Обрачун са магнатима у свету или зашто се Карићи буне

DukeofSerbia

Domaćin
Poruka
4.720
Били смо сведоци још једног у низу патетичних покушаја и назови митинга Богољуба Карића у уторак. Коштуница је назван шефом мафије (а ја сам Ал Капоне онда) и највећим злом у Србији, бла, бла, бла... да хоће да прода Косово. То каже човек који је 1989. побегао из Пећи, чим су почеле да пушке мало више пуцају. Лицемерје невиђено!
Али да видимо како се на Западу обрачунавају са људима који раде исто што и он.

Италија – Parmalat
Сви се сећамо случаја (од пре две године, баш у јануару) Parmalat-а и његовог власника Калиста Танција, који је купио AC Parma свом сину. Човек је био краљ млека и сокова, а у ствари се бавио берзанским шпекулацијама и извлачењем новца на ко зна која острва. Направио је губитак између 10 и 13 милијарди - рекорд!

САД – Еnron, Worldcom, Аdelphia, Tyco и њима слични
Овога се надам сви сећају, када је почетком овог века дошло до невиђеног пуцања компанија (чувени интернет бум), у једној од највећих превара икада које су се догодиле у америчкој економији. Изврши директори се гањају, корпорације (акционари) траже новац назад, а где су истраге стигле, признајем да не знам. Знам да је глави у истрази јавни тужилац државе Њујорк Елиот Шпицер. Екстра профит у САД на српски начин.

Канада – Conrad Black
O oвоме се уопште не зна у Србији ама баш ништа. Lord (Conrad) Black of Crossharbour је држављанин Канаде. Терети се за највећу пљачку изведену у Канади икада (и у САД га гоне за сличне ствари, али само у вези других компанија). Човек је био највећи медијски магнат у Канади и бивши власник Telegraph Group и извршни директор Hollinger International, који га тужи у САД да је извукао илегално 1,2 милијарди $.
conradblack0ld.jpg


Нека Карићи причају шта хоће, али случај Мобтел (и све остало) нема везе са политиком, већ са пљачком и илегалним извлачењем новца, као што је и на Западу.

P.S.
Нећу ни коментарисати како се врбују чланови за ПСС. Уплатите 40 дин. и добијете 063 картицу за мобилни телефон и везани сте уговором на две године (пост пејд). И сви су срећни и задовољни.
 

Back
Top