Obrazovana žena ne treba da se uda za majstora!

"Obrazovana žena NE SME DA SE UDA ZA MAJSTORA":​

Možda će vas šokirati reči čuvenog psihologa, a da li je rekao VELIKU ISTINU?​

Mihail Litvak je jedan od najpoznatijih ruskih psihologa, koji godinama iznenađuje i oduševaljva
savetima za srećan i kvalitetan život, za sajt Econet.ru ispričao jednu priču iz svoje ordinacije:

Pogledajte prilog 1403450

"U moju ordinaciju došla Marija. Njen problem je bio sledeći: Nije mogla da nađe muškarca za sebe.

Marija je obrazovana i veoma uspešna direktorka jedne firme. Iza sebe ima neuspešan brak i dve,
već odrasle kćerke.

U svakom pogledu ona je uspešna žena, osim u ljubavi.
Marija je volela.
Ludo je bila zaljubljena u svog supruga.
Zato se i udala za njega.
Dok se ona obrazovala i "grabila" napred, gradeći zavidnu poslovnu karijeru, njen muž je bio običan
radnik u jednoj firmi sa prosečnom platom.
Nije imao želju za profesionalnim napretkom.

I dok se Marijina karijera razvijala i dok je išla ka vrhu, on je postajao sve nezadovoljniji i njihov brak
je mnogo trpeo.
Jedog dana ga je Marija otvoreno pitala šta da radi, kako bi sačuvala njihov brak.

"Napusti posao i bavi se porodicom," bio je njegov zahtev.

Marija je pristala. Dala je otkaz i postala domaćica, a sve zbog "mira u kući". Međutim, taj mir nije
nikako dolazio. Zašto? Muž je bio ogorčen, ništa mu nije odgovaralo. Smetala mu je Marija koja
smerno sedi kod kuće. Sve ga je podsećalo na to da je ona u životu uspela, a on nekako nije.

Kako se situacija u braku nije popravljala ni nakon par godina, Marija je odlučila da se razvede.
Ostavila je muža i počela iz početka.

Sama je školovala kćerke, opet karijeru podigla iz pepela, ali i dalje nije imala sreće u ljubavi.
Zato se i obratila psihologu.

Evo u čemu je njen problem bio:

Ako vaš partner ne raste i ne razvija se uz vas, onda ga ostavite bez oklevanja.
Ne pokušavajte da ga promenite.
Ne gubite vreme.

Marija se žalila na nepravdu, jer oni muškarci koji su se njoj sviđali (uspešni poslovni ljudi),
pored sebe su imali žene domaćice, majke, bez karijere i uspeha.

Oni muškarci kojima se Marija sviđala bili su mahom ženskaroši koji nisu dolazili u obzir.

Moj savet Mariji je bio da gleda malo među izuzetno uspešnim poslovnim ljudima koji imaju
ista interesovanja kao ona.
Ako dovoljno dugo gledaš, naći ćeš način da nađeš ono što tražiš.

Zato, žene - pišite doktorske disertacije, grabite napred i nikako se ne osvrćite iza sebe.
Ne gledajte ljude koji su ispod vas, oni će vas samo povući na dno.
Ništa dobro neće izaći iz toga.
Čak i ako se potpuno promenite, postanete ono što on traži od vas - ni tada mu nećete valjati.

Čula sam da su se ovakvi krahovi u životu dešavali i drugima...

Sigurna sam da je psiholog Litvak potpuno u pravu i da ispravno savetuje Mariju, ali, mislim
da je to jako teško sprovesti u delo... Isto tako sam sigurna da muškarci ne vole da su žene
obrazovanije od njih...

:cistinaocare::cistinaocare::cistinaocare:
Ovaj dio je tacan
Ako vaš partner ne raste i ne razvija se uz vas, onda ga ostavite bez oklevanja.
Ne gubite vreme

Nikakve veze sa obrazovanjem, imam tetka koji nema ni srednju skolu a daleko se vise razvio od svih doktora i inzinjera koje poznajem bar u nasim krajevima diploma nista ne govori.

