Obradi fotografiju osobe iznad

_DSC3508.JPG

Odma da kazem da se uvijek mucim sa zelenom bojom (crvenu i da ne spominjem). Rijetko kad sam zadovoljna kako sve to na kraju ispadne. Nadam se da ce biti primjera kako bi to drugi odradili :D
Nemoj zamjeriti mojoj verziji, ovo je moj bijeg froz filter od zelene :andjeo:

Pogledajte prilog 1621439
verovatno ti monitor nije kalibrisan kako treba jer boje vuku na sepiju (malo više crvene nego što treba). Osim, ako tvom oku baš ovak prija.

kao i u prethodnom primeru, horizont treba da se popravi

Image1.jpg

I, kao i u prethodnom primeru, ne treba da se dira osvetlenje i kontrast. Ovo je u suštini pejzaž, dakle sve je važno da bude što bolje osvetljeno a horizont da bude horizontalan:)

Nakrivljen horizont je prihvatljiv ako postoji glavni subjekat ispred njega

Ovo je namjerno provuceno kroz filter. Uradila sam nekoliko drugacijih varijanti,ali mi ni jedna nije ispala ok.
To je već drugo, kada namerno težimo određenom izgledu.
Imam dva monitora koji nisu kalibrisani i slike izgledaju različito na svakom. U nekom trenutku sam kalibrisao monitore ali sam ih menjao i oko mi je već naviklo da prepoznam kako ustvari treba da bude što prirodnije.

@Lorelajn
Na prvoj slici mi je smetalo nebo jer je pregorelo. Na drugoj si vec sredila to tako da bi mogla da je objavis kao sto jeste.

Ja sam samo malo posvetlio/potamneo delove slike i uklonio korpu za smece i neko drvo/banderu itd.
Mozda i nije bas najbolje, na brzaka nesto sklepano. Mada i ne mora nista da se doradjuje ako se ne zeli.
Ovo je bio neko moje misljenj utisak u vezi ove slike. Mada ne mora da znaci da sam u pravu.
Za mobilni ne znam koji se programi koriste za obradu. Ja sve to radim na "kompu", tako da nisam bas upucen.

gy1 copy.jpg

@Lorelajn
Na prvoj slici mi je smetalo nebo jer je pregorelo. Na drugoj si vec sredila to tako da bi mogla da je objavis kao sto jeste.

Ja sam samo malo posvetlio/potamneo delove slike i uklonio korpu za smece i neko drvo/banderu itd.
Mozda i nije bas najbolje, na brzaka nesto sklepano. Mada i ne mora nista da se doradjuje ako se ne zeli.
Ovo je bio neko moje misljenj utisak u vezi ove slike. Mada ne mora da znaci da sam u pravu.
Za mobilni ne znam koji se programi koriste za obradu. Ja sve to radim na "kompu", tako da nisam bas upucen.

Pogledajte prilog 1621994
Hvala ti :zaljubljena:Vidis ja nisam ni obratila na nebo da je pregorelo...zato me raduje ova tema...svasta mogu i amateri da nauce.:)

Back