Od 2010. neće biti isplate zarada bez uplate doprinosa

Ti si stvarno...:eek:..a sta je to ako radis kod nekog ,a on ti ne uplacuje nista,ni penziono ,ni zdravstveno osiguranje...dobijes lovu na ruke na crnjaka i to je to..sta je to onda....:roll:

Sve normalne zemlje ovog sveta se bore svim mogucim sredstvima protiv toga,samo u zapustenoj balkanskoj krcmi zvanoj Srbija se tako nesto opravdava i brani...:dash:

nema danas rada na crno skoro nigde. doprinose ne uplacuju firme koje imaju blokirane racune a takvih je 65% u srbiji bato.

to nek misli onaj koji deli plate i penzije van mogucnosti budzeta.
Ma nije valjda? Otkud sad to? :lol:
znas u privatnoj firmi , plate zavise od profita firme, sto znaci ako firma lose posluje i radnicima se smanjuju plate
A u državnoj firmi plate ne zavise od profita firme?

I kako ovu filozofiju ne primeniš npr na Sartid?

Eh Tihomire, crni Tihomire. :hahaha1:

primaju , a onda kada napune 50 i kusur godina ce da leze na pruzi i seku prste jer nemaju uplacene doprinose u zadnjih 20 godina ,ni penziju ,ni zdravstveno ,niti bilo sta drugo u zivotu,a tako matori i odrtaveli vise ni tom privatniku ne trebaju i mogu samo da placu
i naravno onda ce od drzave traziti da im da penzije,socijalno , zdravstveno i sve ostalo

njima nije doprinose uplacivala drzava kao vlasnik tako da je to maslo demokrata.

oni ne uplacuju zato sto ne mogu a ne zato sto im se nece - jer ti da imas firmu znao bi 2 meseca ako ne uplatis doprinose kaznjavaju te odma 100.000 dinara - ako si DOO . najmanja kazna za privredni rpestup ti je od 100.000 pa ide i do 2 miliona.

znaci ti sto ne uplacuju doprinose iste ne uplacuju jer nemaju a ne zato sto nece.
Pa za koji moj rade ako nemaju posla?

Ali to malo pomnožiš sa tri, pet ili deset radnika i to više nije mala suma. Sasvim pristojno za sirotog privatnika...

Minimalni doprinosi su trenutno oko 14000din. Pa ti vidi. ;)

nije tacno.

minimalni doprinosi su sada oko 9500 a minimalna plata preko racuna je 13.500 dinara.

znaci gazda svakog meseca za svakog radnika mora da spremi minimum 250 evra

140 evra radniku a 110 lopovskoj drzavi....

posteno a?

Pa za koji moj rade ako nemaju posla?

pa n adaju se bice bolje , imaju kuci malu decu rade , i gazde i radnici . a deca traze hleba a oni nemaju sad i9zlaznu strategiju da daju otkaz u firmi kojoj rade i odu u drugu za platu od 1000 evra ,nego sobzirom da nema alternative prihvataju situaciju takvu kakva jeste i rade za onoliko koliko mogu maksimum da dobiju u datom trenutku

dok budzetski paraziti igraju ceo dan karte u kancelariji na kompjuteru , ispijaju kafice, idu u 12 sati popodne do grada da "nesto zavrse", raspredaju lokalne carsijske abrove i usput za sav svoj nerad imaju stabilne plate i placene doprinose cak i ako je budzet prazan , dok oni koji taj budzet pune rade da bi oni mirno mogli da leze na radnom mestu.

A kakvu penziju ochekujesh za tih 9500? :think:

nikakvu.

ja najradije za sebe licno ne bih uplacivao ni socijalno ni p[enzijsko ni zdravstveno - nista.

sta ce mi sve to?

i onako kod doktora kad odes mora sve da platis ili da umres u redu od cekanja, penziju vecina nas nece ni docekati jer kad mi ostaramo u penziju ce se ici sa najmanje 70 godina starosti i penzija ce biti nesto vise kao socijala, socijalno to je mislim smesan iznos od toga ne mozes da kupis ni lopatu da se zakopas a kamoli sta drugo.

nikakvu.

ja najradije za sebe licno ne bih uplacivao ni socijalno ni p[enzijsko ni zdravstveno - nista.

sta ce mi sve to?

i onako kod doktora kad odes mora sve da platis ili da umres u redu od cekanja, penziju vecina nas nece ni docekati jer kad mi ostaramo u penziju ce se ici sa najmanje 70 godina starosti i penzija ce biti nesto vise kao socijala, socijalno to je mislim smesan iznos od toga ne mozes da kupis ni lopatu da se zakopas a kamoli sta drugo.

Zato shto posle 50-te, ako ostane bez posla vecina tih muchenika nece moci nigde da se zaposli...i shta onda, metak u chelo?:think:

Ma nije valjda? Otkud sad to? :lol:

A u državnoj firmi plate ne zavise od profita firme?

I kako ovu filozofiju ne primeniš npr na Sartid?

Eh Tihomire, crni Tihomire. :hahaha1:

sartid nije drzavna firma nego privatna americka.

drugo drzavna firma deli plate radili ne radili.

trece vecina drzavnih firmi su monopolisti , pa ako im zafali para oni samo otmu to od naroda.

cetvrto da bi se dalo ovim budzetskim parazitima otima se obicnom narodu koji puni budzet i 70% od plate.

i mesto da radnik primi 25.000 dinara na ruke minimum, on primi 13.500 a 9500 mu svaki mesec otme drzava....

za sta?

za raspalo zdravstveno za penzije kojih kad mi ostaramo nece biti za socijalno koje ne postoji.

za cije babe zdravlje mi placamo te poreze ?

