DJ 5ak
Ističe se
- Poruka
- 2.551
@Black_star mi se smeje.. Pa hajde da vidimo kako bi nastavnik objasnio
deci ko je Dejvid Ajk i o čemu govori. Nepristrasno, naravno. Objektivno.
Znate deco, Dejvid Ajk je vrlo rano napustio formalno obrazovanje, zato što
je shvatio da u njemu ima puno nedoslednosti i neistina. On smatra da je
svaki čovek dete Božije i da su sistem osmislili neljudi, da bi ljude držali u
neznanju, pokorene. Deo sistema je i obrazovni sistem. Njegov najvažniji
deo u poslednjih sto godina. A mi, profesori, sluge smo tog sistema, prema
onome što Ajk govori.
Da nastavim?
Dejvid Ajk je genije, ono neznalicama i ljudima koji nikad nisu pročitali ni jedno njegovo delo niti poslušali ni jedno njegovo predavanje ili video njegove teorije se čine suludo i nadrealno ali ti kad pročitaš onu njegovu knjižurinu od 500,600,700 strana ili poslušaš sat dva neko njegovo predavanje ili gostovanje u nekom podkastu ono skapiraš da to što on priča uopšte nije nerealno i da itekako ima realnoh osnova, uostalom on ništa ne izmišlja već se samo poziva na odredjene istorijske i verske spise, istorijske izvore, mitove i predanje odredjenih kultura, svedočanstva i isposvesti raznih ljudi širom sveta (koji se ne poznaju nit znaju jedni za druge) i to on sve lepo uskladišti u svoju knjigu, sve lepo navede i izvore tih informacija, pa izvolite, samo procenite jel istina ili ne, sad jedino što su njegove knjige malo onako preobimne i previše nakrckane informacijama pa su malo zahtevne za čitanje jednom prosečnom casual čitaoci kome treba nešto lakše za čitanje na plaži.
Mada znaš kako, nisam ni ja nikad bio neki djak, škola mi je uvek traljavo išla i ja i škola se baš nešto i nismo slagali najbolje i u biti ono škola me nije interesovala i tamo sam bio više ono protiv svoje volje i reda radi, ono što bi rekli moji me poslali u školu samo da dobijem i preležim boginje :d, ali generalno po prirodi sam uvek bio vrlo radoznao, voleo da budem informisan o svemu i da sve znam i nekako tek kad sam završio školu (tako nekako traljavo jedva prolazeći razrede) za mene je proces učenja i obrazovanja tek počeo i proces tog rada na sebi i ono skoro sve što znam sam sam naučio, negde čuo, pročitao i sam došao do tog saznanja, pa tako sam recimo i sam usavršio engleski i naučio i još jedan strani jezik i razne druge stvari i nekako primetio sam da sad kad poredim sebe sa nekom drugom decom koja su u to vreme bila odlikaši i vukovci dok sam ja redjao dvojke i dolazila mi mama u školu da moljaka nastavnike da me ne šalju na popravni i da ne ponavljam razred, ono razlika je baš velika u moju korist, jer nekako oni su učili za ocene i maltene čim su završili te škole i to što su planirali za njih je proces učenja i rada na sebi automatski završio i od tad su samo stagnirali i verovatno vremenom malo otupavili dok je kod mene skroz suprotno i zato ja danas ono mozak mi je ko kvantni računar, mogu da izadjem na crtu i Milici iz Potere i to je kod mene proces koji će trajati verovatno dok god sam živ.