Borac za prava zivotinja
Legenda
- Poruka
- 51.037
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto mi ne bi verovala? To mi je kolega sa posla, u istoj smo kancelariji. Sve čujem,vidimOna žena jednostavno ima nezgodno radno vreme, a on manje radi od nje. Ništa mu ne preostaje nego da on ide u obdanište i kao što sam rekla on kuva, ide u prodavnicu itd..Lik je kulturan, ok je kao i kolega. E sad jedino što mi je nejasno kod tvog posta da li se ti stvarno začuđavaš ili si htela da kažeš kako je to ok, nisi stavila smajlije, tako da pojma nemam.
To se samo nadaj.....
Pogledaj sta sam napisao.....od postojecih drustvenih modela moras izabrati jedan i onda je stvar izbora kompatibilnosti....
Mozes ti biti koliko hoces dobronamerna , ako se nasminkas ratnickim bojama nekog africkog plemena , tvoja pojava ce izazvati samo ostrenje kopalja....
Lako je prevariti se kad zivis u okolini koja dopusta veliki broj drustvenih modela....onda ti se cini da je svaki model dozvoljen....
Onda je tvoja odluka da li ces biti konformna ili ne , tj da li ces biti ka vecinskom ili ne....mediokritet ili ne.....ali drustveni modeli ti to omogucavaju....
Ima posebne teorije o stvaranju postojecih drustvenih modela....(oni su promenljivi i imaju repove i tako dalje....)
Nego sto ne zoves.......da i ja mogu da budem ispoljen po svojoj kreativnoj osnovi....nije da ne vredim.....
Iscudjavam se tvojoj neverici. Meni su oni sasvim normalni ljudi koji su se organizovali kako im odgovara. Za raportiranje nisam sigurna jer to moze biti tvoja verzija price tj onako kako se tebi cini a nije istina.
Zasto ovo treba da znaci da je zena glavna u kuci ako muz ide u obdaniste po dete ili kuva? Ja ne mislim da su ove obaveze manje vredne od zaradjivanja para.
Nema veze, sad smo se razumele. Izvinjavam se, ponelo me da se.rem.![]()
Ali ja sam izabrala da zivim u drustvu koje dopusta mnogo modela, ne mislim da sam se time prevarila. Ne verujem u to da drustvo treba da nam dopusti bilo sta nego mislim da sami treba da gradimo svoje "modele" u smislu da nacin na koji izaberemo da zivimo treba da podje od nas iznutra a ne spolja, od strane drustva. Mislim da ne naginjem "vecinskom", komforu i mediokritetu ali mislim da je to zbog toga bas zato sto cu prvo da slusam sebe pa tek onda okolinu. Ne vodim se preterano "dopustanjem" od strane drustva jer verujem da niko nikome ne moze bilo sta da zabrani ili dopusti.
Ne, ne moram izabrati jedan od postojecih modela, mogu da napravim svoj. On ne mora biti preterano originalan, moze se poklopiti sa necijim. S druge strane, moze biti totalno u sukobu sa svim postojecim. A moze i biti prihvatljiv na jednom delu planete a za osudjivaje na drugom. I bas zbog te relativnosti, ljudi treba da se opuste i zive po svome...bez formula, dopustenja, modela...itd.
A kako to nekome izgleda sa strane, na to ne mogu da uticem a to je onda unapred izgubljena energija.