Ocajnicki potez Amerike!

Kristian.Bogdanovic

Ističe se
Poruka
2.440
Na cnn-u sam danas gledao amerikanca(iz ministarstva odbrane) koji izjavljuje da ce ako bude potrebe SAD vojno 'pomoci' arapske zemlje u kojima ne jenjavaju sukobi.
Dakle: svesrdna pomoc i ocajnicki potez Amerike. Vojnom silom po narodu.
Lepo... demokratski!

Nasi 'nezavisni' mediji:

800px-US_Army_M1A1_Abrams_main_battle_tank.jpg


Pentagon ne prekida isporuke oružaja Egiptu

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da nema nikakvih planova da narednih meseci prekine isporuke oružja Egiptu, gde traju protesti protiv vlasti predsednika Hosnija Mubaraka
Dok američka administracija preispituje svoju ekonomsku i vojnu pomoć Egiptu, vojna pomoć nije suspendovana, izjavio je portparol Pentagona Dejvid Lapan.
Prema njegovim rečima, egipatska vojska i dalje pokazuje uzdržanost u krizi. "Do sada smo videli da oni deluju proofesionalno i uzdržano. Situacija je vrlo fluidna i proveravamo je svakog dana", rekao je Lapan na konferenciji za štampu.
Tokom ove godine, Egiptu bi trebalo da budu isporučeni i delovi za avione F-16, obalni patrolni čamci i upaljači za municiju, kazao je Lapan.
Godišnji iznos američke vojne pomoći Egiptu je 1,3 milijarde dolara.
Lapan je rekao i da američka vojska nema neposredne planove za preraspoređivanje svojih snaga u Egiptu i okolini.
U toj zemlji raspoređeno je oko 600 pripadnika vojske SAD, najviše u sastavu multinacionalne posmatračke misije na Sinaju, dok su ostali zaduženi za obezbeđenje ambasade ili rade u kancelariji za vojnu saradnju.
Američki nosač aviona "Enterprajz", jedan razarač i još nekoliko brodova raspoređeni su u Sredozemlju, sa planom da kasnije ovog meseca prođu kroz Suecki kanal.
Američki brodovi u Arapskom moru podrška su ratu u Avganistanu. Mubarakova vlada je omogućavala Amerikancima pristup egipatskom vazdušnom prostoru i bezbedan prolaz kroz Suecki kanal. Američki zvaničnici smatraju da egipatska vojska ima ključnu ulogu u rešenju krize u toj zemlji.

link: http://pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/149895/Pentagon+ne+prekida+isporuke+oružaja+Egiptu.html
 

Back
Top