru, ili ima ovde i direktora i zamenika direktora privatnih kompanija?

Ne morate da objašnjavate i ugrožavate svoju anonimnost. Odgovorite samo da li radite privatno, samostalno, ili ste u IT sektoru.

Ja nemam auto i nemam vozačku dozvolu. Nekih davnih godina mogla sam da polažem vožnju. I kasnije sam mogla na lizing da kupim nov auto i po povoljnijoj ceni. Nisam ništa od toga uradila.

Kad idem negde dalje ili obavim veliku kupovinu, vraćam se taksijem. I mesečno idem par puta taksijem. Nekako mi je tako lakše, nemam obavezu da kupujem gorivo, da popravljam auto, registrujem..
Ni meni nije trebao auto kad sam ziveo u gradu sve sam bajsem zavrsavao i peske,tek sad je ludnica trguju garazama i parking mestom

PS. Zašto se samo razgovara o automobilima kada imamo i druge životne troškove?
automobili i stanovi su vidljiv trosak,pitanje je kako ljudi sve priuste.. rade vise poslova,prodaju kucu kupe kola?! dosta ih znam koji voze kola u ovoj vrednosti a podstanari su..
Auto? Kupuju na kredit. Zadnji put kada sam gledao reno klio nov je bio 180 evra mesečno rata na 5 god. Ako ostaviš pušenje imaš nov auto.

To je sada valjda duplo više? Ovaj sada od 30.000 je valjda rata 500 evra? Nije, ljudi prodaju neki prethodni i daju učešće.

Itd.
secam se pred koronu novi fica je bio 100e mesecno :mrgreen: i ucesce 3,4 a sada mislim da je x2.

Back