Obradović: Sam vrh države se upleo u trgovinu oružjem i isisiva novac iz fabrika

1573921209400.png
 
https://srbin.info/drustvo/celni-ljudi-krusika-znaju-za-poslove-sa-gim-om-i-tesicem/

Челни људи Крушика знају за послове са ГИМ-ом и Тешићем

Нагло запошљавање радника на одређено у Крушику кренуло је крајем 2014. и 2015. године, и то у 90 одсто случајева по партијској, СНС, линији.

1573921624700.png


15:01 16.11.2019.

– Највише их је доведено из Уба, Лајковца и Мионице, али их има и из Бајине Баште, Обреновца, Параћина и других места по Србији, а један је дошао из Ниша. Реч је, углавном, о полуквалификованим и неквалификованим радницима, међу којима има и оних који су потребни фабрици. Многи, међутим, нису и такви су, поред сумњивих работа са трговином минама и другим производима, такође велики баласт за фабрику. Зашто? Зато што су на платном списку, а и буквално не раде ништа. Стално запослени у Крушику зову их „таванашима“, због тога што по цели боговетни дан, да не би „боли очи“ онима који раде, проводе по таванима фабричких погона, или у гардеробама, наводе наши саговорници. Додају да је тој категорији радника једна од обавеза да иду на страначке скупове Српске напредне странке.


Истичу, притом, да је просечна плата у Крушику око 52.000 динара, а да ангажовани на одређено месечно зарађују између 40.000 и 45.000 динара, али да им то нису једине принадлежности, пошто сви радници ваљевске фабрике имају и право на надокнаду путних трошкова.


За раднике Крушика из Ваљева та надокнада, кажу, износи 2.400 динара месечно, док највећи број запослених на одређено, с обзиром да долазе из других градова, по том основу прима вишеструко, чак и десетоструко више.


– Путни трошкови радницима који у Ваљево долазе из Уба, Мионице и Лајковица плаћају се између 15.000 и 20.000 динара, онима из Бајине Баште по 18.800, а они из Руме по том основу наплаћују и свих 28.000 динара месечно. Наравно, има ту и разноврсних манипулација, па се, рецимо, четворо-петоро радника из једног места превози аутомобилом и дели трошкове вожње, а надокнаду наплаћују на основу појединачних аутобуских карата. Има и тога да се путни трошкови наплаћују са картама за дуже, заобилазне релације од неког града у Србији до Ваљева, а да се на посао долази краћим и јефтинијим релацијама, тврде представници запослених у Крушику.


Наглашавају да није тачно да актуелни генерални директор фабрике Владан Лукић није одговоран за тренутну ситуацију у предузећу. Напротив, у Крушику се, тврде, иста „екипа“ већ 15-ак година врти на власти. Лукић је, напомињу, био члан трочланог борда компаније који је од 2014. до децембра прошле године (кад је на месту генералног директора заменио Младена Петковића), руководио фабриком, и у којем су, поред њега били речени Младен Петковић и Бошко Марковић.


Борд компаније, у којем је Лукић био технички директор, пословне одлуке доносио је консензусом, тако да је, према речима саговорника нашег листа, сасвим извесно да је био упознат и са тиме под којим условима се приватним трговцима, фирми ГИМ и Слободану Тешићу, продају производи Крушика.


Извори нашег листа тврде да су синдикална руководства била шокирана дуговима, јер им је до тада говорено да су дугови из претходног периода покривени, да фабрика послује са екстрапрофитом и да је Крушик најуспешније предузеће у групацији Одбрамбене индустрије Србије.


– О ситуацији у фабрици са пословодством фабрике разговарали смо 14. марта, са Надзорним одбором предузећа 5. априла. И пословодство и НО смо том приликом упозорили да имамо сазнања да је ситуација у фабрици све лошија, односно да добављачи, због дугова, не испоручују репроматеријал, да је посла све мање, да имамо вишак запослених, али ништа није предузимано. Крајем августа, поново смо се обратили Надзорном одбору, али и председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић, које смо, у писмима које смо послали њиховим кабинетима, упознали са стањем у Крушику, и који до сада ништа нису предузели, истичу наши саговорници.