Koliko ja vidim baš i nema puno primjera veze i braka izmedju obrazovanih/ uspješnih žena i manje uspješnih i slabije obrazovanih muškaraca. Ja isto moram priznati da zazirem od tih uspješnih i obrazovanih žena ali zbog drugog razloga. Većina neudanih i neuparenih žena koje s obzirom na razliku u godinama dolaze u obzir za mene su upravo takve. Vidim da u meni gledaju nešto neuspješno, imam 1000 ojrića plaće, novi automobil i riješeno stambeno pitanje( doduše ne mojom zaslugom), ali u njihovim očima jednostavno nisam menadžer, inžinjer, profesor ili poduzetnik. Mnogo su žene danas zabrijale, najjača je jedna bila koja mi je rekla da sam neambciozan, a ženska radila 3-4 mj kao turistički vodič. Jedna mi je rekla da je zanima društvo samo VSS obrazovanih(nisam je pitao uopće ta izlazak), ženska završila književnost, predaje katkad na zamjeni u školi i to zaista katkada, živi s roditeljima .

Dakle, zene se ne bave stvarnom ljudskom praksom, nego svojom u okviru muskog sveta. Jos jedna duboko misaona tema na tvrdnje "velikog strucnjaka psihologije" ... razvija se nova ideologija po kojoj muskarci treba da slusaju zene, ma koliko glupe bile.
Predlozi svoju ideologiju zenomrshche.
Samo, mislim da ti se njihov odgovr necce bas svideti.

" ... razvija se nova ideologija po kojoj muskarci treba da slusaju zene, ma koliko glupe bile.
Točno tako, i ima vrlo praktičan razlog za to. Muškarcima je u trgovinama i mallovima često pravo neugodno i žele što prije napustiti takva mista, muškarci budu tamo često živčani ili živčane dok čekaju svoje žene. S druge strane ženama je odlazak u mall ostvarenje svih njihovih snova, najradije ne bi ni izlazile iz trgovačkih centara. Naravno što duže stoje to i više kupuju i više troše. Žene su mnogo impluzivnije prilikom kupnje i zato se danas promoviraju žene kao mudrije koje muškarci trebaju slušati.

"Obrazovana žena NE SME DA SE UDA ZA MAJSTORA":​

Možda će vas šokirati reči čuvenog psihologa, a da li je rekao VELIKU ISTINU?​

Mihail Litvak je jedan od najpoznatijih ruskih psihologa, koji godinama iznenađuje i oduševaljva
savetima za srećan i kvalitetan život, za sajt Econet.ru ispričao jednu priču iz svoje ordinacije:

Pogledajte prilog 1403450

"U moju ordinaciju došla Marija. Njen problem je bio sledeći: Nije mogla da nađe muškarca za sebe.

Marija je obrazovana i veoma uspešna direktorka jedne firme. Iza sebe ima neuspešan brak i dve,
već odrasle kćerke.

U svakom pogledu ona je uspešna žena, osim u ljubavi.
Marija je volela.
Ludo je bila zaljubljena u svog supruga.
Zato se i udala za njega.
Dok se ona obrazovala i "grabila" napred, gradeći zavidnu poslovnu karijeru, njen muž je bio običan
radnik u jednoj firmi sa prosečnom platom.
Nije imao želju za profesionalnim napretkom.

I dok se Marijina karijera razvijala i dok je išla ka vrhu, on je postajao sve nezadovoljniji i njihov brak
je mnogo trpeo.
Jedog dana ga je Marija otvoreno pitala šta da radi, kako bi sačuvala njihov brak.

"Napusti posao i bavi se porodicom," bio je njegov zahtev.

Marija je pristala. Dala je otkaz i postala domaćica, a sve zbog "mira u kući". Međutim, taj mir nije
nikako dolazio. Zašto? Muž je bio ogorčen, ništa mu nije odgovaralo. Smetala mu je Marija koja
smerno sedi kod kuće. Sve ga je podsećalo na to da je ona u životu uspela, a on nekako nije.

Kako se situacija u braku nije popravljala ni nakon par godina, Marija je odlučila da se razvede.
Ostavila je muža i počela iz početka.

Sama je školovala kćerke, opet karijeru podigla iz pepela, ali i dalje nije imala sreće u ljubavi.
Zato se i obratila psihologu.

Evo u čemu je njen problem bio:

Ne gubite vreme.

Marija se žalila na nepravdu, jer oni muškarci koji su se njoj sviđali (uspešni poslovni ljudi),
pored sebe su imali žene domaćice, majke, bez karijere i uspeha.

