Od Avgusta meseca trebaće mi Austrijski pripejd broj telefona

Dragan Jovanovic

Zainteresovan član
Poruka
247
Pozdrav svima,

Nadam se da sam u dobroj rubrici napisao ovo pitanje. Možda je trebalo u putovanja, ali eto.

Sve u svemu 01.Avgusta putujem za Beč.

Ostaću dva dana, za taj vikend.

Moje potrebe će biti da idem jednom mesečno na dva do tri dana u Beč.

Ne koristim nikakav poseban telefon, ne koristim internet na telefonu.

Taj Austrijski pripejd broj bi mi trebao isključivo za telefoniranje, i to u 80% slučajeva da ljudi mogu da me dobiju,
oni koji su iz Austrije, pa kad sam tamo da ne troše novac na telefoniranje na moj Srpski mobilni. Tada bih em ja bio
u romingu, em oni bi više trošili na taj poziv. Svega u oko 20% slučajeva bih ja zvao sa tog telefona nekoga u Austriji
i eventualno u Švajcarskoj ili Nemačkoj (trebala bi mi i ta mini informacija koliko je to skupo da na kratko zvrcnem
nekoga van Austrije, ili je bolje da se u to ni ne upuštam jer će me to skupo izaći :o).

Koji broj da kupim, od kog provajdera mobilnih usluga, u kojoj radnji-trafici ili već gde je najbolje to kupiti,
koje su cene, itd... Kakvi tu neki paketi usluga postoje, treba uzeti u obzir da uopšte ne koristim internet na telefonu.
To će znači biti pozivi i to pretežno će ljudi mene zvati, a ne ja njih. Koliko kredita već imam na toj kartici koju kupim,
kako ide dopunjavanje kredita (jel kao kod nas u trafici ili prodavnici ili moraš da odeš u neku posebnu telefonsku
radnju, ili kako već to ide u Austriji?). Koliko dugo traje taj pripejd kredit koji kupiš? Jel je kratko vreme ograničenja
kao na primer do kraja meseca moraš da potrošiš sve što si uplatio, ili kako to ide?

U svakom slučaju imam svoj telefon, koji nije zaključan, nije ni na kakvoj mreži u bilo kojoj obavezi ovde u Srbiji.

Nosim sa sobom drugi telefon koji je isto nezaključan, u njemu ću imati srpski broj, a taj drugi telefonski aparat nosim
da u njega ubacim austrijsku karticu-broj.

Ja stižem u Beč uveče u petak, vozom, kasno oko 22.30h. Da li uopšte tada mogu da nadjem na stanici radnju
gde bih mogao odmah da kupim broj-karticu. Ako nema tako kasno da se kupi, kada u Subotu najranije mogu
da kupim takav pripejd broj?

Imam standardnu SIM karticu, a ne mikro ili bilo koju neku savremeniju verziju, ako tako nešto uopšte postoji.

Sve u svemu, bio bih izuzetno zahvalan na nekim sugestijama i konkretnim predlozima.

Unapred zahvalan,
Dragan NS

Timemachine, i Sabonis, puno Vam hvala na odgovorima.

Čuo sam i za varijantu da neke firme, mada mislim da su to neke uslužne radnje ili agencije, čak i šalju SIM karticu poštom unapred, ako platiš, mislim pošalju ti SIM karticu za Srbiju, tako da već znaš koji će ti biti broj i već da ga imaš u Srbiji, pred put u Austriju, pa čim stigneš u Austriju imaš i broj i sve i ne moraš da ga tražiš da ga kupuješ i gubiš vreme na to.

Da li znate nešto o tome?

Back