Obrazac P3

ako te izabrani lekar uputi nekom specijalisti ili na neki pregled (nisi napisao koji).
od značaja je da nema Liste čekanja za to što tebi treba.
pretpostavljam u tom slučaju ne važi, jer su naglasili.
pa ako u roku od 30 dana nije izvodljivo da ti odrade, izabrani ili direktor te ustanove potpiše obrazac,
(imaš ga na netu) uz obrazloženje zašto je to što trebaš neizvodljivo.

evo ti pa iščitaj čl. 66a Pravilnika.

iskreno, mislila sam da to više ne važi.

_________________ (давалац услуга) Образац ПЗ______________________ (место)______________________ (број и датум)П О Т В Р Д АОсигураном лицу _____________________________ из _________________, (име и презиме) (место)____________________, ЛБО ______________, број здравствене књижице/потврде (адреса)______________________, давалац услуге ________________________________ (назив даваоца услуге)није могао да пружи здравствену услугу __________________________________ (назив здравствене услуге)у року од 30 дана од дана издавања лекарског упута од стране изабараног лекараиз следећих разлога:_______________________________________________________________________________________________________________________.Потврда се издаје на основу члана 66в Правилника о начину и поступкуостваривања права из обавезног здравственог осигурања (пречишћен текст)(„Службени гласник РС“, бр. 108/08,112/08-исправка, 11/09, 24/09 и ____ ). МП _____________________________ (потпис директора даваоца услуга, односно овлашћеног лица)

evo tii ovo...

Prava pacijenata – predug rok za zakazani pregled​

U slučaju da ne možete obaviti zdravstveni pregled za koji ne postoji lista čekanja u državnoj bolnici u roku od 30 dana možete obaviti pregled kod privatnog lekara i tražiti refundaciju troškova od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). Prvo je potrebno da uzmete potvrdu iz zdravstvene ustanove da ne možete da obavite pregled (P3 obrazac).

Ovde preuzmite Potvrdu o nemogućnosti obavljanja lekarskog pregleda u roku od 30 dana.

Nakon obavljenog pregleda kod privatnog lekara, a kako biste refundirali troškove pregleda, potrebno je da matičnoj filijali RFZO-u (u vašem mestu) podnesete popunjenu potvrdu (P3 obrazac), račun za usluge privatnog lekara i popunjen Zahtev za refundaciju novca od RFZO (obrazac REF1).

Znam da nije lekar kriv, cuva svoj posao jbga
nije do čuvanja posla nego ne određuje lekar pravila.

ma mi smo da ne kažem šta.
sve dok čutimo i napadamo samo lekare, biće ovako.

imalo smo mi lekara koji nije poštovao pravila.
neobičan čovek. :heart:
ako sam dobro ispratila nije poštovao pravilo da prepisuje neke lekove koji su na pozitivnoj listi, nego zamenu.
za kaznu, od plate su mu odbijali i svašta.
šteta što se pacijenti nisu sa njim solidarisali, pa da vidimo šta bi bilo, ali nisu.
ugl., dočekao je penziju a da im je pio krv, a i oni njemu. :lol:

Back