Наш лист је и јуче, по трећи пут у последњих месец дана, покушао да чује шта о ситуацији у Крушику и оптужбама за нелегалну трговину оружјем, те евентуалној одговорности пословодства, има да каже генерални директор ваљевске фабрике Владан Лукић, али у његовом кабинету нам је овога пута речено да „није у канцеларији“ и изнова, уз извињење, затражен број телефона, на који се из Крушика опет нико није јавио.

Најава протеста Заставиних оружара

Ситуација је све тежа и у Застави оружју, чији је Синдикат јуче најавио нове протесте крагујевачких оружара, уколико министар одбране Александар Вулин „не заустави рушење фабричког система“ и „не смени председника Надзорног одбора, пуковника Ивицу Марјановића“. Оружарски Синдикат је то исто, подсетимо, тражио и недавно, а Влада је одговорила тако што је пуковника Марјановића поново именовала за председника фабричког Надзорног одбора. Дугови Заставе оружја достигли су 17 милијарди динара, док су губици нарасли на око 30 милиона евра.
 
Nece.

Inace Seki je dvorska luda ... odlicno glumi za rentu.

Јасно је да Шешељ то ради по директиви.Чим је проговорио у скупштини,министар одмах сазива конференцију за медије и гостује по телевизијама.А до тада је кулирао,у фазону,ма све су то измишљотине.Кад Мариникиа износи податке у јавност онда су то глупости,а када Шешељ,и то доста благо,спомене исту ствар,е то је онда разлог за реакцију...Све режирано како би се у сусрет избора Шешељ приказао као нека опозиција.Пошто народ већ увелико сумња у његов опозициони карактер треба му дати нешто опипљиво са чиме може да барата,али само да то није Александар Вучић.Шешељ уопште не спомиње чињеницу да фамилија Стефановић не би могла да ради то што ради да иза ње не стоји Вучић
 
OVO JE PRAVA POZADINA AFERE KRUŠIK! Majka „uzbunjivača“ radi za trgovca oružjem!
15.11.2019.

Kurir došao u posed dokumenata koji dokazuju da je Milijana Obradović zaposlena u privatnoj firmi „CPR Impeks“, direktnom konkurentu GIM, kojeg njen sin napada.

Majka radnika „Krušika“ Aleksandra Obradovića, koji je osumnjičen da je iznosio poverljive podatke iz ovog državnog preduzeća, od 2017. radi za privatnu firmu „CPR Impeks“, u vlasništvu Petra Crnogorca, direktnog konkurenta preduzeću GIM, pokazuju dokumenti do kojeg je došao Kurir.

Naime, GIM i „CPR Impeks“ su poslovni partneri „Krušika“, pa je indikativno da Obradović optužuje GIM da po povlašćenim cenama kupuje oružje od „Krušika“ dok mu majka Milijana Obradović radi za direktnu konkurenciju.

U kućnom pritvoru... Aleksandar Obradović

U kućnom pritvoru... Aleksandar Obradovićfoto: Printscreen N1

Smena, pa penzija

Naš izvor kaže da je „CPR Impeks“, samo dve nedelje pre izbijanja afere u kojoj je Obradović priveden pod istragom da je od 2014. neovlašćeno iznosio poverljive podatke iz „Krušika“, pokušao da zamaskira ulogu Obradovićeve majke u poslovanju ove privatne firme.

- Milijana je bila u samom vrhu firme „CPR Impeks“, jer je bila organizator knjigovodstvenih poslova. Na toj funkciji je bila od 1. januara 2017. Međutim, 29. avgusta ove godine naprasno je spuštena na poziciju običnog računovođe. Pretpostavlja se da su time hteli da prikažu u javnosti da ona nije neki bitan faktor u firmi. Inače, nakon što je u „Krušiku“ smenjena sa mesta direktora ekonomsko-finansijskog sektora, ubrzo je otišla u penziju, a potom se zaposlila kod Crnogorca. Aleksandra je ona zaposlila u „Krušiku“, gde je on ostao da radi - ispričao je naš sagovornik.