Oni muškarci kojima se Marija sviđala bili su mahom ženskaroši koji nisu dolazili u obzir.

Moj savet Mariji je bio da gleda malo među izuzetno uspešnim poslovnim ljudima koji imaju
ista interesovanja kao ona.
Ako dovoljno dugo gledaš, naći ćeš način da nađeš ono što tražiš.

Zato, žene - pišite doktorske disertacije, grabite napred i nikako se ne osvrćite iza sebe.
Ne gledajte ljude koji su ispod vas, oni će vas samo povući na dno.
Ništa dobro neće izaći iz toga.
Čak i ako se potpuno promenite, postanete ono što on traži od vas - ni tada mu nećete valjati.

Čula sam da su se ovakvi krahovi u životu dešavali i drugima...

Sigurna sam da je psiholog Litvak potpuno u pravu i da ispravno savetuje Mariju, ali, mislim
da je to jako teško sprovesti u delo... Isto tako sam sigurna da muškarci ne vole da su žene
obrazovanije od njih...

:cistinaocare::cistinaocare::cistinaocare:
U ovom slucaju,neuspeh braka je bio jer nije bilo istog cilja, postovanja ,razumevanja,a bilo je nedostatka iskrene komunikacije,podrske,povezanosti...
Nije da je to povezano bas za izbor profesije i obrazovanjem kao uzrokom

najveća greška čovečanstva je što su dozvolili da se žene obrazuju i da mladi sami biraju muža ili ženu.
Sve dok je žena učila i znala samo domaćinstvo, i dok su stariji (roditelji) birali deci muževe i žene porodice i život su bili puno opušteniji, mirniji i stabilniji
Gospodin nikada ne bi ni pomislio, kamoli napisao ovako nešto...

Razlikuje se to od zemlje do zemlje.
Npr., nisu žene u Italiji ili Slovačkoj kolektivno poremećene kao u dobrom dijelu SAD,
a Danska je priča za sebe, to je bitno drugačija kultura.

U SAD je materijalizam, ali ne dijalektički, i usto nerealna očekivanja obrazovanijih žena
koje onda ostanu same jer bi htjele od partnera nemoguće. Mislim da su iz pokrajinsko- vjerskih miljea normalnije, no od ovih koje drndaju po korporacijama i bleje oko Netflixa, od toga ništa.

Preko 70% takvih ništa od braka ili brz slom.

6-6-6 (stope, dakle visina 183 cm ili sl- six pack- trbušni mišići- 6 figures- godišnja plaća solidno preko 100.000 dolara).

Malo morgen, moje dame.

Poslednja izmena:
Svako u svoju kastu. Tako bilo, i bit će. Šta ja imam zajedničkog sa buržujkama🤷
Aли пре свега....у ДУХОВНУ касту. Не могу се сад спајати нека веприна која ждере ко крмак, спава, гледа само фудбал и идеу кладионицу и нека "Професорка-докторка" која има манире и широко опште образовање и широк дијапазон тема за разговор.

najveća greška čovečanstva je što su dozvolili da se žene obrazuju i da mladi sami biraju muža ili ženu.
Sve dok je žena učila i znala samo domaćinstvo, i dok su stariji (roditelji) birali deci muževe i žene porodice i život su bili puno opušteniji, mirniji i stabilniji
Јако глупа тврдња. Доказано глупа !!

Јако глупа тврдња. Доказано глупа !!
koliko je razvoda bilo u srbiji pre 100 godina a koliko danas? jesu li se nase prababe slikale napucenih usana po kafanama a ne znaju sta im rade deca kuci? jesu li izlazile na ulicu u minicima i dekoltejima? jesu li smeli da nesto prigovore muzu??
Znalo se sta je cast, postenje i obraz.

koliko je razvoda bilo u srbiji pre 100 godina a koliko danas? jesu li se nase prababe slikale napucenih usana po kafanama a ne znaju sta im rade deca kuci? jesu li izlazile na ulicu u minicima i dekoltejima? jesu li smeli da nesto prigovore muzu??
Znalo se sta je cast, postenje i obraz.
Гледао сам ја бракове својих баба и дедова лудака и стоке. Одлично знам како су ти сеоски, уговорени бракови функционисали. Нед'о Бог никоме !!

Back