Ocu da sviram rock :)

• Začetnik teme Začetnik teme RiSK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RiSK

Primećen član
Poruka
682
Koji je trenutno najbolji program za pravljenje muzike? Pre svega rock i metal. Kakva su vash iskustva sa tim programima? Koliko kvalitetno mogu da urade mjuzu na nekim low-budget karticama tipa Audigy?

Hvala

po meni je cubase sx, mada ja druge programe i nisam nešto posebno koristio. cubase ne preporučujem samo ja već i većina koja se tim bavi, barem što su meni rekli. a za tu tvoju karticu ne znam šta da ti kažem, verovatno može da napravi ono što tebi treba. :wink:

Pa najbolji, a namenjen specificnom zanru ne postoji. Imas programe za stvaranje muzike na kompu, a sad kako ces da ih iskoristis to je stvar tvog znanja kako muzickog tako i audio-tehnickog. U principu ogranicenja nema, moze sve od klasike do rocka!
A to se postize odprilike kombinacijom sledecih programa: Cubase, Reason, Nuendo, Sound Forge i mogao bi u neku ruku i Acid. Uz dodatak VST instrumenata i efekata koje mogu da koriste Cubase i Nuenda, i sto vise CD-ova sa samplovima.
Dakle prvo edukacija sa doticnima, pa posle kompovanje :wink:
A sto se tice Audigya ili Livea! oni su vise nego dovoljno za neku polu-profesionalnu upotrebu i kucnu radionicu zvuka :lol:
Ako bi i imao kvalitetnije kartice, to bi dalje povlacilo i kvalitet ostale opreme... pojacalo, pa obavezno dobri zvucnici, cak da i prostorija ima donekle pristojnu akustiku. Inace tu razliku ne bi ni primetio! Takodje bi morao i da cujes kako zvuci profesionalan oprema i da neko vreme radis sa njom da bi mogao da filozofiras kako ti nesto na ovim karticama ne valja :wink:

Neznam nisam sabirao, po mojoj odokativnoj racunici ispadne oko 500 din :lol:
Sad, kako si postavio pitanje ocigledno da nisi profesionalac. A da bi dao tolike pare i kupio originalni software moras da budes pro, kome je to 'leba! Za tvoju internu amatersku upotrebu zadovolji se piraterijom slobodno. A ako si mislio da nadjes nesto drugo, manje poznato i jeftinije... tesko, jer sve ostalo nije ni do kolena gore navedenim, a kostaaaa bogami mnogo! Mozes da probas malo Fruty Loops za pocetak, malo udjes u fazon sa jednom jednostavnijom, ali dosta mocnom alatkom, mada se Rocka i Metala nece nasvirati i kvaliteta jos manje naslusati al' ajd'...
Dakle pirati ili...

Back