2053133_milijana-obradovic-foto-krusik_ff.jpg

Milijana Obradović



I Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je saopštilo da je istraga „usmerena ka radnjama koje je osumnjičeni (Obradović) preduzeo od 2014. do dana pokretanja postupka, tako što je radeći na pozicijama evidentičara i terminera iz razloga lične prirode neovlašćeno pribavljao podatke različitih stepena tajnosti o poslovanju ovog namenskog preduzeća u nameri da ih preda nepozvanom licu“.

2053135_0406-1_ff.jpg
Dokument

Zameće tragove

Zanimljivo je, inače, to da je Obradović u intervjuu za N1 prećutao gde mu radi majka. On je navodio firme koje posluju s „Krušikom“ po privilegovanim cenama, ali je izostavio „CPR Impeks“:

- Te cene su važile samo za privilegovanu grupu kupaca, a tu su firma GIM, firma Slobodana Tešića, firma iz UAE koja ima predstavništvo u Srbiji i još jedna beogradska firma.

Podsetimo, Obradović i deo opozicije optužili su ministra policije Nebojšu Stefanovića da je sa svojim ocem Brankom Stefanovićem omogućio firmi GIM da dobije povlašćenu cenu oružja od „Krušika“. Ministar je sve to demantovao.
Jeli krenula mišina za propagandu.. Nista to veze nema sa konkretnim stvarima a to su ministar policije, njegov otac i ugovorima koje ovaj spominje.. To mogu demnatovsti za 5min nzn čemu ove 9rice sad.
 
Poslednja izmena:
Јасно је да Шешељ то ради по директиви.Чим је проговорио у скупштини,министар одмах сазива конференцију за медије и гостује по телевизијама.А до тада је кулирао,у фазону,ма све су то измишљотине.Кад Мариникиа износи податке у јавност онда су то глупости,а када Шешељ,и то доста благо,спомене исту ствар,е то је онда разлог за реакцију...Све режирано како би се у сусрет избора Шешељ приказао као нека опозиција.Пошто народ већ увелико сумња у његов опозициони карактер треба му дати нешто опипљиво са чиме може да барата,али само да то није Александар Вучић.Шешељ уопште не спомиње чињеницу да фамилија Стефановић не би могла да ради то што ради да иза ње не стоји Вучић
Naprasno je i Šeki nezadovoljan medijima sa kojih se ne skida već mesecima. :mrgreen:
 
Ovo ce Srbi da progutaju kao da se nikada nije desilo.
Ja koliko se sećam da je Vučić na početku svog mandata i pričao o tome kako država ima problem da kontriliše profit javnih preduzeća, a sad ovaj idiot oće da kaže šta država isisava¡¿
Koji je to idiot- od čega on pokušava da pravi priču¿¡
Ovo ko da ga savetuju ovi ludaci iz opozicije :fdlan:
 
još jedan primer, kako Amerikanci kontrolišu vlastodržsce u malim državama...puste lopingere da trguju oružjeem, a onda ih mogu optužiti da su prodavali oružje teroristima i eto poziva za Hag
Prodaja oružja nije problem već vlast koja uzima marzu firmama koja bi se mogla uložiti u razvoj prozvida, tj nova radna mesta i trpa u svoje džepove, kontroliše posao i mesa se u sve gde god ima koji evro da se zaradi.. To nije njihov posao niti bi smeli time da se bave..
.
 
Poslednja izmena:
Prodaja oružja nije problem već vlast koja uzima marzu firmama koja bi se mogla uložiti u razvoj prozvida, tj nova radna mesta i trpa u svoje džepove, kontroliše posao i mesa se u sve gde god ima koji evro da se zaradi.. To nije njihov posao niti bi smeli time da se bave..
.

A ovi kao brinu za državu ? Jugoslav Ćosić čuvar državotvornosti ...

Ma daj ....

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
 
Upravo je tvoj stav taj u kome se može primetiti manjak brige .. Vi ste ti čuvari sistema vrednosti koji još uvek namte izgrađenu svest .. Za te radnje u bogatim društvima se ide u zatvor ..

Ko je to "vi"?

I kako se postaje "bogato društvo"?

Tako što će Jugo Ćosić da ga donese? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
Pa nemaju Šćipetari toliko love
 

Back
Top