Obrazovane zene su usamljene

Zašto mi ne bi verovala? To mi je kolega sa posla, u istoj smo kancelariji. Sve čujem,vidim:mrgreen: Ona žena jednostavno ima nezgodno radno vreme, a on manje radi od nje. Ništa mu ne preostaje nego da on ide u obdanište i kao što sam rekla on kuva, ide u prodavnicu itd..Lik je kulturan, ok je kao i kolega. E sad jedino što mi je nejasno kod tvog posta da li se ti stvarno začuđavaš ili si htela da kažeš kako je to ok, nisi stavila smajlije, tako da pojma nemam.

Iscudjavam se tvojoj neverici :D. Meni su oni sasvim normalni ljudi koji su se organizovali kako im odgovara. Za raportiranje nisam sigurna jer to moze biti tvoja verzija price tj onako kako se tebi cini a nije istina.
Zasto ovo treba da znaci da je zena glavna u kuci ako muz ide u obdaniste po dete ili kuva? Ja ne mislim da su ove obaveze manje vredne od zaradjivanja para.

To se samo nadaj.....
Pogledaj sta sam napisao.....od postojecih drustvenih modela moras izabrati jedan i onda je stvar izbora kompatibilnosti....

Mozes ti biti koliko hoces dobronamerna , ako se nasminkas ratnickim bojama nekog africkog plemena , tvoja pojava ce izazvati samo ostrenje kopalja....

Lako je prevariti se kad zivis u okolini koja dopusta veliki broj drustvenih modela....onda ti se cini da je svaki model dozvoljen....
Onda je tvoja odluka da li ces biti konformna ili ne , tj da li ces biti ka vecinskom ili ne....mediokritet ili ne.....ali drustveni modeli ti to omogucavaju....

Ima posebne teorije o stvaranju postojecih drustvenih modela....(oni su promenljivi i imaju repove i tako dalje....)

Nego sto ne zoves.......da i ja mogu da budem ispoljen po svojoj kreativnoj osnovi....nije da ne vredim.....

Ali ja sam izabrala da zivim u drustvu koje dopusta mnogo modela, ne mislim da sam se time prevarila. Ne verujem u to da drustvo treba da nam dopusti bilo sta nego mislim da sami treba da gradimo svoje "modele" u smislu da nacin na koji izaberemo da zivimo treba da podje od nas iznutra a ne spolja, od strane drustva. Mislim da ne naginjem "vecinskom", komforu i mediokritetu ali mislim da je to zbog toga bas zato sto cu prvo da slusam sebe pa tek onda okolinu. Ne vodim se preterano "dopustanjem" od strane drustva jer verujem da niko nikome ne moze bilo sta da zabrani ili dopusti.
Ne, ne moram izabrati jedan od postojecih modela, mogu da napravim svoj. On ne mora biti preterano originalan, moze se poklopiti sa necijim. S druge strane, moze biti totalno u sukobu sa svim postojecim. A moze i biti prihvatljiv na jednom delu planete a za osudjivaje na drugom. I bas zbog te relativnosti, ljudi treba da se opuste i zive po svome...bez formula, dopustenja, modela...itd.
A kako to nekome izgleda sa strane, na to ne mogu da uticem a to je onda unapred izgubljena energija.

Iscudjavam se tvojoj neverici :D. Meni su oni sasvim normalni ljudi koji su se organizovali kako im odgovara. Za raportiranje nisam sigurna jer to moze biti tvoja verzija price tj onako kako se tebi cini a nije istina.
Zasto ovo treba da znaci da je zena glavna u kuci ako muz ide u obdaniste po dete ili kuva? Ja ne mislim da su ove obaveze manje vredne od zaradjivanja para.

Ja i ti se nismo dobro razumele. Totalno si moj post postavila na opačke.:mrgreen: Ti ode i do latentnih pedera pa i do feministkinja auh mrzi me da se objašnjavam

Pametne zene (ne samo obrazovane) i jesu pametne jer su uspele da urede svoje zivote najbolje sto se iz nekih datih okolnosti moglo. Najcesce su pametne zene u mom okruzenju zadovoljne ostvarene ispunjene...Tu mislim na prijatelje, kolege, decu... a kad su u pitanju muskarci, zaista nece gledati na materijalna dobra. Vazno je imati stan, kola, pristojan prihod jer od toga se zivi, ali zar je vazno da li sedimo na mojoj ili njegovoj stolici, ciji je auto i sl? Zaista treba imati kraj sebe nekog ko ce vam pruziti toplinu i neznost, u cijem narucju mozete da se sklupcate i kad ste srecni i kad vam nije ni do cega. E sad kako naci pravog? Davno me je jedna baka, koju sam slucajno upoznala , naucila da biram muskarca cije cu mane moci da podnesem! Velika istina koja mi je olaksala izbor, pogotovo u nekim zrelim godinama kada sam ponovo morala da biram. Zene uglavnom traze vrline koje ih fasciniraju, a zanemaruju u pocetku mane da bi one kasnije isplivale na povrsinu i zatrovale zajednicki zivot.Npr za mene bi bio neprihvatljiv muskarac skrtica, neko ne bi mogao da podnese rasipnika... primera je bezbroj. Najvaznije je u svemu u zivotu naci pravu meru, pa tako nije pametno ni od muskaraca koji su ipak nesavrsena ljudska bica ocekivati osobine nekih superheroja. Treba ih prihvatiti otvorenog uma i srca, a oni ce to znati da uzvrate

Ali ja sam izabrala da zivim u drustvu koje dopusta mnogo modela, ne mislim da sam se time prevarila. Ne verujem u to da drustvo treba da nam dopusti bilo sta nego mislim da sami treba da gradimo svoje "modele" u smislu da nacin na koji izaberemo da zivimo treba da podje od nas iznutra a ne spolja, od strane drustva. Mislim da ne naginjem "vecinskom", komforu i mediokritetu ali mislim da je to zbog toga bas zato sto cu prvo da slusam sebe pa tek onda okolinu. Ne vodim se preterano "dopustanjem" od strane drustva jer verujem da niko nikome ne moze bilo sta da zabrani ili dopusti.
Ne, ne moram izabrati jedan od postojecih modela, mogu da napravim svoj. On ne mora biti preterano originalan, moze se poklopiti sa necijim. S druge strane, moze biti totalno u sukobu sa svim postojecim. A moze i biti prihvatljiv na jednom delu planete a za osudjivaje na drugom. I bas zbog te relativnosti, ljudi treba da se opuste i zive po svome...bez formula, dopustenja, modela...itd.
A kako to nekome izgleda sa strane, na to ne mogu da uticem a to je onda unapred izgubljena energija.

Vidim da ne vidis o cemu pricam....
Ti mislis da je to ogranicenje ili neogranicenje do tebe...
Zaboravljas sta znaci komunikacija....sta znaci pocetni stav u komunikaciji....
Kad drustvo dozvoljava razne i razlicite modele, onda si stvarno slobodna da izaberes jedan koji ti tacno odgovara ili da izaberes neki koji je uspesniji , ali nisi primorana...
Medjutim postoje situacije i drustva gde ti nije ostavljen izbor naprednijih i nenaprednijih modela.....ili slobodno definisanih modela....

Mozda sama ne primecujes jer si se lepo ocesala u zivotu, a mozda ne povezujes neke stvari....u svakom slucaju ta situacija modela nije vezana za srbiju i GB vec je opsta, samo sto je na srecu manje ili vise tolerantna prema odstupanjima...ali i to je model....slabije strukiran....

Back