Zato shto posle 50-te, ako ostane bez posla vecina tih muchenika nece moci nigde da se zaposli...i shta onda, metak u chelo?:think:

vi decaci stvarno niste normalni

jos niste ni prvu platu zaradili a kamoli pokusali da osnujete firmu i poslujete sa njom u srbiji , pa je normalno da nemate pojma o ovoj tematici.

u rumuniji burazeru doprinosi su 35% a kod nas 70%

u svakoj zemlji u evropi plate u privatnom sektoru su duplo vece nego u javnom/na budzetu

i sve dok tako ne bude i u srbiji - ova zemlja i njen narod ce propadati....

budzetlije ne kapiraju da privatnik vise nema sta da da. privatniku tj 65% njih nema sta vise ni da se otme

zato ce budzetlije uskoro svi da zavrse na ulici i da prodaju gace i carape za 100 evra mesecno , jer budzetlije vec 10 godina zive na grbaci postenog privatnika ovde.

vi decaci stvarno niste normalni

jos niste ni prvu platu zaradili a kamoli pokusali da osnujete firmu i poslujete sa njom u srbiji , pa je normalno da nemate pojma o ovoj tematici.

u rumuniji burazeru doprinosi su 35% a kod nas 70%

u svakoj zemlji u evropi plate u privatnom sektoru su duplo vece nego u javnom/na budzetu

i sve dok tako ne bude i u srbiji - ova zemlja i njen narod ce propadati....

budzetlije ne kapiraju da privatnik vise nema sta da da. privatniku tj 65% njih nema sta vise ni da se otme

zato ce budzetlije uskoro svi da zavrse na ulici i da prodaju gace i carape za 100 evra mesecno , jer budzetlije vec 10 godina zive na grbaci postenog privatnika ovde.

Ma chekaj bre, shta je bitno gazdi kome ce da uplati 25.000, dal sve radniku ili pola drzavi, shta lupetash gluposti?

Ma chekaj bre, shta je bitno gazdi kome ce da uplati 25.000, dal sve radniku ili pola drzavi, shta lupetash gluposti?

dal ti mislis da ovih 65% firmi sto su u blokadi, dal ti mislis da su njihove gazde sve budale i idioti , pa su eto tako propali, iz cista mira, a nisu dotle dosli zbog lopovske drzave i loseg sistema u Srbiji?

pa cim je 65% firmi pred bankrotom jasno je da sadasnji sistem ne valja

Zasto su doprinosi u srbiji veci duplo vise nego u rumuniji?

zasto je sve u srbiji skuplje nego u rumuniji?

kad nadjes odgovore na ova pitanja , skapiraces sto je ovolika nezaposlenost u Srbiji i sto niko ziv ovde nece nista da investira u proizvodnju .

Shto se mene tiche nek su blokadi, ja bi ih ukinuo, kad ne mogu da namire osnovne potrebe, to jest da plate doprinose? Jel treba neko da ostane invalid na poslu od koga ce da naplati?

pa super . gazde ce im dati otkaze. onda ce ulice biti pune gladnih ljudi koji ce ubijati za parce hleba. ili otimati.

jer vise nece biti posla da radis bilo gde za platu pa makar bez doprinosa. to znaci da ce se pojaviti jos najmanje 500--600.000 nezaposlenih ljudi i jos toliko osiromasenih porodica.

meni licno ovo ne smeta nista, nije se desio jedan mesec da ja nisam redovno izmirio svoje poreske obaveze, al znam do cega ce ovo da dovede.

do kolapsa celog sistema.

a tako i treba da bude.

oce kako da nece.

pa evo idi ti pa se bavi poljoprivredom.

nema ovde srece ko sto rekoh dok doprinosi ne budu 35% ko u rumuniji i plate radnika na budzetu nize od privatnika.

Pa ja ne radim za minimalac i ne preti mi otkaz, da sam u takvoj situaciji sigurno bih ishao, na selu mozesh i internet i kablovsku da imash, imash svoju kucu....milina. Za 20 godina sigurno.

BANATSKI Karlovac, 150m2, struja, voda, plin, tel, tvrd materijal, 14.000 EUR.

BANATSKI Sokolac, južni Banat, kuća, 30 ari, struja, voda, tel, gas, 8.000 EUR.

BANJA Rusanda, centar, 120m2, pogled na park, 12.000

DIVČIBARE, 15km od centra, 70m2, struja, izvorska voda, malterisana, parket, nova gradnja, 6 ari, hitno, 11.000 EUR.

NOVI Kozjak, 100m2, tvrd materijal, struja, voda, tel, plin, 12 ari, 10.000

itd...

BANATSKI Karlovac, 150m2, struja, voda, plin, tel, tvrd materijal, 14.000 EUR.

BANATSKI Sokolac, južni Banat, kuća, 30 ari, struja, voda, tel, gas, 8.000 EUR.

BANJA Rusanda, centar, 120m2, pogled na park, 12.000

DIVČIBARE, 15km od centra, 70m2, struja, izvorska voda, malterisana, parket, nova gradnja, 6 ari, hitno, 11.000 EUR.

NOVI Kozjak, 100m2, tvrd materijal, struja, voda, tel, plin, 12 ari, 10.000

itd...

dzabe :)

Back